Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како ќе реагирате ако вашето дете е геј?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Lilit, 6 јуни 2017.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Се повеќе и повеќе истражувања покажуваат дека човековата сексуалност е флуидна, дека не постои "ме привлекува само тој и тој пол". Претпоставувам дека ова би било неверојатно тешко за прифаќање на огромен број на луѓе, ама е точно. Тоа што до денес ве привлекувале припадници од спротивниот пол не значи дека утре нема да ве привлече некој од сопствениот. После ќе биде "абе не мислев така".

На crimson, Anabelle.Amorette, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Очигледно кога ќе бираш дечко, девојка, партнер, прво прашање на листата што ќе му/и го поставиш треба да е: Како ќе реагираш ако твоето дете е геј?

Не би сакала да сум со некој кој во иднина ќе врши експерименти на нашето дете, физички и психички, се со цел да го доведе во ,,правилната" форма. :x

На Lella, candy.cane, Anabelle.Amorette и 12 други им се допаѓа ова.
  3. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    Прашање е дали искрено ќе ти одговори. Не се сите искрени . (fingers)

На Lolo5 и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    И тоа како на ова прашање лесно избувнуваат тие што имаат и барем малку нешто против хомосексуалноста. Веднаш ќе те натрупаат со навреди кон нив, како да се работи за пренослива болест па треба да бегаат што подалеку..

На WildMk, Lolo5, smooch и 4 други им се допаѓа ова.
  5. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    Родителите треба да разберат една работа дека не е така како што тие мислат. Дел од родителите во нашата земја велат вака:

-Јас сум ти дал живот
    Јас сум те чувал сум се грижел за тебе
    - Од својата уста сум двоел за да ти овозможам се и ти вака се однесуваш не ме почитуваш.
    -Јас и животот за тебе би го дал
    -Сум си скратил мои потреби за да ги задоволам твоите.

А всушност не ти даваат да имаш слобода во твојот избор, слобода на размислување и сам да донесуваш одлуки. За нив сослушувањето на совет кој ти го даваат е еднакво на прифаќање и спроведување на истиот. Важно им е што другите ќе мислат за тебе и што ќе кажат утре кога ќе се сретнат на улица. Епа се додека е така нивните деца нема никогаш да бидат среќни. Бидејќи секој има право да го живее животот онака како што сака и сам да донесува одлуки за својата иднина.

На crimson, Lolipop23, Anabelle.Amorette и 10 други им се допаѓа ова.
  6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.394
    Vo pogled na toa ako deteto raste vo Edna zdrava sredina so majka i tatko kade ima zaemna ljubov mnogu polesno ke uvidi sto e pravilno okolku ako go izgledaat dvajca tatkovci / majki sigurno i zelbata ili ona sto go gleda kako normalno ke saka da go proba. Pa i da ne stanuva zbor za genetsko poremetuvanje sepak vozbudata ili ona sto e normalno vo negovata sredina ke bide normalno i za deteto. Pa vo sekoja familija i te kako treba da e zastapeno seksualnoto objasnuvanje uste vo najmala vozrast. I da se visspituva sto e pravilno

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Значи сите хомосексуалци биле одгледани од хомосексуални семејства?

На Lella, sparklie, crimson и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Повеќето се loud and proud и самоуверени во врска со нивната игнорантност, си ја сметаат за морал и прав пат. Барем ова е предноста од тоа, ќе си го покажат правото лице при прво начнување тема и ќе знаеш да бегаш што подалеку од нив :D

На Lella, Anabelle.Amorette, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Скоро сите геј деца произлегле од стрејт парови.

На Lella, sparklie, crimson и 12 други им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.782
    Допаѓања:
    169.592
    А нели повеќето хомосексуалци идат од хетеросексуални семејства?

Што е со тие родители кои ги бркаат децата од дома ради хомосексуалност, како таков родител- хомофоб би дал дури и хинт дека хомосексуалноста е океј и нормална?

Само размислувам гласно.
    @karak

На Lella, Anabelle.Amorette, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Родителот треба да даде поддршка и потпора при емоционална криза. Ако истиот го осудува своето дете, нормално дека тоа ќе биде мизерно и ќе пие лекарства.
    Јас имам пријателка која излезе од долга врска и живееше заедно со момчето со години. Се случи што се случи, дома ја пречекаа со раширени раце, оти ако на свое дете не му дадеш закрила, комшијата ли ќе му даде?
    Не секогаш родителот е во право. Зад несреќата на децата неретко знаат да стојат родителите.
    Истото се однесува и за хомосексуалците.

Последна измена: 20 јули 2018
    На sparklie, Anabelle.Amorette, Amellie13 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.482
    Допаѓања:
    114.900

На Anabelle.Amorette, Lolo5, violetblue и 4 други им се допаѓа ова.
  13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Како ќе реагирам утре син ми кога би ми кажал дека е геј
    Нормално дека ќе го прифатам каков што е.
    Никогаш не би се откажала од него.
    Секако дека не би ми било сеедно тоа е факт , ама би застанала позади него
    Па јас тоа дете сум го носела во мене, сум го хранела гледала растела сакала повеќе од себе само за да би се откажала поради неговата сексуална ориентација?
    Не. ако е среќен тој и јас би била
    Би преминала преку тој факт
    Тоа е всушност и мајчината љубов, не знае за граници.

