Зорица или Зора,по баба ...ако ме крстеле така,одма ќе си го сменев името,ич не го сакам ова,ми делува старски,како за сериозни личности,а јас не сум баш тоа
Антонија или Тиана биле фаворити на мама и тато, а од понудените 3(вклучувајќи ги овие 2 имиња тука) мојата кума решила дека ќе го избере третото да не и се лутат ни мајка ми, ни татко ми. (она и ден денес тврди дека го избрала третото зошто и било најубаво)
Моите се договориле доколку биде девојче името ќе го одбрал тато, а доколку момче мајка ми па мајка ми доколку сум била девојче требала да одбере помеѓу Алексанра, Јована и Милица. А желбата и била да се викам Стефан, Марко или Андреј...
^Сара..хахаха шега настрана ..ја прашав мајка ми и ми рече дека прво име што сакала да ми го даде било Сара и тоа си остана.. п.с си го мразам името
Билјана или Маја,но на крајот излезе сосем трето име Да се прашував јас би се викала Маја поубаво ми е од моето име
Мајка ми сакала да се викам Маја, ама татко ми ја зезнал работата.. ама Маја е светлосни години поубаво од името кое го имам.. и повеќе ми личи, дури и некои ме грешаваат и Маја ме викаат, изгледам стварно личам за тоа име А според денот кога сум родена требало да се викам, Исидора.. мене баш ми многу убаво, али ете така испадна поинаку ме крстиле :/
Вие сите колку толку имате среќа во одделот за имиња, па мене моите како женско се мислеле да ме крстат Јагода или Павлинка! Некој ќе рече од овие поголеми гурмани нема, па тогаш брат ми би бил Доматињо а јас Аргета...совршена комбинација. Можеби биле гладни кога мислеле. Фала богу не спасил верски празник и имаме нормални имиња. Иначе во иднина веќе неродените внучиња ги таманат со натамошни имејадења. Тешко мене како ќе се спасам.
Според православен календар требало да се викам Јована (според свети маченик Јов), ама и така и вака пак сум со песна опеана
Родена сум на Цветници...но моите во никој случај не планирале такво име .. се било за на крајо остаено..ама сестрами посака и сеа според нејзините желби се викам