Ќе го задавиш со сопствени раце???!!!! А се запрашувате малку кој би бил *виновен* ако воопшто може да се бара виновник во ваква ситуација? Детето не би одбрало да биде или не геј, едноставно тоа е вродено. А кој го *направил* и родил? Не би ми било ни сеедно ни мило но би го прифатила и никогаш не би се откажала од него. Би му помогнала колку можам. А најмногу од се мразам потреба за физичко малтретирање на геј или налик геј луѓе, деца.... уф насилници, нема погрозно нешто
Toa sto jas sum go rodila ne znaci deka sum vinovnik ako e gej ( ne daj Boze ) Nieden roditel ne bi sakal da e taka. Sekako vinata ne bi bila ni negova.... Nikade ne spomnav fizicko maltretiranje na gej luge ili deca, demek ako se takvi treBA da gi maltretirame i vregjame. Tuku rekov za MOE DETE sto bi mu napravila, I nikogas ama nikogas ne bi go prifatila, protiv sum ne znam za drugi, ama moe dete ( ne daj boze) nikako.
Сите педери имаат тајна афилијација према жени. Ќе му местам разни додека не му го погодам вкусот. Ќе му влезе некоја под кожа, ќе се преобрати. Во ниеден случај не би оставил да биде нежно педерче кое утре ќе биде тепано од мигранти на улица. Ако имам ќерка лезбејка ќе ја избркам. За неизбричени феминистки нема спас.
Значи ако е твое дете имаш право и да го задавиш со свои раце, добро ли разбрав?!? Браво бе еј, кога мислев дека сѐ сум прочитала на темава, нови членови на некст левел идете. Ми се гади.
Се мислев дали да го дадам своето мислење во темава, бидејќи е навистина тешко прашање тоа. Еве се решив и јас да се искажам. Јас би го прифатила и би го сакала. Затоа што е мое. Ако детето не оди по патот по кој јас одам, тоа не значи дека не треба да го сакам. Мое е да му укажам некои работи, но тоа само си бира како ќе живее. Човекот е човек, никој не може да му наметне како да се однесува, каков да биде, како да живее. Секој е приказна за себе. Можеби нема да бидам супер среќна со фактот дека детето ми е геј, но ќе го сакам и такво и од мене нема да слушне ниту доживее нешто што ќе го повреди.
Физичкото малтретирање го напишав како просолжение на одговорот со тебе, а дали не е*давење сопствено дете* не е физичко малтретирање хм еве други нека кажат .
Zboruvav za moe dete ne znam koj del od recenicata ne vi e jasen. Sigurno ne bi odela po ulici da davam I vregjam. Naprotiv imav ' drugarki' gej site bea druzeljubivi , ne sum licnost Koja gi navreduva lugeto. Ama moe dete ne I kraj I pak ke velam Ne daj Boze Ne se slozuva so toa I kraj Bi se otkazala od nego I kraj
И после некои вакви заостанати пештерски луѓе, ќе се прават родители. Некои со години немаат деца, па се би дале и секакви би ги прифатиле само да постојат во нивниот живот, а некои одма ќе родат па уште ќе го задават или ќе го фрлат на улица. Епа тоа е.
@Nalutena1 директно ќе ти кажам - Не заслужуваш да си мајка Ако ти си го родила, тоа дете не го поседуваш, не е твоја сопственост, па да правиш со него што сакаш без никој да ти суди. Едни велат ќе го избркаат од дома, ама твоево ги надмина сите.
А нели може само да си ги оставите децата намира и да не им се плеткате во животот како досадна мува? Не е ваша работа кој ќе сакаат. Та стрејт партнери ќе им местеле, на терапија ќе ги носеле, ќе ги бркале од дома, ќе ги давеле... Не можете едноставно да им се откачите?
Ама тој 5 минути од својот живот ќе потроши додека ја зачнува таа лезбејка, па уште ќе му изигрува низ дома неизбричена феминистка Улица... Се знае каде припаѓа...
Да не сум јас, моето идно дете нема да постои. Изгледа не ти влага во глава што значи тоа. Немој само ти да солиш морал. Тебе детето да ти стане вмровец се кладам дека во фрижидер ќе заврши јадното.
За да си хомосексуалец треба таков да се родиш. За да си вмровец треба некој да ти го испере мозокот. #ИмаРазлика
Nema potreba da napagjas so vakvi zborovi, nma da padnam na tvoe nivo pa da vregjam I jas glej si be duso za tvoe dete, sto te inreesira za moevo. Tvoe dete da e gej ti bi go galila sigurno....