Сите знаеле дека сум женско.. моите сакале Александра или Анастасија и кумот рекол ајде првото што го спомнавте и моите се согласиле. Иначе супер име имам, најдолго ми е и највеке си го сакам
Ана Марија, Аника или Маја. Маја бидејќи сум родена во мај, Ана Марија по баба ми, таа се вика Марија. И сестра ми од другата баба која се вика Вера е крстена Вероника, јас по втората ќе сум била. Останало на ова, Марија - Мери. И Аника поради Аника од Пипи долгиот чорап. Сестра ми била пресудна за да го добијам името кое го имам.
ако сум била машко Марко или Андреј! (како секој втор) а татко ми сакал Адиана чудно ми е некако xD фала богу мајка ми нормална била..
Сите мислеле дека ќе сум машко, но не се потрудиле да ми смислат име се додека не сум се родила.А првата идеја била да се викам Нина, ама на мајка не и се свиѓало, па ми дале друго име
Мене ме крстиле ама како малецко некој ќе прашал како се викаш? и ја сум кажувала БОЖЕ и еднаш некој прашал : Што сте и дале такво име ? И моите : Не се вика Боже , ни Божана "Monnasi" се вика ама она сака Божа