^^ За мој вкус е поарна зашто е забавна и може да се игра на неа. Според мене ваква песна треба за Евровизија. Ама тоа е, ќе се задоволиме и со Калиопи и нејзината Дона.
Сега ја слушнав руската до негде. Кога ќе видам вакви мажиња со вакви патетични песни, готова сум и солза да пуштам. @Ketchup океј, сега ќе почнам да ја фалам Калиопи зашто е наша и не треба да се "плука" на нашето, и сто години напред ќе бидам со размислувањата. Значи песната поглупава не можеше да биде, не знам какви коментари се очекуваа.
Како и да е Калиопи ќе си лапне уште 100000 евричи, па не е битно на кое место ќе заврши, а од Македонија едвај 1000 гледачи ќе има....тоа е
Aman luge dosadna bila neznam so bila.Aj kazete eden peac od Makedonija rangiran so Kaliopi.So si ja biva zenata ja biva moze samo kamenja da frlate.Istoto bese i so Crno i Belo koga izleze vristala neznam so pravela....koga ispea na evrovizija si te bevte GORDI MAKEDONCI.Pesnata e ubava i znam deka ke ja ispee fenomenalno.Sigurna sum deka 90% od evroviziskite prestavnici nemozat da se merat so nejziniot vokal.I nema pisano pravilo dali ke pobedi balada cirkuzanti tapanari....na evrovizija.Znam deka ke nemame dobar plasman zaradi politika ama pesnata e super
Песната ми е мнооооооооогу позната, како да ја имам слушнато порано. Не е тоооолку лоша де Ама дефинитивно не е евровизиска, барем по мој вкус. Ни руската не ми е нешто најнај. Додуша евровизија одамна престанав да гледам, порано некако и нашите претставници беа подобри, а и другите, сега веќе ми изгледа исфорсирано. Ама годинава ме фати ќефот некако, ќе гледам.
@LivingGlam, јaс кaжaв зa збoрoт Дoнa и негoвoтo знaчење вo песнaвa. Мене ми е cool, тебе мoже не ти се свиѓa, немaме сите истo мислење. Некoј јa немa ни слушнaтo песнaвa, a oдмa тврди декa е глупa. Не знaчи декa се штo е мaкедoнскo глупo е. Едит: Нa некoи држaви секoјa гoдинa песните врти сучи, исти им се. Акo ништo другo, вo тoa сме пoaрни.
Што се однесува до Евровизија и порано имам кажано дека не треба да идеме и да трошиме пари на тоа кога со тие пари може да се направи некоја квалитетна емисија за деца или возрасни сеедно. Во однос на оваа година МРТВ си одлучиле кој да оди и со која песна. Ни некој гласал, ни некој кажал добра е не е, туку еве ние си избравме па на вас дали ви се допаѓа или не не ни е важно.
fail, fail, BIG FAIL (што најде убаво во текстот жити се’?), за настап не знам. Песнава е ко од некој бој бенд што ни бил интересен во тинејџерство.
Се е добро во песната. Како што реков, од текст до кореографија се е точно. И баш пример треба да земаме од Русите. Ти изгледа не си ја изгледала песната како што треба до крај и не си го сфатила текстот.
Јас како што дознав Дона е кучето(шарпланинец) што и умрело на Калиопи и за него била песната за тие што ги интересира.А на мене искрено не ми се допаѓа песната не е за на Евровизија.
Што ли можело да и претставува ова со раката? Многу проучував ама не успеав да дознаам. Скоро на секој настап го има ова со раката. Дали се држи за проѕирен ѕид или се штити од светлото на рефлекторот или пак брише прозорци - филинг кјуриос.
Ајдее, па сега се жалите зошто гледачите не ја избрале песната. Кој го избра Ѓоко рибата? Колку што знам не се праќаа сами гласови по телефон, а сепак беше тотална утка и досега нему најмногу му се смееја. Видовме што избраа гледачите, Калиопи е сосема во ред за Евровизија и песната не е воопшто лоша. Не знам дали ги гледате коментарите ама на повеќето странци им се допаѓа. Кога бира народот не ви се погодува, кога автоматски пуштаат квалитетни и признаени пејачи, пак не ви се погодува.