1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како ја запознав вашата мајка (How I Met Your Mother)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од lebarka, 19 јуни 2010.

1. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    And......

Прикачени фајлови:

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pelegrina

pelegrina Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    36
    Мајката умира на крај, затоа Тед им ја раскажува приказната на децата
    За сите што не можат да ја дочекаат последната едночасовна епизода на најпрекрасната серија!

3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Заврши и серијава..
    Си плачев оти заврши,ама истовремено пцуев ко ненормална и бев со една ваква фаца :o :o :o низ цело финале.
    Мислам немаше смисла ова,ја докрајчија никако.
    Значи низ цели 9 сезони збореа за љубов и блискост,на крај ништо не добивме од тоа.Толку ги местеа Барни и Робин,за после одма да се разведат.А за Тед и мајката,толку недообјаснето,недовршено делува целата приказна.
    Од една страна финалето беше суровата реалност,како животот се испречува,Барни никогаш нема да се смени и доби тоа што се очекува,а исто и Робин.Ама не делуваше убаво,серијава заслужуваше некој достоен среќен крај.
    Јас сум комплетно разочарана.

На Vikica.cuci му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Уште една одлична серија заврши.
    Најтешко ми е вака кога толку многу време следиш одредена серија, едноставно си соживеан со неа и таа завршува. Но нели, се има свој крај. Од една страна ептен ми е криво шо заврши серијава, ама па од друга мислам дека одамна требаше да и стават крај, уште 7-8 сезона, кога серијава сеуште имаше смисла.
    Слаба деветта сезона, многу слаба. Некако мислам дека цела сезона се доалечија од првичната замисла, ама ајде.
    Се согласувам со Мароса за финалето, дефинитивно оваа серија заслужуваше подобар, многу подобар крај.
    Како и да е ова ќе ми остани како една од најдобрите сит коми шо ги имам гледано.

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Абе спојлери дечки, некој уште нема стигнато да ја изгледа :( НЕ дека е нешто битно, се знаеше што како одамна ама пак сликите ставјте ги во спојлер...

6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Серијава испадна |(

Цела сезона ја гледавме свадбата на Робин и Барни, продуцентиве нé заситија со детали од нивната приказна, со некои мали, убави моменти кои ги имаа. Цела година како да се оправдуваа зошто ги поврзаа нивните ликови, па дури и на моменти како да сакаа да ни наметнат симпатии, затоа што некако гледачите не ги сакаа нив двајца заедно. И ете, да речеме дека успеаа. За што? За на крајот да ги разведат после три години? Пу, пу, не важи. Те сакам, ме сакаш, ама ајде ќе се разведеме.

Во изминатите години, преку настаните и сите игри на судбината ни покажуваа колку само Тед и мајкава belong together и колку се совршени како пар на сите можни начини. Дека така требало да биде - да им се разминат патиштата во многу наврати, ама конечно да им се спојат во клучни моменти во нивните животи. Тед планираше да замине за Чикаго, мајката одби брак, па некако се поклопија коцките. Подобар момент за нивно запознавање не можеше да има. За што? За на крај Тед да дојде кај Робин пред врата со плавата труба. Никогаш нема да ми биде убава нивната приказна, колку онаа на Тед и мајката.

Многу добра серија, со многу лош крај.
    Последната сезона нé измачија, па можеа да нé почестат со финале какво што заслужува.
    За мене сцената каде што Тед доаѓа под жолтиот чадор, беше крајот на серијава.
    [​IMG] [​IMG]
    Сé друго понатаму беше само една невидена глупост.

На lana666, Hipster, tigerlady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Не можам да редактирам,ама сценава ;( ;(

На sanja.burgundy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Ја расипаа серијава како никој. Има разлика помеѓу интересно и лошо непредвидливо, која на продуцентите очигледно не им е јасна.

Баш убава беше приказната за Тед и мајката, не знам зошто ја уништија. Немаше време ни да ја видиме убаво жената, ни ја утепаа. И тоа беше така направено како во стил, ете отиде до болница и не се врати. Лошо, многу лошо. Тоа со Робин дополнително ме разочара, врти сучи Тед и Барни по стопати ја свртеа.

Глупости, баш глупости. Никогаш не би се нафатила пак да ја прегледам серијава како што на пример знам Пријатели или Фрејзер да ги гледам.

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  9. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.628
    Допаѓања:
    23.841
    Воопшто не ми се допадна крајот! По кој пат Тед и Робин повторно заедно?! Нема смисла крајот, ја расипа и така лошата 9 сезона. Чувствувам како бадијала да сум изгубила толку време на серијава,токму поради лошиот крај. И нема шанси повторно да ја гледам.

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    :x
    Леле крајов. Прочитав по нетов негде дека така ќе испаднело, ама не ми се веруваше. Цели девет сезони гледаме приказна за неговата огромна љубов со мајката, за тоа како судбината ги спои, за на крај да умре во рок од две секунди и он пак со Робин да биде. Да испадне дека цело време додека бил со мајката всушност имал чувства за Робин, дека љубовта никогаш не умрела. |( |( |( |( |( |( |( |( Мислам дека немало поглуп крај на серија. Ever!
    Никогаш нема да пуштам една епизода од серијава никаква.

11. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Морам да признаам дека на крајот малку како да се израдував кога видов дека Робин и Тед завршија заедно, а изгледа дека сум и единствена :lol: Точно дека многу одамна требаше да се стави крај и дека 2-3 сезони беа направени од алчност но ете мене ми се допадна крајот бидејќи заврши како што почна - со трубата и Робин.Но се гледа и дека кога почнале да ја снимаат серијава немале претстава дека ќе има толкав успех и ќе трае 9 сезони па поради тоа и крајов е некако исфорсиран.Немаше да ми пречи да заврши со мајката и сите среќно да си живееја, ама некако со Робин послатко ми е.
    И уште еден минус на финалево е што немаше воопшто хумор(па дури и глупав хумор), се беше многу озбилно!
    By by How i meet your mother! :) :(

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Јас цело време навивав за Барни и Робин , иако на моменти претеруваа со сцените јас сметав дека се совршени еден за друг . И за каква банална причина се разделија поради работата на Робин ? Искрено јас најмногу ради Барни ја гледав серијата .
    Глупав глупав крај :@ и што излезе Робин нема со кој па ајде со Тед . |( И колку беше вештачки тоа коа децата го убедуваа да и сe јави на Робин. -“Your mother got sick. It’s been six years. I guess I’ll call Robin.” :swear:

Приказната за мајката совршена и ја расипаа а цело време чекавме на неа .. Требаше во 8 ма сезона да ја прекинат серијата оваа 9 та сезона беше complete waste of time .
    A една од омилените серии ми беше од legendary ја направија катастрофална

Прикачени фајлови:

13. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Најразочарана сум! Се отепав од плачење. Прво Робин и Барни беа ТОТАЛНО еден за друг! Цело време за нив навивав и никако уште од почетокот на серијата Тед не ми одговара со Робин. Тој е пречувствителен лик, а та е со помашки особини. И на толку сакање, на толку ветување.. На крајот по три години се разведија заради работата? А цела проклета сезона нивната свадба ја гледавме!!!!!! :worried: :worried: И второ крајот, со смртта на мајката до негде беше во ред, пошто сите знајме дека во животот ретко има среќни краеви, најчесто секогаш мора нешто да се случи, и во ред беше тој дел,ама делот кај шо Тед завршва со Робин ми беше ОДВРАТЕН искрено. Значи помина нивното и сите загреани за мајката бевме и не требаше воопшто така да испадни. И се нервирам. И како шо спомна некоја феминка погоре и за мене серијата заврши кај шо се сретнаа под жолтиот чадор на железницата. Криво ми е многу. Чао.

На lana666 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Искрено очекував повеќе,на крајот ме разочараа.Глупо заврши!!!Значи,скоро цела 9-та сезона гледавме како се подготвуваат за свадбата,љубовта помеѓу Барни и Робин,а сега се разведоа :o .Па зошто?Јас мислев дека ќе бидат заедно ;( .Како и да е,ова "how i met your mother" стана "how i met your aunt robin" :x :worried:

15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Само ретардирана серијава заслужува ваков завршеток.
    Јас погрешно прочитав, отворив нечиј спојлер на некоја од страниве и погрешно сватив дека всушност Барни и Робин ќе починат ама дури и ова беше полошо од тоа.
    4ипол години ја пратам узасотопно, со неа факултетот го завршив, а они каков крај ни спремија...
    Тотално разочарувачки човече.
    Барем последната песна беше убава, иаку не требаше да биде Робин од другиот крај.

https://www.youtube.com/watch?v=6QaFK_GvO_s

Следен пат кога некоја серија ќе почне да затињува одма и го мавам сатарот, нема да дозволам вака да се влечам со месеци.

Ич не ми е крво што заврши, требаше дури и порано.
    Претече млекото веќе, доста беше.

На Ducky му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Крајно сум разочарана како заврши серијава... Да, сите сакавме Тед и Робин да бидат заедно, ама откако ја покажаа мајката и се осигуравме дека не е Робин, мислам дека овој потег не им требаше. Многу ми делуваше како мајката цело време да беше утешна награда и фактот дека Робин се оддалечи од друштвото е причината поради која Тед остана со мајката и не ја оплеска по којзнае кој пат.

Прочитав дека на DVD box set-от ќе имало алтернативен крај т.е. ќе имало дополнителна епизода на која поинаку ќе бидат монтирани сцените (а можеби ќе има и некоја додатна сцена) според која серијата ќе има среќен крај каде што не умира мајката. И секако дека ова го напишаа неколку дена по финалето откако 90% од гледачите се превртеа наопаку.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Ја догледав денеска цела серија, искрено го очекував крајот.После се што направи Тед за Робин, синџирчето, и цело време се гледаше дека ја сака, дури и на свадбата а дозволи да се венча со Барни, тоа е true love ама бар требаа да направат Робин да биде мајката не таа умре, па овие се венчаваа и разведуваа, целата банда се растури, премногу.И на Барни требаа да му најдат жена или да го остават со стриптизетата.Иако крајот беше премногу ќе ми остане најдобра серија што сум ја гледала.

18. a.994

a.994 Нов член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Серијата ми е најомилена дефинитивно, и покрај тоа како завршува. Многумина ја споредуваат со Пријатели, но мислам дека се различни. Туку мене едно ме измачува, од каде доаѓа ананасот во епизодата The pineaple incident? :D

19. Sandokan123

Sandokan123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Изгледа јас сум единствена на која и се допадна првичното финале. Ова второво не ми е ништо посебно, некако предвидливо