Јас би сакала да се викав Марко ако бев машко. А моите можеби ќе ме крстеле.. Мартин (се така си мислам)
Наташа, Маша, Саша, Анушка и сите останати имиња кои вклучуваат Ш. убаво им звучело ама ете не биднало
Бидеќи имам постар брат за женско ме правеле и ако сум се родела машко сигурно дека после ќе мислеле име
Ако сум била машко сигурно би се викала Горјан или Костадин....Мајка ми многу ги сака имињава.Иначе ако би бирала јас како машко би сакала да се викам:Андреј,Мартин,Стефан..
Во мојата фамилија се знаело - машко дете = Александар (по дедо ми). Јас ги разочарав, ама па после и сестра ми...
мислам дека кажав ама ајде уште еднаш да се пофалам каква катастрофална судбина сум избегнала благодарејќи и на мајка ми наравно Спојлер истирка и ќе бев осакатена за цел живот......... замислете.......... дали можете само да замислите Hаравно дека не, кој би замислил вакво нешто?? edit-баш femme fatale Hиеден маж немаше да ме заборави, поради името де
Црковно име ми е Васка. Тоа нели што е според празникот блиску до датумот на кој сте родени.. Инаку сакале да ме крстат Ана, па.. после испаднало нешто сосема трето.
Jas trebalo da se vikam melodi ama i se smeele komshivkite na majka mi ako sum se vikala melodi trebalo da sme imale palati so bazeni.. firmi .. i majka i se navredila .. i i kazala nema da se vika melodi ke se vika simona i taka me krstile simona .. a sestra mi mislele deka ke se rodi mashko i bidejki ke se rodela blizu bozik rekle da se vika kristijan .. i koga kupuvale obleka se gi vlechelo zenski raboti da kupuvaat i koga se rodila sestra mi videle deka e zensko i taka se vika kristina
Тек сега го видов првото мислење и што е уствари темава. Па да одговорам, дефинитивно би се викала Марко, тоа и е омилено на мајка ми..
Баба ми и дедо ми мислеле машко ќе сум и требало Димче да ме крстат, ама мама знаела дека ќе сум женско! Среќа.. После за брат ми јас сум ургирала да не биде Димче!