Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како ќе реагирате ако вашето дете е геј?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Lilit, 6 јуни 2017.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Значи од кога ќе се роди детето ако е машко се знае дека во сино го облекуваш, му даваш коли и топки, обавезно да игра со машки а девојчињата да ги фаќа за газ.

Ако е женско, ја облекуваш во розево и даваш кукли.
    И кажуваш да се плаши од мажот, да се однесува како права дама и да не си го допира носот на јавни места.

Ете така ќе си ги воспитате и тие нема да станат геј.
    Фала. Чао. Пријатно.
    :handshake:

На Lolo5, sj *O*, sweet-cherry и 24 други им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.448
    Допаѓања:
    38.477
    Искрено, не знам како би реагирала. Нема да ми е сеедно сигурно, ама никогаш не би се откажала од него. После првичниот шок, мислам дека би му станала поддршка, личност кај што има безрезервна љубов засекогаш. Ако е геј, мислам не би сменале мојата одлука да не го поддржам ништо, само би ни го направиле животот потежок на двајцата. Си претпоставувам дека би било вака.

Инаку една смешка кај нас дома, му купив на синко кукла бебе (во плаво облечено де:D), многу се радуваше на реклами кога гледаше и си игра го заспива, го храни, а мм и девер ми ме искараа не бил женско. По некој ден се шминкам, а тој дофатил една четка за лице и ме имитира, се мачка по лицето :lol: мм вика ако станел геј јас ќе сум била виновна. :D

На Lolo5, Annath, blackwave и 4 други им се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Мене татко ми цело детство коли и пиштоли ми купуваше (што му е нему мерак да си игра, а не мене) :rofl:
    Па види не испаднав геј.

На Lolo5, sweet-cherry, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Panthera

Panthera Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    711
    Мене воопшто не ми пречат геј личности и секогаш сум застанувала на нивна страна. Точно дека не е сосема исто и кога твоето дете ќе се произјасни како геј, меѓутоа само од аспект дека ќе ми биде многу тешко ако наидува на отфрлање и малтретирање од околината. Но, кога подобро ќе размислам, на негативности од околината ќе наидува и ако само размислува малку поразлично, и ако има поинакви ставови, па некогаш и без причина.
    Само знам дека ќе му бидам целосна поддршка и ќе му бидам најдобар пријател пред се`, а битно ми е да ги распознава вистинските вредности во животот, да биде успешно и да вложува во себе. Но, најбитно ми е да е среќно и да не се срами од себе, да го доживува животот најдобро што може и никогаш да не помисли дека е помалку вредно заради сексуалната ориентација.

На Lolo5, blackwave, kravce и 3 други им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Ние едно време имавме фаза да се лакираме :lol:
    И кукли,кујни,садеви за готвење се купуваме.
    Исто како што другарка ми на ќерка и и купува коли,пиштоли.
    Не гледам лошо во тоа и дека со тоа децата ги правиме мекуши (збор што го употребуваат за машки најчесто)
    Го учам да се однесува културно (колку што е нели возможно за мало дете) , да почитува постари и помали од него без разлика.
    Да земам на мало дете да му ја полнам главата со религија ни на крај памет не ми доаѓа.

На Lolo5, Annath, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    За @Vitaly @carangigia @fallenangel и ако има некој друг што го дели тој радикален став со нив...
    Прво, веќе излишно е да ви се кажува дека не можете да спречите, дека не можете да влијаете со вашето воспитание и дека човек се раѓа со сексуалната ориентација.
    Второ, знаете ли дека дури и bullying од надворешната средина кај овие маргинализирани групи може да доведе до депресија и дури и самоубиство, а камоли од најблиските кревање рака, осудување и бркање од дома?! Ни 0,0001% не сте свесни што зборите, или барем се надевам дека не сте!

@prominent, девојче прекрасно :hug::hug::hug: мила си ми уште од почеток кога те читам и воопшто не ми се смени мислењето за тебе поради ова, дури уште повеќе те почитувам за храброста. Ти праќам најголема поддршка и тебе и на @Anna-marija., и не дозволувајте да допрат до вас сите навреди што ги читате тука од личности кои сум пресреќна што не ги познавам во реалноста!

На Lolo5, sweet-cherry, 1209 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    6.652
    @Summerlover Емисијата се вика Голи Живот, во емисијата се збореше за владиката Качавенда убаво би било и други да ја погледнат заборавив како се викаше гостинот одамна ја гледав. Постојат и такви случаи ама многу се ретки.
    Сакав да кажам дека се што е модерно на западот не значи дека е нормално. Хомосексуалноста никогаш нема да ја оправдам дури и во случај да се работи и за мое дете, а тоа знам дека нема да се случи.

На Selest и Rama им се допаѓа ова.
  8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @carangigia Хомосексуалноста денес преку медиумите ви создава илузија дека тоа е нешто од вчера, тренд и сл., а уствари, денес со поголемата слобода, се залагаат за рамноправност, па така ви се чини, дека е нова појава.
    А уствари постоела уште од многу одамна, па дури и тука кај нас, само што, во тие случаеви, пр. мажот хомосексуалец се женел и сега може е 20-30 години во брак, со жена и деца и слика од совршено семејство.
    Цел живот живеел потиснат само да не рече тетка Стојанка, на Мара синот бил геј :D
    Животот е еден :)
    :d::drunk:

На Lolo5, Stories, sweet-cherry и 10 други им се допаѓа ова.
  9. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    4.052
    На прво место би ми била среќата на моето дете. Доколку тоа е среќно, исполнето, заљубено, се друго е небитно. Не би сакала да крие од мене и од семејството, да поттиснува во себе, да се плаши. Дури и додека е помало би му кажувала дека и тоа е нормално и прифатливо.

