Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како ќе реагирате ако вашето дете е геј?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Lilit, 6 јуни 2017.

1. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Па секако, нема хемиски експеримент што не го испробаа и тестираа како на луѓе така и на животни. :)

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    И јас сум нашла на кој да објаснувам... (facepalm)
    Ај на блок, што се замарам воопшто да те читам

На Lolo5, x.Daisy.x, 1209 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Нема што да ми објаснуваш. Објаснето ни е и на двајцата само од посебни извори. Ако несакаш воопшто не ме читај, никој не ти стави нож на врат па да си приморана да ме читаш.

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.448
    Допаѓања:
    38.477
    @Vitaly без разлика дали си католик или православен, се работи за иста христијанска религија, која проповеда исто. Поентата ми беше друга ама нема врска.

5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624

Аааа не знае он, само лани имаше 14 години и прв пат се лапаше,тука совети бараше...

На Lolo5, 1209, smooch и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не те разбрав но ете ти објасни другар @Jacques Не зборуваме тука за религија туку за друго. Поентата ти била друга ајде кажија за да те разберам. Се работи за иста Христијанска религија да но мене религијата не ми проповеда хомосексуалност и јас нема што да се секирам. А свештениците што прават тоа Господ ќе им суди. Мислиш дека Христијанството проповеда педофилија и хомосексуалност тоа ти беше поентата или што?

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Оупен мајндед сме само во случај мислењето да е напишано од разумни личности и не навредува ниедна личност или група луѓе. :)

Последна измена: 7 јуни 2017
    На blackwave, blueeparadise, Anna-marija. и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Што има врска тоа со ова?

9. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Па религијата е претежно баш тоа што од раѓање им се наметнува, па крштевки, сунети... отпосле секој решава дали и до кој степен ќе поддржува.
    А како очекуваш било кој здраворазумен да се покорува на нешто што го плука и сместува меѓу ненормални, неморални и грешници?
    Ај јас да те викам умоболен, настран, монструм, да те гледам ко подолно суштество, итн., а ти бацувај и миј ми нозе секое утро? Е, не иде.
    Него, фрли линкче од документарката, баш ме интересира како го смениле.
    Едит: Сега гледам, дете си бил. Заеби. Само немој да дозволиш уште од мал да си огорчен на некои што ништо лично не ти грешат.

Е, од вакви муабети би ми било страв и неубаво за детето. Што нема да гледаат во својот двор, туку ќе се трудат да му го загорчат животот и да го покажуваат со прст пошто... бем ли га.

Ми текна баш за случај на школски од основно, претходно што бевте спомнале дека било кој што делува покревко или феминизирано, е дискриминиран од алфа рајата. Детево беше такво слабичко, со потенок глас и повлечено, и што правеа алфа момциве? Го викаа пешко и го тртеа на клупа по гаќи, па со тетратка кај газот му проаѓаа, Мастеркард си играле. Мизерија.
    Таква ли багра сакате да одгледате, што фрустрациите ќе ги лечи на други пошто вие ќе ги лечите своите на нив и нема да им дозволите да се свои?
    Детево знам сега секјурити работи негде, карате тренираше, апла се накурчи во тинејџерски години. Зошто? Пошто некои мочковци го гледале ко пешко. За неговата сексуална определба не знам, не сум го видела со години, ама еден од момциве е би, а другите се први пропалици и олоши.
    Е, такви синови да имам, коси би кубела кај сум згрешила.

На Lolo5, sweet-cherry, 1209 и 14 други им се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.448
    Допаѓања:
    38.477
    @Vitaly поентата ми беше дека религијата и сексуалната определба не мора да се тесно поврзани, како што тврдиш дека безбожници се сите хомосексуалци. Ајде и нека се, ама религиозното одгледување нема да го смени фактот дека некој е хомосексуалец. Затоа го дадов примерот со католиците.

11. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    6.652
    Не би рекла, никој не навреди ниту група ниту личност.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Добро да религијата се наметнува но до кој степен и да продолжи религијата проповеда воглавно љубов и правдина (религија а не секта) Ова второво не те разбрав кој тука е здраворазумен кој нормален кој ненормален кои се грешници. Кој на кого се покорува не разбрав. Те молам пишувај ми литературно македонски а не на некој реонски речник или незнам, за да те разберам не дека ми смета. Линк штом го пронајдам ќе ти пратам.

13. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.399
    tumblr_o8nwyjcBt81vqtpp0o2_500.gif
    Душички мили..Се топам од среќа

На Lolo5 и Rama им се допаѓа ова.
  14. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не мора велиш ти но религијата вели дека тоа не е во нејзин склоп. Сите хомосексуалци се безбожници да, тоа и религијат го вели, тоа не е во нејзин склоп ниту во склоп со природата.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Vitaly Тогаш која е одговорот на равенката да си хомосексуалец (=безбожник), а истовремено свештеник (=побожник)? :?: :D
    Тогаш си секси атеист ваљда :rofl:
    Инаку, нормално, ненормално, старо, ново, тренд или не, не гледам како некому лично е направена штета ако комшијата му е геј, така да, мојот универзален одговор е, пипл хев а коктел :D :d:
    :d::drunk:

На Lolo5, 1209, blackwave и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Како што кажа @Jacques Опасна е нивната ложа иако на прв поглед изгледа смешно со шарени паради. Ја купија и црквата. Или ја купија или им ја даде некој за да биде подржуван од нивна страна. Мене второво повеќе ми изгледа дека е. :) Комшијата не ама проблем би ми претставувало моето дете да е геј, за тоа е и темава.

17. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Vitaly Зошто конкретно би ти претставувало проблем? Од кој аспект и што ќе му кажеш на твоето дете ако утре ти признае вакво нешто? :)
    :d::drunk:

На Lolo5, blackwave, Anna-marija. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Кажав 10 пати веќе. Тоа за мене е неприродно. Би му ја покажал вратата ако не прифати да му се помогне и би му посакал среќа иако тоа не е лесно. Кога тој би немал жал тоа да го каже на своите родители знаејќи каков шок ќе претрпат зошто јас да го жалам и да не го избркам? Инаку ако имам деца еден ден нема да дозволам да бидат такви отпадоци.

На carangigia и Rama им се допаѓа ова.
  19. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    @Vitaly За каква помош зборуваш?

На Lolo5 и Anna-marija. им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    На Lolo5, calliope, blackwave и 5 други им се допаѓа ова.