Требало да се викам Франческа или Жана, меѓутоа моите се предомислиле и ми ставиле потипично име. Криво ми е малку, и двеве ми се допаѓаат.
Да сум била машко Петар на дедо ми, а се мислеле за женско меѓу моето и Теодора. Не е лошо и тоа, ама моето е поубаво.
ако бев машко требало Иван ( на некој прадедо) , мама сакала Ирена , баба сакала Дијана , други сакале Ана ( на баба му од дедо ми ) и да не биде старомодно Ана тетка ми рекла Анита па јас после си го сменав во Ана
Да бев машко ќе ме крстеле Томислав.. (фала Богу што сум женско ). Инаку различни предлози имало, ама брат ми пресекол и ми го дал името по некој лик од тогашен популарен цртан филм. Благодарна сум му
Вaсил/Вaсa пo иметo нa прa бaбa ми/прa дедo ми.Првa внукa вo куќaтa Мaјкa ми пoтaјнo мнoгу гo сaкaлa сегaшнoтo мoе име(пoпулaрнo вo мoјaтa генерaцијa)нo, јaснo билo декa немa шaнси кумoт дa кaжи другo име. Меѓутoa кумoт изненaдил и единственo гo пoнудил мoетo имеЈaс бев oмиленaтa внукa нa прaбaбa ми и нaјчуднo штo беше првиoт син гo имa истoтo име-сaм си ги дoнесе рaѓaјки се нa прaзникoт
Родна или Антоанелапо желба на мајка ми, цела среќа кумата моја имала осет и мозок па ме крстила со убаво име.
Да сум било машко Александар а женско Спасијка-Спаска(бидеќи сим се родила точно на празникот, но за среќа моите имале разум па ја зеле само првата буква од името)