Калиопи повторно ќе нè претставува на Евровизија 2016

Discussion in 'Музика' started by MiloMalo, Nov 25, 2015.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Миланка не води Евровизија веќе 7 години. Не работи во МТВ. Сега ги води Оскарите. Нејзината продукција ја има откупено лиценцата за настанот.

LivingGlam likes this.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Па не сум гледала долго време. Штом не е Миланка, немам ни причина да гледам. :D

referentka likes this.
  3. JLoFan

JLoFan Активен член

еве ја песната што ќе ја пее Калиопи на овогодинешната Евровизија

4. anaja1

anaja1 Популарен член

Уште не сме се откажале од Евровизија?....повторно грешка!

5. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Биди упорен и не се откажувај!
    Биди како Калиопи!
    :muscle:

6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Поглупа песна не сум слушнал. (facepalm)(facepalm)
    Минус последно место ќе бидеме. :drunk::headbang:

Mr. Right likes this.
  7. imelda

imelda Популарен член

Мене ми е убава песната. (highfive)

Замерка ми е настапот во видеото, па Калиопи, ако читаш овде :nod:, препорачувам на бина да не го допираш стаклениот/невидливиот ѕид пред тебе цело време, под итно да ги изгубиш панталоните со пластична кожа напред, многу лошо ти стојат(ако веќе мораш со тој бајкер имиџ сестро, не вака со тинејџерска работа, земи си вистинска кожа, шиени или барем поправени за тебе за да ти стојат саглам), и да, вентилатор исклучиво од напред да дува при толкави шишки :emo: Ако треба нешто друго, пиши :handshake:

8. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Обично не коментирам за тоа кој не претставува,каква песна итн,кога ќе дојде ред да ја следиме си навивам за нашите и тоа е тоа...А и некако во последно време Евровизија не е тоа тоа.
    Но сепак,ќе прокоментирам за Калиопи.На мене оваа жена ми изгледа како непостојана во своите одлуки,во она што го зборува. Се сеќавам дека кога сакаа да ја претставуваат Македонија со Наум но не победија, толку беше лута,изнакажа еден куп работи кои по некое време ги погази.
    Тогаш рече дека повеќе нема да настапува за Македонија,па овој народ не знаел да одбере,па свашта... А еве,после тоа а и се укаже шанса за евровизија веднаш ја граба и бега :D Толкава желба за евровизија бе :| Инаку,песната,не ми се допаѓа.Ич.

9. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Добро се има ли оваа изјаснето за што всушност пее, која е Дона, што е? Само да не излезе вистинита претпоставката демек тоа Македонија (нагалено) ќе си збрцам виљушка у око :tmi:

10. #Пепи

#Пепи Истакнат член

Не знам дали гледавте Еден на Еден сега последната епизода со Тамара Тодевска, кога таа вика дека кога ја слушнала песната и се допаднала ама не знаела која всушност е Дона, па затоа си помислила дека Калиопи ,која сама го напишала текстот, дека песната ја посветила на нејзиното куче шарпланинец Лона, демек Лона - Дона имало некоја асоцијација.
    хахахаххаха не е нормална Тамара
    Инаку наводно разбрав дека Дона е мајката на Калиопи зашто не сум сигурна (од странски служби дознав) ... хахаххахахха :D :D :D

simonna.a and MiloMalo like this.
  11. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се додека имаме вакви песни Македонија треба да се држи подалеку од Евровизија :lol:

Mr. Right and Marick14 like this.
  12. #Пепи

#Пепи Истакнат член

Погледнете ја песната на Русија за овогодинешната евровизија, а не нашата ... не дека е наше па по дифолт да хејтам, ама стварно до кога веќе вака ... ние си живееме според паролата “Битно е да се учествува, не мора да се победи“ ... :sweat:

13. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се чудам зошто „нашиве“ сеуште праќаат претставници на Евровизија. Прво што не ми се допаѓа е начинот на кој ја избираат песната. Знае некој како ја избираат? Имаат неколку понудени или ја спремаат преку целата година песната па на крајот ја претставуваат, или можеби има некој друг начин. Доколку веќе праќаме претставник без да има неколку понудени песни па да гласаат луѓето (како што беше порано) нели е подобро песната да се спрема година однапред, отколку вака се набрзина во 3 месеци па после да се разочаруваме зошто не сме влегле. Мое мислење е подобро беше кога имаше гласање, тогаш ако не нешто друго успевавме да влеземе во финале.

14. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Вчера ја слушнав песнава и за жал, морам да кажам дека е ужасна...:worried: Колкава разлика има помеѓу оваа песна и Црно и бело ама тоа е.. Македонија секако завршува со лоши резултати на секоја Евровизија, бидејќи нели не се гледа според песните туку се е само политика :)

koritsaki and Marick14 like this.
  15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Од Русија треба пример да гледаме.

Mr. Right likes this.
  16. darko clash

darko clash Активен член

Мадам Опи за ЕУровизија ли се спрема или за кампањата на Доналд Трамп? :D

Daydream likes this.
  17. Ketchup

Ketchup

Јaс пa не гледaм ништo глупaвo вo тoa Дoнa дa знaчи Мaкедoнијa. Првo песнa е, a не дебaтa зa менувaње нa иметo, премнoгу сериoзнo сте сфaтиле. Плус имa aмерикaнски песни кaде штo Лoс Анџелес или некoј друг грaд е oпишувaн сo другo име. Нo нели вo Америкa тoa звучи кул, a кaј нaс причинa плус зa исмејувaње. И пoсле Мaкедoнијa билa нaзaд. Пa сaмите ние прaвиме дa биде тaкa.

18. Bridget

Bridget Форумски идол

Браво Калиопи, Макфест 98-ма ти е ова па со вакви песни, аман.
    И што е битно која е Дона?

Menasss, Bozica1980, crimson and 5 others like this.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Браво за Русија, браво. :clap:
    Е ова е евровизиска песна со добра кореографија, а не со некојси Дони, есенски лисја и не ти знам што.
    Ако им биде на Русиве ваква кореографијава и на Евровизија, ќе дотуркаат далеку. До сега ми се фаворит.

#Пепи likes this.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Е што најдовте убавина во оваа од Русија? Сосема просечна песна според мене, дури досадна.

Avery, sjdgo and Ketchup like this.