Ако сум била машко таткоми сакал Влатко или Даниел,ама дека женско мајками бирала сакала или Сандра или Анастасија ама кумата сосема друго ми дала
Trebalo Stefan no vo posleden moment im kazale deka e zensko i se dvoumele megu Stefanija ili imeto sto go imam sega
Ако сум била машко Виктор ќе сум се викал, а за женско имало повеќе предлози и ете најмногу им се свидело ова сегашно име. И мене ми е убаво. Не е баш ретко името ама за чудо од забавиште до 4та средно никогаш не учела некоја имењачка...дури сега на факултет имам колега имењак, машка верзија од моето име А инаку читам на темава секој втор пост е пишан: Требало да се викам така или вака (а многу ми се грди тие имиња) и среќа ме крстиле поинаку... Зошто среќа? На форумов читаат и девојки што се викаат така, како некои што пишале дека СРЕЌА што не се викаат така...па малку е навредувачки.
jas da sum bila mashko 100 posto petar po dedo mi a poshto zensko kumot sakal pepita ama majka mi ne i taka mi tresnale petrunka
Дилемата била помеѓу Неџла и сегашното име. Кога се одлучиле за сегашното, дилемата била дали да завршува на а, или не. Така што сегашново име ми е more like интернационално без а на крај и многу си го сакам.
Дoстa пo бaбa ми Кoлку глупoo име лелел ќе се мрзев цел живoт. Имaлo среќa тaткoми штo се сетил пa им рекoл "дa бе пa нaстaвничкaтa вo шкoлo кoгa ќе рече ДOСТА и ќеркa ми дa стaне" хaхaххa Мoевo дoбрo си е именце
Бидејки сум родена на Св.Никола , ако сум била машко веројатно Никола , ама јас женско сум и си го имам истото именице , бидејки им било страв да ми стаат друго име , бидејки : празник Св.Никола , доктор на смена - Никола , сестра на смена - Николина , синот на кумата - Никола , болките на мајка ми почнале кај нив на славата Св.Никола .. Се на се , имево морало да ми биде сегашново и логично
Ако бев машко ќе се викав Стефан, ама пошо се родив на празник Харалампие ќе ме крстеле по празникот, т.е. Ламбе фала богу што се родив женско