Марија .. Најчестото име.. Ако бев машко... Дејан.. По некоjа случајност моето замислено другарче се викаше Дејан хахахаха
Знаеле дека сум женско и требало да сe викам Сашка, но у последен момент го смениле мислењето... И подобро шо го смениле
Предлозите од кумот за мене за име биле следниве : Кармелита, Саманта, Џорџија, Паула, Елизабета, Софија и Антоанета Супер кум имам не дека не Срека ништо од ова моиве не прифатиле, па ми ставиле нормално име
да не сум се родела барем ден покасно или порано сигурно ќе сум била Јулијана вака денот ми го донесе името.
За машко воопшто не размислувале, знаеле од почетокот дека сум женско и сакале да ме крстат Мила,Ева или .....(моето сегашно име) и мнооогу си го сакам името, мило ми е што вака ме крстиле A, ако пак сум ги изненадила и на крајот да сум испаднала машко..хахаха ќе сум била Павле, мене ми се допаѓа тоа име, но сепак со ова име ми е најубаво
Бидејќи сум родена на Велигден,татко ми сакал да ме крстат Велика на тетка ми,а и атер за празникот. Цела среќа што тетка ми се развикала да не клаваат имиња од 40 турска Па така да не се погази празникот сепак,ме крстиле Христина. Инаку кумата сакала да се викам Сања.
Да бев машко големи се шансите, скоро 100%-тни дека ќе се викав Тито. Тито бе!!! Утешна награда била сопругата на истиот - Јованка. Среќа моја на мајка ми сум и` била најубава на светот (како секое бебе на мајката) па сум си го добила името.