Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како ќе реагирате ако вашето дете е геј?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Lilit, 6 јуни 2017.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па ако на анонимен форум тврдам дека не би истепала и помодрела некого, која е логиката да излезам и да го помодрам во реалниот живот?
    Пологично е дека ти во реалниот живот си мила, толерантна, фина, а потајно сакаш да ги задавиш сите овие хомосексуални парови што тврдиш дека ги знаеш.

На Oksa, Lolo5, sparklie и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Meне ме интересира дали тие што би нe' направиле модри, ти ги подржуваш или не?

На Oksa, Lolo5, Anabelle.Amorette и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Мори јас не тепам. Не ги сакај, имај си мислењa конзервативни, став, предрасуди, се' е тоа за луѓе, ми се свиѓаат мене конзервативци генерално, не патам јас од она -леле 21 век сме па морам вака или онака да размислувам, ама да не се забегува. А ти границата не ја знаеш.

На Oksa, Lolo5, Harper и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Oстави. Нека бидат во заблуда дека се ова рани 40-ти години, каде психијатријата и психологијата делуваат контра офанзивно со спроведување психички тортури и затварање lgbt луѓе по ментални установи.

На Oksa, Lella, Lolo5 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Факинг не. Убаво се изкажав , оти не читате?Не подржувам ни насилство ама не подржувам ни хомосексуалци.И сега шо? Ќе се превртите да ме убедите дека е нормална појава и треба да се прифати? Не смеам да имам мислење и да се искажам на форум кај голем процент се баш такви? :makeup:
    @Bridget Бриџо кој спомна ма дека ја тепам? У средно кирев другарка лез оти и беа навртени како хиени ако веќе сакаш да знаеш, па и до ден денес знам и не сум ја издала. Знае дека сум против, само она го прифатила тоа кај мене. Имам оддамна пишувано за истата.

На Oksa, Vitaly и Rama им се допаѓа ова.
  6. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.017
    Допаѓања:
    3.550
    Баш таквите од кои ќе останиме модри треба да се превоспитуваат. Надметнати мислења од опшеството, друштвото, родителите се најлоши. Тие се пикнати во извртен парадокс и што е најлошо на крај излегуваат со мислење дека така треба ( не нивно ), исфрустрирани, искомплексирани..па други им се криви за се. Ова е болест.
    Инаку има врвни доктори што се геј. Значи доктори - им помагаат на сите луѓе и ние наместо благодарам како цивилизирани, едуцирани луѓе треба да ги плукаме заради нивната сексуална определеност?
    Живееме во демократија.

На Oksa, blond.bunny, Lolo5 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Прашањето ми беше вака - Ако има луѓе кои сакаат да истепаат некој што е геј и ти мора да одбереш страна, кого ќе браниш?

Се' е мислење овде така?
    Епа тогаш извини, и моето фа*инг библија беше само мислење:)

На Oksa, Lolo5, Anabelle.Amorette и 6 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    'Нема да бидам среќна', 'Нема да ми е сеедно' итн.. АМА, би прифатила.
    Прво, сакам да знам, зошто не би биле среќни и не би ви било сеедно, и после има АМА?

На Oksa, Lella, Waverly Raven и 17 други им се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Ај еден хипотетичен пример:

Се заљубуваш во личност од спротивен пол, меѓутоа твоите сметаат дека таа личност не е добра за тебе
    Те убедуваат, те молат, те лечат, прават се за да не си со таа личност
    И пропаѓаш
    Примери вакви има куп

Зошто тогаш велите дека само ако е геј треба да се лечи?

На Oksa, Lolo5, smooch и 10 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Е затоа треба да се бришат такви коментари.

