Многу лесно уште од првиот разговор со неа некако се разбиравме и се разбираме. Едноставно како поголема сестра ми е ❤
Веќе не се трудам да ја препознаам, сигурна сум во неа оти заедно пораснавме, живееме во исто мало, понекогаш јадиме од иста маса и спиеме во ист кревет. Таа ги знае сите мои срања од детството па се до сега. А за дела немам збор, 13 години активно другарство се сосема доволен доказ за нејзината лојалност.
Ја препознав по тоа што ми се восхитуваше за се, сум ја ценела ради каква е и сум имала доверба и сум и кажувала симпатии, сум и направила ситуација да и отворам пат да разговара со нејзин симпатија, сум ја сакала и ценела како вистинска пријателка до денот кога ми призна се правела за да искористи одредени бенефиции од нашето '' другарство ''. После години се разминуваме на улица и се правиме не се прознаваме. Така да лошо ја препознав таквата вистинска пријателка, а може и навистина беше вистинска додека не се предомисли и ми го покажа правото лице, незнам и веќе не ме ни интересира.
Ако се радува на моите успеси. Мислам, за мене тотално не важи онаа: "Вистинскиот пријател ќе го познаеш во злото", односно кога ти е лошо, бидејќи секогаш пријателствата ми биле вака: Се дружиме, се дружиме, си помагаме вака и онака, но само на еден момент ако соопштам некој мој успех или позитивна новина, фацата им кажува се. Знаете, може ќе нафрлите лажна насмевка, ама погледот не можете да го контролирате. Им се гледала киселоста и тоа искрено многу ме разочарувало. Веднаш се нафрлуваат со нивната негативна и токсична енергија и комплетно ти го уништуваат моментот. А ниту сум некоја арогантна, фалбаџика и сл. туку, како и секој, мислиш на другарот што го гледаш како свој, ќе споделиш убави вести, as simple as that А нема ни потреба да напоменам дека во 1 година, само еднаш ќе сум споделела нешто и ни тогаш не можеле да се радуваат за мене, без додатната драма
Заедно пораснавме . Заедно бевме во добро и зло . Ден денес сме заедно во добро и зло . Иако не се гледаме често , кога ќе се видиме буквално забораваме на времето . Многу од другарките што ги имав , ми свртеа грб кога забременив на 17 години . Ме гледаа како да сум сериски убиец . Таа не ми сврте грб . И покрај осудувањата од околината , таа беше до мене . Ден денес е . Седнуваме на кафе на 1 саат , окапуваме 3 часа , и сеуште имаме за што да си надополниме . Ни останува муабет за следно кафе . Поради обврските мои и нејзини , не се гледаме често , ама кога ќе се видиме правиме муабет за изминатите 5 години .
По тоа што ќе ти ја задрма земјата под нозе и во лошо и во добро. Секако дека не им верувам на оние кои се среќни кога си ти несреќен.Немам спас од такви
Кога е безрезервна, искрена и секогаш тука, без завист и лицемерие. Се препознава по интуицијата, делата, енергијата, однесувањето и гестикулацијата.
По тоа што колку и време да помине без да се видиме, секогаш имаме што да си кажеме и секогаш ја имаме истата толеранција и разбирање една за друга. По способноста за чување тајни и доверливоста. По тоа што секогаш знае како да ме насмее и да ми ги оттргне мислите, барем за момент, од негативните аспекти на животот.
Вистинската пријателка ја препознавам по тоа што со мене е во добро и во зло. Но за жал нема таква што сум видела.