Како ќе реагирате ако вашето дете е геј?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Lilit, Jun 6, 2017.

1. poenta

poenta Форумски идол

Ништо страшно, неприфатливо, трагично, ненормално, неправилно за да реагирам шокантно во ваква ситуација.
    Мислења, ставови и принципи не менувам. Хетеро сум и либерална по многу прашања, а ова е едно тие. Тој/ таа би го/ја прифатила безрезервно, би пружила подеднакво љубов, разбирање, поддршка и заедно под превезот на виножитото.
    Секој има право да биде среќен. Формата е иста, а содржината не прави различни.

unicorno, mileystar, Ketchup and 11 others like this.
  2. piksooki

piksooki Популарен член

(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm) неколку години пратам на форумов ама поглуп коментар не сум прочитала.

3. Animali

Animali Популарен член

Јас мислам некои мислења се одличен лек ако страдате од опстипација :drunk:

FreeToGo, mileystar, Ketchup and 14 others like this.
  4. John Snow

John Snow Форумски идол

Го заборавив ова али добро е човек да се потсети од време на време:tmi:

5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

@piksooki гледам прилично нова си и со фини ставови, а си зачитала ваква тема од почеток со сите глупости :tmi: :D Еве ти нешто убаво да исплакнеш очи и мозок, а и останатите :l:

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Со мерак ја читав дискусијата меѓу @Nausicaa и @EvAngelos. Тоа е таа зрела дискусија меѓу двајца со различен став.
    Чисто за другите што се чудат на трпението, да кажам, не треба да се чудите, туку да учите како се дискутира. Вашето е за чудење што немате трпение а ни желба да сослушате друг. Или во превод - синдром со глава у ѕид.
    На ЕвАнгелос ставот, без разлика што не се сложувам целосно, ми е поблизок од :тие се педери болни се ќе се откажам од син ми ако е педер, и од ставот: тој е хомофоб, будала е.
    Периодов односно за време на прајд мант, баш размислував на темава. Одпрвин, знаев, што и да е каков и да е мој е. Син ми е. Ама пак го имав она чудно чуство. Некако ко нереално се ми изгледаше. Како неприродно кога се работи за свое дете. И продолжив да размислувам за да стигнам до момент во глава да можам да го замислам син ми со дечко исто како што можам да го замислам и со девојка.
    Не поддршката од дома ме уназади премногу, посебно на професионален план. Јас не сакам да бидам болка, кочница или било што за детето кое е дел од мене.
    Така да, назад на темата-нема никако да реагирам. Доволно е да знам дека е среќно заљубен и е ок. И јас ќе сум мирна.

Yowannty, An-na, Harper and 16 others like this.
  7. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Скоро почнав да читам теми низ форумов, не знаев дека имало и вакви. (facepalm)

8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Никако нема да реагирам.
    Што е тоа е.
    Ќе направам се за да не чувствува страв и срам да ми соопшти, него да ми каже како секоја друга нормална работа.

unicorno, mileystar, Harper and 14 others like this.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Ќе го прифатам и подржам,мое дете,моја крв.
    Инаку се согласувам со @EvAngelos

LiliBoz and EvAngelos like this.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

@TeddyGrey
    @LiliBoz

:l:

Ова оти имате вистински деца.

Да се изјаснам на темата.

Да ми е детето, сестрата, првиот братучед геј, нема да ми биде сеедно.
    Во ова општество ако имаш криви очи си мета на потсмев и булинг.
    Ако имаш покуса нога.
    Ако си наглув.
    Ако... се' нешто.

Нема да ми биде сеедно затоа што знам со каков грозен свет треба да се соочи.
    Со каков народ околу нас.

Од мене? Јас за луѓе што не ги познавам излегов. За свое дете веројатно погласна ќе бидам.

Ама ќе ми биде тешко што мора таков пат да поминува. Ќе ми биде тешко за секое исмевање. Ќе ми биде тешко за секоја солза.

Затоа - нема да ми биде сеедно.

Се надевам додека да родам дете и да стигне тоа дете да се вљубува, барем малку светов ќе биде понапред мрднат.

unicorno, violetblue, Lella and 19 others like this.
  11. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Епа еве јас не читам со мерак ништо од особа што човечки тела и чувства споредува со предмети и со животни кои си го лижат изметот. А скраја да е па нешто да научам од него. И тоа си е мое право, па кој што сака нека мисли за мојата зрелост.

Lella, Ketchup, Srckata28 and 6 others like this.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ова не звучеше ништо поарно од-јас не читам ништо од педери и лезбејки..

Yowannty, An-na and EvAngelos like this.
  13. IvanaJenner

IvanaJenner Истакнат член

Мислам дека доколку би имала дете геј, ништо не би ми пречело нормално. Доколку моето детето сака да го дели животот со личност од ист пол, секогаш ќе сум до него и ќе го подржувам. Тешко ќе ми е само заради едно нешто: простиот народ кој никогаш нема да ги разбере работите, разликите меѓу луѓето.. :?:

Oksa, unicorno, piksooki and 6 others like this.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Абе нема да ми биде сеедно ни првпат кога ќе ми каже дека има дечко, ако е стрејт.
    Ќе знам дека ќе и се скрши срцето и не знам како ќе поднесе.

Животот е таков каков што е. Низ нешто мора да се пројде. Сеедно за ништо нема да ни биде, како родители.

Мене ми е мака за мои драги особи што знам низ што проаѓаат, па немам како да им помогнам, освен да не им правам потешко. И што ги мислам да не ги истепа некој будала по улица, затоа што се геј.
    Затоа што јас го сакам некого како човек, пријател, мене ништо не ми менува дали оди во кревет со некој од ист пол, ниту па него му пречи што јас легнувам во кревет со различен пол. Едноставно, никој никого не повредува, имам прекрасни пријателства и двајцата сме задоволни на љубовно поле. Се друго е небитно.

Oksa, Lolipop23, Lella and 10 others like this.
  15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

zaev-sram-za-severna300.gif
    Мојата реакција кога детето ќе ми каже дека е геј :rofl:

16. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Никој од вас нема да се откаже од сопственото дете затоа што има поинаква ориентација. Повеќето ве имам читано на темите за родителство и знам колку се тресете над децата. Умот ќе ви зборува да ја отворите вратата и кажете збогум, ама срцето ќе ја затвори. Попрво рацете ќе ги отсечете отколку да ги оставите сопствените деца, само сте силни пред екран. :D

Last edited: Jul 4, 2019
  17. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Без разлика од каква болест ќе заболи моето дете, било да е тоа психичка или телесна, никогаш не би се откажал од него/неа. Луѓе сме, на секој може да му се случи. Всушност, кога нашето дете е болно, или во некоја заблуда, или во некоја животна криза, слабост, на него му треба двојно повеќе од нашата љубов, грижа и внимание. Љубовта е таа што лекува. Со ќотек, агресија, казни и сл., ништо позитивно нема да направите кај детето. Напротив, обратен ефект ќе има.

Lolipop23 and LoveRain like this.
  18. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

:bow:,мои деца,моја крв,секогаш ќе им бидам подршка,грб,никогаш не би се откажала од нив,бидејќи животот е тежок без разлика што се и каде се.

CameliaMiller likes this.
  20. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Хипотетичко прашање како би реагирале ако вашето дете кога ќе порасне се изјасни дека е геј? Или некој ваш близок член од семејството?
    Исто ме интересира ако детето ви се изјасни дека сака да смени пол дали ќе го подржите?
    @RainBow Ако не се за оваа тема прашањата префрли ги во соодветна.