На Lolo5, blackwave, Anna-marija. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Anna-marija.

Anna-marija. Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    576
    Фала ти од срце! :hug:
    Секако дека нема да дозволам да допрат до мене, веќе сум отрпнала на "такви" навреди, опаски и сл... и што се однесува ете до тие истите дотични особи, не вреди да им се замараш и те советувам да престанеш да им објаснуваш некои работи, за коишто они очигледно немаат капацитет да ги разберат. Џабе е, на некои луѓе и со инка на увце да пробуваш да им објасниш нешто, нема да разберат, no way...

На SandraPink, manja666, blackwave и 5 други им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ами Алан Тјуринг зошто се самоубил?

12. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    @carangigia ти си стрејт зошто така те воспитале? Значи онака си пораснала и стануваш свесна за сопствената сексуална ориентација и одеднаш си викаш "Мене мајка ми ме учеше да сакам мажи". Или пред да се заљубиш, онака посочуваш со прст кон некој "е овој ќе го сакам"??
    Не, така? Ваквите работи се потсвесни и случајни, не можеш да ги измениш, така не можат ни тие што се геј
    И те молам не мешај религија...

На Lolo5, sweet-cherry, blackwave и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не е ли чудно што сите лгбт групи се безбожници и следат западни трендови? И тоа од раѓањето ли доаѓа? Не туку им фали малку терапија за да научат за што им служи аналниот отвор (прости за изразите ама морав) Болест е тоа и има лек. Гледав документарен филм во кој од нормален човек со хормонска терапија направија хомосексуалец што значи дека може и спротивното само треба да се биде упорен наместо да се удира во гради еве јас сум геј видетеме.
    Нивното признавање пред родителите дека се хомо може да доведе до срцев удар или шок што е повеќе од депресија нели? Неморате со религија да воспитувате деца еве. Доволно е природата да ја следите што налага и ќе ви стане јасно дека тоа не е нормално.
    Свесни сме што зборуваме само немаме исти мислења.

На Selest и Rama им се допаѓа ова.
  14. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    4.052
    А овој отвор нели го кориси и стрејт популацијата ?:^)

На Lolo5, Stories, 1209 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    26.978
    Тоа што сме држава со малце заостанат менталитет неќам да дискутирам.Нечовечно е пред се од ваша страна да се коментира колку негативни зборови се упатени кон овие личности.Доколку еден ден имам дете,тоа со тек на време ќе стане оформена индивдуа,со свои сопствени ставови и мислења.И,доколку тоа смета дека не се чувствува удобно во своето тело или пак со својата сексуална определеност нема да го вреѓам,или пак да се откажам од него.Тоа ќе е мое чедо,израснато со љубов.И нема да го спречам во неговите намери,ниту пак да му забранам се и сешто затоа што го превлекуваат особи од својот пол.Ќе му даде поддршка.Затоа што во оваа држава освен што од надвор ќе го омаложуваат и прават ненормален,му треба некој да го поддржам.И,ова не важи само за моето дете,ова важи за сите луѓе што се геј (не знам соодветен израз на македонски).И тие се луѓе и не треба да ги гледаме како пореметени особи или слично.
    Морав неколку пати да редактирам бидејќи знам овде секој збор се гледа ептен буквално па грешка да не се разбереме.

Последна измена: 7 јуни 2017
    На Lolo5, Annath, blackwave и 6 други им се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.448
    Допаѓања:
    38.477
    @MilaP точно, а и се што е со сила како строго религиозно одгледување има контраефект најчесто. Нека си играат со што сакаат, не се плашам и јас дека ќе има некаква последица ако игра со таканаречени женски играчки.

@Vitaly ти се молам, нема смисла ова што го тврдите, барем знаеме колку скандали се случуваат по католичките училишта и парохии, ете баш кај најрелигиозните. Најголемите геј и педофилски мрежи постојат таму.

На Lolo5, Annath, blackwave и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Зависи за што. :) Јас сум религиозен човек, ја почитувам природата не ме интересираат такви опаки работи. Секој си одговара за себе, незначи дека ако сум стрејт дека сум како сите стрејт. :)

На Selest, Bitter-Sweet и Rama им се допаѓа ова.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ехехеееее, колку животни има со хомосексуални нагони.

На Lolo5, sweet-cherry, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Јас сум Православен родноверец и си одговарам за себеси. Тоа што некој е педофил а се декларира како католик немора да значи дека сите католици се педофили. А и не ме интересира туѓа религија бидејќи сум член и верник на друга. Имам читано за тоа да ама не знам што сакаше да ми кажеш со тоа.

На Selest, Rama и carangigia им се допаѓа ова.
  20. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Тоа не е проблем на католичките училишта и парохии зошто педери одат во тие училишта. Сеуште нема детектор за педери за да можат свештениците да знаат кој каква личност е. Тоа што ЛГБТ личности одат во црква и силуваат децат тоа доволно зборува за нивната опасна педофилска природа. Постојат стотици документарни филмови кои на многу поубав и документиран начин ја опишуваат хомосексуалната природа и нивната агенда во општеството. Не се тие толку наивчиња колку што ви се претставуваат. Нивното лоби е и те како премоќно. Веќе католичката и протестантската црква ја купија.

На fallenangel, Selest, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.