мајка ми знаела уште во утробата додека сум и била дека сум си женско, а женското претчуство никогаш не лаже и така испаднало да бев машко ке ме крстела Маријан, ама испаднав женско што значи Марија-значи цврста, постојана
Па само ова име е било во игра за женско и задоволна сум кратко и јасно, а да сум била машко ќе сум се викала Нено
не знам за машко име, ама за малце сања ќе сум се викала, ако мајка ми не ургирала бунтовно зашто нејзе не и се допаѓало името а најфамозното име било истирка(припазете на името молам) Tоа демек по баба ми...но секако одма се кажало HE!!!! па после Cања, па пак HE! и на крај ова моево сега што си го носам е предлог на мајка ми, и крстена сум по една позната глумица, на мајка ми омилена
мм мојте ми имат кажано дека доклоку би се родила машко би ме крстиле Љубиша...ама баш сум ги израдувала кога сум се родила(бидејки едвај чекале да се роди женско)
сакале да ме крстат ЈОАНА искрено поубаво име е од моево ама баба ми се бунила и ајде глупости македонска работа ја подновиле баба ми,добро барем една фајда имам од тоа од сите внуци само мене ме сака а голема пензија зема хахахахахах се салам не сум ја лоса а и името си го сакам
Јас сум имала 5 имиња Моето, Габриела, Соња, Ана и Елена.. не го сакам моето ама фала богу Соња не ме крстиле хехехе
леле јас кога сум се родитела тој ден била св.Тома дека он секогаш се паге во недела и он се паднал баш кога сум се родила е сеа нели женско па небива Томе кумот дал предлог за Томка или за Томислава среќа татко ми одма се спротиставил и рекол дека не сака керкичката да си ја унакази со такви имиња...и ондак одлучиле по бабами не дека Зорица е некое Бог знае какво име уопште не си го сакам...ама за разлика од Томислава е преубаво име