Моите цело време мислеле дека машко дете ќе имаат. Требало Драган да се викам, по дедо ми. Му купиле на Драган тие тренерки со формули и колички, и на пораѓај што ќе видат... Девојче, крупно, лепотица . Не сум Драган сега
Изабела,според мене едно од поубавите имиња.Добро и моето не е лошо иако е специфично ама Изабела ми се допаѓа повеќе.А и тоа име ме асоцира на девојка со зелени очи,па би ми одговарало баш .
Ја ако сум била машко ќе сум била Димитар аа после кога сум се родила сакале да ме крстаат Сарафина Ама фала богу шо се предумислиле....
Благица по покојната ми баба; Александра, кумчето го сакало тоа име; Марија по времето на рагање т.е. голема Богородица... Фала и на кумичката ми го дала најубавото име ( по најпознатата песна на тоа време ) , си го сакам најмногу... добра одлука
Мајка ми сакала да се викам Жозефина. Добро е што не и се остварила идејата зошто воопшто не ми се допаѓа,некако француско ми е.
Мајка ми сакала Срна да се викам, потоа Исадора на Исадора Данкан но татко ми не сакал бидејќи имала трагична смрт. И така сега си имам убаво име и си го сакам
мајка ми сакала да се викам Aнгела јас требало да се викам Крстана и мајка ми кога слушнала ќе ги задавела кумовите јас сум ја родила и сум се мачела не доага во обзир така да се вика старовремски кумови