Милена. Ужаси, ужаси... а ако би била машко.... Драган... голтни ме земјо... поарно Лана или Сара, отколку вакво нешто... Не дека сегашното си го сакам...
Дементија. Пред два дена дознав дека овој предлог бил од блиски пријатели на моите, наши несудени кумови.
Македонка ( по желба на татко ми) Е сеа вистина сум патриот во душа ама па имево е.... Среќа на баба не и се допаднало па ги земала работите во свои раце и ме крстиле по нејзина желба. И најубаво именце си имам
Јас требало да се викам Анастасија, ама така се вика сестра ми, инаку јас се викам Ангела затоа што на татко ми тоа име му било многу драго и затоа што сум била прва родена
Ако се прашувала мајками ќе сум се викала Билјана,за среќа малиот кум плачел да се викам како што се виками си го сакам името.
Мојот пол не се знаел додека мајка ми не се породи.Ако сум била машко ке сум се викала Максимилијан,Даниел или Дарио,а ако сум била женско Ева,Ивона или моето име.Ама зошто не сум се родила машко,колку убави имињаа
Сандра и мислам дека мајка ми згрешила што не била поупорна, туку дозволила да го носам името на баба ми.
snezana ili irena...ama blagodarna sum sto mi go dale segasnovo, ako ne drugo barem imevo si go sakam mnogu ^^
Катерина (желба на мајка ми), а моето име е желба на татко ми, демек според многу популарна пејачка од тоа време
Моите немале предлози за машко име,иако не знаеле што ќе се родам имале само женски имиња и на крај сосем трето. и добро направиле,имав уникатно име на времето,а сега е доста модерно