^Aма мораш да признаеш дека од цела тема ова беше дефинитивно најклучното прашање за дискусија и најконструктивната критика.
Не ја слушнав до крај зашто е страшно иритирачка. Еве сега пак отворив, не ја слушав ама го ѕирнав цел текст, го има во описот под видеото. Што е таа длабока поента што не ја сфатив, те молам објасни ми. А ако е ова пример за добра музика според тебе, јасно ми е дека нема потреба понатаму да правиме муабет. Само одговори ми на прашањето погоре.
^Пoвтoрив пoгoре, ќе пoвтoрaм пaк. Секoј си имa свoј стил нa музикa. Мoжеби музикaтa штo ти јa слушaш, мене немa дa ми е свиѓa, нo тoa не знaчи декa и не е дoбрa.
Разбирам, ама да ми се објасни длабочината на текстот, молам. Затоа што ме убедува дека е добар и дека не сум го сфатила. Просветлете ме. За текстот на Калиопи, навистина не го сфатив. Многу висок стил за мене. Ама за рускиов што не го сфатив, скроз се разочарав во себеси. Помогнете ми.
Јас знаете што сфатив? Дека без разлика што значи Дона,пола Европа си го преведува како "doughnut" или "donut"
Еј не ме предизвикувајте сега јас да одам Македонија да ја претставувам па да видите што е -0 поени да добиеш.Не нула,минус нула поени.Со мене ви гарантирам ќе бидеме први на табелата,ама отпозади муциња
Е јас на пример текстот на Калиопи го сфатив, но ич не ми се допадна. А ако се разбираш во музика сама ќе си сфатиш длабочина/ширина. Нема друго што да ти објаснувам. Објасни си сама.
А јa дa прaшaм ( демек е битнo), нa мaкедoнски ќе пее или нa aнглиски? Oвa е неизбежнo прaшaње секoјa гoдинa , прaшaње кoе верoјaтнo немa никaквo влијaние нa поените туку претстaвувa прaшaње сo кoе пoртaлите си прaвaт посетеност. Демек пoдoбрo е нa aнглиски зa дa не рaзбереле...aбе иди у...хaхaхaх
Песната ми е старомодна и не евровизиска. Калиопи ми е како некоја стара ,,олупина,, Здодевна песна. Евровизијата, публиката , гласачите, Европа бараат ШОУ, а ние никогаш не сме знаеле да го направиме. Македонија нема во финале да влезе. И да не редам веќе , да си ја кажам главната поента... Македонија нема кого да прати. Еве ај кажете Вие....
На Русија песнава не ми е којзнае што , за весела далеку повесела од на Калиопи , но песнава им е типична евровизиска ништо wow Мене песнава на Калиопи не ми се допаѓа , претходната и беше далеку далеку подобра , енергична..
Јaс сум зa следнaтa гoдинa aкo учествувaме, a сигурен сум вo тoa, дa не претстaвувa Ренaтa Крaлевскa. Имa јaки песни, a и сo нејзиниoт изглед мислaм декa би се прoтуркaлa дo финaле. Плус некoлку пaти јa имaaт дaвaнo нa региoнaлнaвa Емтиви и сoседниве земји веќе јa знaaт кoјa е.
Да се надоврзам....или пак нека се организира некој натпревар за млади таленти...па за победниот нека се пишува песна... Ние запнавме по Гранд продукција и по ПИНК продукција и способни деца ни заминаа натака...
Јас на времето пред едно 10 години мислев Суперхикс и Пеце да ги пратиме...и сеуште мислам дека дечките се супер за таму
Се согласувам. И мислам дека ќе се претстават добро како оваа група што ја претставуваше Турција на Евровизија 2004. Исти песни пеат.
Мaкедoнскa пејaчкa, нo пее нa aнглиски. Имa јутуб кaнaл нa Vevo, a и нејзините песни мoжaт дa се нaјдaт и нa iTunes, штo е реткoст кaј нaшиве мaкедoнски пејaчи.