На Oksa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Затоа што се искрени и затоа што не живеат во општество во кое хомосексуалноста веќе долго е нормално прифатена а они не се роботи со чип кои можеш да ги програмираш што да чувствуваат и како да размислуваат. Ако кажам -сакам детето да ми е успешно, ама ако излезе ѓевреци да продава, ок ќе е ако е среќен, само внатрешно ќе ми е мака, грешка е што имам очекувања некакви? Секој си има некаква слика за тоа во која насока сака да се движи неговото дете макар и да не е дефинирана, сите знаеме што ни се свиѓа а што не. Имаат или ќе имаат и оние што изгледаат тука многу кул и либерални и нема да им се мешаат на децата во ништо, а утре на 18 трудна да дојде дома и да рече -заљубена сум и ќе се мажам (а цело средно одлична со дипломи од разни натпревари), мислиш ќе бидат така кул и среќни и насмеани затоа што ќерка им е среќна и сака да се мажи? Или за било која одлука која нив не им изгледа соодветна за своите деца. Пример да имаат деца кои ќе станат верски фанатици. Ќе прифатат онака од прва? Ахам.

На Lolipop23, Harper, honest girl и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Темава е сензитивна и однапред се знае како ќе заврши,знаејќи дека одма настануваат провокации и поделби на "либерали и верници" и не знам зошто и едните и другите не знаат цивилизирано да зборуваат?
    Јас,имам 100 пати кажано дека сум поконзервативна личност,ама секогаш се тргам настрана од жестоки дебати и овде и во реал лајф,значи едно е да речам не се согласувам или не сакам,а друго е со глава во ѕид да одам да убедувам и наметнувам...
    Престанете луѓе оти не знаете кој чита,секогаш прво се ставам јас како би ми било кога читам во темите за анкс и депресија и токму од тие причини не изнесувам длабоки мислења зошто не се согласувам на вакви теми со мнозинството.
    Едноставно е....
    Кажав не би била најсреќна за мое дете,ама не би се откажала од него никако и тоа е тоа ;)
    Во реалноста имам другар геј,моментално е Австралија,и никогаш не сум го навредувала поради тоа,без оглед на тоа што не делиме исто мислење ни под разно...
    Погоре некој спомна тепачки и други глупости,да,иако не се согласувам многу,многу или поистоветувам со либералните поредоци,јас би одбранила геј кој е тепан на улица од мои ИСТОМИСЛЕНИЦИ...

Последна измена: 20 јули 2018
    На Oksa, Harper, referentka и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Се гледа дека омилен тема ти е анал.

Доста е од темава, треба да се руча.

14. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Што не отиде порано да ручаш, пред да исповреѓаш како геј луѓето се умоболни?

На Oksa, Ицолгудбејбе, Lella и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Caci55

Caci55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    526
    Ако е геј детето, од дома ќе го бркам. Не би можела да го трпам тој срам, ќе ме прашаат која ми е снајка, што ќе речам, машко ми е снајка? Која му е мајка на детето, пак машко?

16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    А зошто ти е важно што ќе мислат другите?

На Oksa, Lolo5 и zalosna им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Да го избркаш!
    И дај Боже, да не те побара уште еднаш да те види!
    Да си се скраси со љубовта на неговиот/нејзиниот живот, па Боже здравје, ако се легализираат истополови бракови, и детенце да си имаат.. А ти никогаш да не си го видиш внучето.

Комшиите ќе ти ги платат сметките, затоа, најпаметно е да пазиш, што ќе речат тие.

На Oksa, 1992g, Lella и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.017
    Допаѓања:
    3.550
    Што има комшиите да се мешаат врз одлуките на нечии живот? Таквите луѓе се канцер, а камоли да застанеш да разговараш со нив.
    Кога ќе се одлучи детето на таков чекор - свадба во твојот случај нели е логично тој да си избери со кој ќе прослави или воопшто сподели тој момент од неговиот приватен живот ?

На Oksa, blond.bunny, Lolo5 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Не ќе се канат 6 поколенија наназад а комшиите ќе се обесат на ограда од балкон и ќе снимаат кој поминал/заминал.

На Oksa, Lolo5, zalosna и 3 други им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.473
    Допаѓања:
    114.864
    колку е појак ударот поголем е љубовта. Ништо да не се разбирало!

На Oksa, Lolo5, DAngel и 4 други им се допаѓа ова.