Калиопи ќе нè претставува на Евровизија 2012

Дискусија во 'Канта' започната од Mini-Mouse, 19 ноември 2011.

1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.262
    Допаѓања:
    43.925
    Премногу претенциозност никогаш не е на арно, а богами оваа песна таква и ми личи.
    Ја слушнав три четири пати, чисто да видам увото како ќе ми ја прифати, но ништо од песната не ми остави впечаток. Евровизиски рецепт - игра со вокали, микс на метал/рок балада, и стандард, Калиопи мора да вреска за да ја долови целата драматика.
    Није моју шољу чаја, рекла би.

А и толку ја исфорсираа целата прикаска со Ромео Грил, небаре оваа ќе му се врати и ќе си живеат среќно до крајот на животот. :drunk:

Плачеше, Калиопи да не’ претставува, еве и ги трите минути, па нека направи тоа што треба.
    И посакувам среќа.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Ја слушнав песната и не ми остави некој голем впечаток. Како песна е добра , ама не и за на Евровизија....за таму сепак треба нешто по весело. И мислам дека англиската верзија е подобра :)

3. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Па најдобра кој ако не она ..ОПИ НАШАА НАЈМИЛА :*
    Ептен ми е мило што таа ќе не праставува..и песната и е топ се е ептен убаво

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Песната е сосем просечна, што е највистински жално поради тоа што Калиопи има толку многу квалитетни песни.
    Не забележува дека оваа е сосем обична или само се прави намутава?
    Не им текнува за така добри песни да ги пикнат во фиока и да ги зачуваат до настанот наречен Евровизија или специјално ги крчкаат и чуваат најлошите рефрени по овој повод, навистина не сфаќам. |(

А имав многу високи очекувања, па целата таа фама околу соработката со Ромео Грил, па уметничкиот директор, па бла бла бла...

Останувам на мислењето дека - и покојниот Тоше Проески да воскресне од гроб и да оди да не претставува, исходот од овој настан за нас ќе биде секогаш ист.

Ама можеше барем песната да е подобра.

А Калиопи за мене е сјајна, плус и ослабела сега, се гледа дека вложува во себеси и настапот.
    Ама песната е бедна.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Значи ова е типична евровизиска песна. Значи не е на врв... Прочитав коментари на страната за евровизија и на повеќето им се допаѓаше... (освен на грциве |( ) некои дури викаа дека е најубава до сега... КОлку и да е прекрасна песнава нема да победиме... Се е местене, какви гласови, ништо бре само политики тераат! Ама ајде со среќа, и да покажеме што можеме :D

6. MissElly

MissElly Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    102
    Не ми е ништо посебно песната :| Kaлиопи има мнооогу поубави и потешки песни од оваа.Криво ми е затоа што пеачиве (не сите :!: ) имаат преубави песни а кога ке дојде време да направат песна за Евросонг... :sweat:

7. Ella89

Ella89 Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Калиопи со нејзиниот глас на евровизија можеше да отпее песниште а не ваква песничка :)

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Се сложувам со ова, ако веќе ја праќавме неа, зошто не и на правија некоја песна да ги удри од глава сите и со глас и со сила со се.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Официјалното видео за композицијата „Црно и Бело“ со која Калиопи Букле ќе ја претстави Македонија на претстојниот Евросонг во Азербејџан денеска се појави на Јутјуб.

http://www.youtube.com/watch?v=3rvpoRp1ZLU

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    како поминува време, песнава се поинтересна ми изгледа, ноооо во врска со спотов, можело многу многу подобро и појако да се направи, многу ми е монотон спотов

11. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Стварно чудно. Имаме да речам неколку стварно квалитетни песни, а меѓу нив спаѓаат и песни на Калиопи.
    Зошто секогаш кога иде евровизија се стремиме кон песни од стилот на (сеа не се разбирам како се викаат), прво 2-3 реда некој безвеза текст, па иде рефренот тралала тралала 2 стихчиња што се повторуваат, потоа пак истите или слични стихчиња како првите, па сеа иде солото на кое се трудиме да испадне као нешто моќно и јако, и на крај го усеруваме. :D Па рефренот, и оп завршува песната. |(
    Се исто та исто онака не знам, безвеза.
    Очекував поубава песна од Калиопи, некоја да го истакне гласот зошто го има, а таа одбрала жалопојка ванаби рок или бог знае што. |( Не оди гитара на песнава ало!! Како прво и гласот и е поинаков, абе не знам што да искоментирам веќе.

Според мене досега најубава песна што се кандидирала за евровизија кај нас е оваа..
    http://www.youtube.com/watch?v=ugmQ_D4XXKs

Моќен глас и моќна песна, се ежам кога ја слушам. Еееее оваа сега да би ја пратиле на Евросонг, осеќам ќе имаме убав пласман. :D

На Bright, sanjalica и green.eyes им се допаѓа ова.
  12. Andrea-Sahara

Andrea-Sahara Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Па некако не ми е по ќеф песната,но што е тоа е. :wasntme:

13. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Темава не е за Гиш, ама морам да ја поддржам Lacrimosa. Една од најмоќните македонски песни ever!

14. Ellena07

Ellena07 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    12
    Воопшто не ми се допаѓа ниту Калиопи,ниту пак нејзината песна..Последното место ни е гарантирано

15. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Според мене...

Калиопи како Калиопи е една изворедна пеачка во нашиве простори.
    Има препознатлив глас, долго време е на естрадата - навистина вреди..

Ама..
    Евровизија бара нешто сосема друго :!:
    Они бараат интересна песна, интересен изведувач, нешто ексцентрично - како што беа на пример Лорди :puke: , и реално да збориме - Калиопи не се квалификува во ниедна од овие одлики.

Ништо не правиме годинава.

16. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Евровизија не го бара ова. Евровизија бара квалитетна песна и моќен и добар глас.
    А тоа ексентричното сами си го наметнуваат/ме во обид да се разликуваме од другите и да се издвоиме во нешто да бидеме забележани кога веќе неможеме со глас и песна. Затоа и Евровизија е отидена по ѓаволите.

17. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    Oд никогаш не ми се допаќала Калиопи, ни како изгледа ни пак како пее...
    Па уште со оваа катастрофална песна :puke: навистина незнам, но сепак очекував малце подобра песна али шта је тује, загарантирано последно место :|

18. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Несакам да се расправам..ама морам..ЗАШТО СТЕ ТОЛКАВИ НЕМАКЕДОНЦИ????ЗАШТО ПОСТОЈАТ ТАКВИ ЛУЃЕ???ПОСТОЈАНО ТОА СЕ ПРАШУВАМ!!ЗАШТО ДА СМЕ ПОСЛЕДНИ..Т.Е. Ако ни е загарантирано последно место,иди запеј ти може и прво место ќе бидеме..ааа??? :fubar: :fubar: :fubar: :swear: :swear: :swear: :puke:

19. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    Ни јас несакам да се расправам, но место Калиопи можеше некој друг да не претставува |(

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    4.622
    Ај каква е таква е барем малку да ја подржиме сепак Македонија ја претставува