Калиопи повторно ќе нè претставува на Евровизија 2016

Discussion in 'Музика' started by MiloMalo, Nov 25, 2015.

1. mami blue

mami blue Форумски идол

Pa bolje cirkuzant da pratat moze i ke pobedi, i onaka ne vrednuvaat kvalitet.se nekoi mrdnati pobeduvaat, zena - maz, pederi....
    Krivo mi e na vremeto Gish sto ne go pratija

PaLaVa and referentka like this.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Не ми текнува ама нема смисла за други пејачи...немам ништо против нејзе, само сакам некој друг да оди..уствари несакам никој да оди оти евровизијата е само една проста шоу програма каде сценскиот настап е најбитен од гласовните способности и секој си гласаза свои и се е еден голем курташак работа.

3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Факт е дека Македонија никогаш нема да победи ниту пак да земе некое од првите места, па кој сакаат нека пратат. Покрај тоа дека во натпреварот има удел политиката, како и во се друго, сепак не ми се допаѓа идејата една земја да се претставува со претставник што веќе бил. Значи ако тогаш не си ништо направил, сигурно нема ни сега. И треба да биде нешто ново, интересно, нови лица, а не се едни исти. Можеа пр. Боби Мојсоски да го пратат.

srcence1607, sadgirl21 and baba Rada like this.
  4. referentka

referentka Moderator Staff Member

Или на пример нека се прати победникот од еден од многубројните фестивлаи кај нас.
    Иако е дебитант и непознат...
    Па не ми е јасно и овие пеачите во Мкд....преку годината толку убави синглови ќе исфрлат, летни хитови, а кога ке дојде време за некој натпревар праќаат песни за никаде..ни певлива ниту може во уво да ти влезе.

crimson likes this.
  5. mami blue

mami blue Форумски идол

Pa zatoa i jas vikam, treba da se stami od prethodnite dva neuspeha, i deka i ovoj pat ke se vrati so prazni race, zvezda kako nea ne treba da se bruka tuku naprotiv da pusti mladi koi ne bile da idat..ama pak ke kazam besplatno setanje i uzivanje koj bi odbil..

baba Rada likes this.
  6. Црвче

Црвче Истакнат член

Ако Калиопи не не претстави најдобро што може, кој? Искрено, мислев дека ќе има позитивни коментари околу ова, но сум се излажала. :|

7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Не дека се негативни, туку еве гласно размислуваме, видиме дебата..
    Нема кој...а и не превземаат музичарите ништо...МРТВ пак ич ништо.

8. deskarada

deskarada Форумски идол

Не гледам јас одамна евровизија, така да сеедно ми е кој ќе ја претставува и дали некој ќе ја претставува земјава.
    Инаку тоа е само пари трошење на празно, џабе одиме на евровизија.

Last edited: Nov 25, 2015
  9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Евровизија гледам од мала, како ритуал ме потсетува на семејни дружби кога сите дома дававме поени од 1 до 12 и се кладевме кој ќе победи :D Како манифестација ми е интересна, гледана е и надвор од Европа и многу хитови се излезени баш од таа сцена.
    За тоа кој ќе не' претставува - ич не ми е гајле. Сме имале и претставници што се избрукале, и такви што подобро поминале.
    Јас повеќе сакам да ги чујам песните, да видам кој каков настап има осмислено, кој како ќе се претстави. Баш од Евровизија имам најдено многу европски пејачи со одлична музика, што за жал не се толку слушани и промовирани. Јас си ги следам до ден денес.

На Калиопи ете трета среќа нека и' биде :)

10. butterfly*

butterfly* Популарен член

Jas poveke bi bila za Tyzee ubavo pee,ubav glas itn. Ne deka imam nes protiv izbranata ama na lanskata pesna gitara zamenuvase,sepak kako odlucile taka neka bide

11. butterfly*

butterfly* Популарен член

Perenje pari,isto kako grand,pinkovi zvezdicki i dr

baba Rada likes this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Зашто не го пратат Боки 13 бе, болја инвестиција од Калиопи ама и тој се загуби нели.
    Може Фифичанка ама таа е во Шведска.
    Па незнам кој би можеле најдобро да не одиме.

referentka likes this.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Koga ke se setam kako pomala odvaj cekav da pocne evrovizija,pa koga vo 1 godina sredno (vo drug grad) so drugarki baravme slobodno mesto vo kaficite da gledame evrovizija zasto tv nemavme vo domot,pa ne najdovme i kmisevme pred bina so soncogled vo race eh sto ubavi vreminja bea toa.Sega ne pamtam koga posleden pat sum gledala,ne e toa sto bese od evrovizija,sekade politikata zamesa race,ne deka porano ne bese taka no deca bevme tolku se razbiravme.
    Za Kaliopi nemam los zbor zenata ubav glas ima no me nervira i nemozam da ja slusam, se sekavam koga rece deka nema sansi pak da odi na evrovizija,dali zaboravi ili ubavi pari i ponudia,ima nesto da si go pogazi zborot :?:

14. Polsko

Polsko Популарен член

Не е битен претставникот туку е битна песната. И Жељко Јоксимовиќ беше два пати и Русинот Дима Билан беше два пати од кои вториот пат и победи.
    Калиопи се надевам дека и овој пат ќе влезе во финеле како и претходниот пат

cresa-jagoda likes this.
  15. crimson

crimson Форумски идол

Мене песната со која не претставуваше Калиопи минатиот пат ми е најомилена песна која сме ја испратиле за Евровизија. Така што, немам против пак да оди таа, само мислам дека би било многу подобро кога јавно би се избирало песна, како порано кога тоа одеше на фестивал.

16. Bridget

Bridget Форумски идол

^
    И тoгaш нaрoдoт не oдлучувaше, сaмo тaкa мислевме. Се е oднaпред oргaнизирaнo, и кoј ќе oди и зoштo ќе oди.

crimson and LivingGlam like this.
  17. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Иначе пред 4 дена се одржа детскиот евросонг, на кој го освоивме последното место со песната плетенкаааа :dance: :rofl:

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

WTF? :o :o :o
    Ми е жал за девојчињава што претрпеле такво разочарување, ама кој е тој што направил ваква песна и кои се тие што ја пуштиле на интернационален натпревар? :o :| :o

(lalala)(lalala)(lalala)

Што се случило со детската музика бе? (wtf)
    Леле уште ја слушам. Ептен е глупава, немам зборови. Ајде плетенка да направиме. Оу, финишираа на англиски. (facepalm)

19. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Не сум сигурна дали правилата налагаа така (во бледо сеќавање ми е), ама речиси сум сигурна дека дечињата треба да бидат автори на песните.

LivingGlam likes this.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Да, ете пишува на почетокот од видеото дека тие се автори на музиката и текстот.
    Не знам, едноставно е лошо и не можам да најдам друг збор. Ко Копров да има замешано прсти. :D

blueberry93 likes this.