На HardSex, Harper, Anabelle.Amorette и 10 други им се допаѓа ова.
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    И јас излегов од каша/попара. Најмногу се плашев дека ќе ги разочарам моите, не сакав да слушам приказни "требало вака, можеше така". Ситуацијата беше за никаде, а од дома добив само безрезервна емотивна поддршка. Знам само дека да сум знаела дека таква поддршка ќе добијам од дома, многу побрзо ќе сум излезела од ситуацијата, а јас буквално се уништив од страв да не ги разочарам моите. Тогаш сфатив колку значи родителската поддршка за било кого.
    Утре да дознаам дека детето ми е геј, ќе го жалам, да. Нема да ми биде сеедно затоа што нема да му биде лесно. Ама барем ќе ја има мојата поддршка.
    Секогаш се мислам во какви дисфункционални семејства растеле луѓе кои се расисти, хомофоби, снобови, кои на било кој начин ги делат луѓето. И ги жалам, искрено, сигурно цел живот им биле поставувани стандарди по кои треба да се водат, насочени во една насока која мама и тато ја одредиле. Со некои идеали дека целиот свет мора да биде како што им одговара на нивните родители. Болест е тоа :x

На Lella, sparklie, Anabelle.Amorette и 14 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.482
    Допаѓања:
    114.900
    Најчесто најголемите хомофоби, се латентни хомосексуалци кои својата сексуалност ја потиснувале заради икс причини. Многу од нив се силеџии кон жените, сексот е буквално силување зашто ја гледаат како некоја која МОРАЛЕ да ја имаат за да ги задоволат стандардите на опшеството, синовите ги растат да бидат мачо, против хомосексуалците.. страшно нешто. Гледајте го Броадбак моунтајн!! Многу поучен филм на оваа тема.

На Lella, Anabelle.Amorette, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    @DAngel истото, и одолговлекуваш и си патиш и уште родителот да ти рече да си седиш со него?? Понатаму да си го уништиш цел живот затоа што наместо да му е битна добросостојбата на родителот за детето, побитно му е што ќе каже народот. Па уште да имаш и некој брат/сестра или пријател што ќе те осудува, секако дека ќе се скршиш психички и ќе ти треба терапија.
    Исто и со детето хомосексуалец, ќе пробаат мама и тато се освен да го прифатат, тој може ќе се смешка и ќе се прави "подобар" а психички и емоционално да се разболи.

На Anabelle.Amorette, Nausicaa, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.433
    Допаѓања:
    60.567
    Ко за некое непишано правило, од најконзерва родители најнесреќни деца има. Од сите што ги познавам, дали од двајца/тројца родители се океј со тоа.

Исто сите вие што тврдите дека е модерно и дека геј се станува од помодарство и дека е каприц на 21 век сте во огромна грешка. Најдени се цртежи уште од 8000 години пред наша ера на кои се цртани геј секс акти. Во Зимбабве ова се случувало. Во Кина императорот Хуанг си имал дечковци цело време 8-| Кај Египќани партали било, оргии, мажи со мажи, жени до жени. Кога имало некоја прослава во селото, секој со секого се ебел. Илијадата ја знаете така? Епа баш во таа книга Хомер пишувал за секс меѓу Богови, Зевс со Ганимед ги шипувал :D Кога сме веќе кај Елада, на островот Лезбос писателката Сафо пишувала цел живот за врски со жени, опишани се сочно односи меѓу две жени. Можам уште да пишувам, за Александар Македонски и Хефестион и многу други ама мислам ја доловив поентата.

Ситуацијата почнува да се променува во 370 година кога Рим почнува да ги казнува хомосексуалните врски, почнале да ги спалуваат геј луѓето на сред улица. По некоја година изгласуваат закон со кој официјално се забранува врска и брак меѓу геј луѓе. Потоа следува тој "златен" период на хомофобија.

Такашто ниту е модерно нешто, ниту е болест, ниту се лекува, ниту пак треба да се лекува. Некои луѓе се привлечени кон сопствениот пол, па вие не со конзервативност, не со разговор, на глава ако сакате застанете, нема да го смените тоа.

На Lella, Anabelle.Amorette, Amellie13 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Според мене помонструозно е да гледам два пара од ист пол кои не водат никаде. Ако се жени, еве како што рече вантелесно ќе се оплоди. Татко не е битно кој.
    Ами со мажи шо правиме? Матка вештачка? Сурогат? Што е следно?
    Памет знам вакви парови, ама ни еден за долгорочно не се искажал дека планира иднина со истиот.
    Колку и да се бега од реалноста, подсвесно знаат дека не е природно.
    Овде има добар процент што и на форум се кријат дека се хомо, па демек поддршка на децата ќе им биле. Така нешто ми се гледа. :mm:
    Ама ако, секој си го брани тоа што му одговара.

На baba Rada и Selest им се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па зарем тебе да ти кажат што се? Кој што си е, негово е :rofl:

На kim.k, Anabelle.Amorette, Tan4ence и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    А ако не сакаат да се „оплодат“?
    За твое инфо, „мадам“, има и стрејт луѓе што не им е главна цел у животот да се оплодат. И нивните врски и бракови ли не водат никаде?

Мислиш дека еманципирани и едуцирани луѓе ќе навредиш со ова? :D Претпоставка дека си геј во 2018 не е навреда, освен за хомофоби. Ваша работа во што ќе си верувате за нас :)
    Има и такви што си кажуваат и дека се хомо и би, и си ги сакаме и обожаваме да ги читаме :hug:

На candy.cane, kim.k, smooch и 13 други им се допаѓа ова.