Бранкица ,Стефанија ама среќа моја татко ми не сакал така да се викам ии преубаво име ми одбрал и толку така ме крстиле
Пошо знаеле дека ќе сум женско поштено си смислиле едно 10 имиња ... Највеќе им остаиле впечаток Маритина , Кристина , Анастасија или Фросина ... Па кумот си влечел едно лифче ... И на крај ме крстиле Фросина ...
Тамараа без навреда на сите што се викаат така ама ич не го сакам ова име... Таткоми многу сакал да се викам Тамара, ама за среќа кумот несакал хаха и многу си го сакам името што ми го дал
Јас па родена сум на велигден и требало да се викам Велика, но мајками уште кога дознала дека чека бебе го избрала моето име среќа сега си иам мн убаво име
Јас за малку ќе сум се викала ПОЛИКСЕНА Немам ништо против тоа име ама стварно не ми се бендисува.Па потоа одлучиле да ме крстат на дедоми тој се викал Никола а Јас Николина.
Мајка ми се мислела меѓу Наталија, Магдалена и Анастасија, на татко ми не му се допаѓале првите две, па ме крстиле Анастасија. (за среќа)
Кирил - да бев машко. Договорот бил, татко ми да предложи типично македонско име ако имаат машко, а мајка ми свое ако биде женско. И биднало. И ете ме
jas ne znam kako ke sum se vikala ako sum bila masko ama znam deka me krstile po nekoja bivsa na tatko mi.Natasa
кумот ми дал 2 имиња , сега како што се викам и Маја зашто сум се родила у мај , Но мајка ми го избрала првото и според мене е поубаво мама супер име ми избрала
Јас ќе сум била Филип и многу го сакам имево, иако е често, ама сите кукли Филип си ги викав како мала.... Другата женска опција била Мартина, ама ништо од тоа
Да сум била машко ќе сум се викала Кире (по дедо ми) ама женско сум испаднала и кумата сакала да се викам Елена ама баба ми многу се бунела и ме крстиле по неа
Мајка ми сакала да ме крсти Сара, но кога се пораѓала во болница имало некоја циганка што се породила и си го крстила детето Сара и за тоа неќела така