Премногу претенциозност никогаш не е на арно, а богами оваа песна таква и ми личи. Ја слушнав три четири пати, чисто да видам увото како ќе ми ја прифати, но ништо од песната не ми остави впечаток. Евровизиски рецепт - игра со вокали, микс на метал/рок балада, и стандард, Калиопи мора да вреска за да ја долови целата драматика. Није моју шољу чаја, рекла би. А и толку ја исфорсираа целата прикаска со Ромео Грил, небаре оваа ќе му се врати и ќе си живеат среќно до крајот на животот. Плачеше, Калиопи да не’ претставува, еве и ги трите минути, па нека направи тоа што треба. И посакувам среќа.
Ја слушнав песната и не ми остави некој голем впечаток. Како песна е добра , ама не и за на Евровизија....за таму сепак треба нешто по весело. И мислам дека англиската верзија е подобра
Па најдобра кој ако не она ..ОПИ НАШАА НАЈМИЛА Ептен ми е мило што таа ќе не праставува..и песната и е топ се е ептен убаво
Песната е сосем просечна, што е највистински жално поради тоа што Калиопи има толку многу квалитетни песни. Не забележува дека оваа е сосем обична или само се прави намутава? Не им текнува за така добри песни да ги пикнат во фиока и да ги зачуваат до настанот наречен Евровизија или специјално ги крчкаат и чуваат најлошите рефрени по овој повод, навистина не сфаќам. А имав многу високи очекувања, па целата таа фама околу соработката со Ромео Грил, па уметничкиот директор, па бла бла бла... Останувам на мислењето дека - и покојниот Тоше Проески да воскресне од гроб и да оди да не претставува, исходот од овој настан за нас ќе биде секогаш ист. Ама можеше барем песната да е подобра. А Калиопи за мене е сјајна, плус и ослабела сега, се гледа дека вложува во себеси и настапот. Ама песната е бедна.
Значи ова е типична евровизиска песна. Значи не е на врв... Прочитав коментари на страната за евровизија и на повеќето им се допаѓаше... (освен на грциве ) некои дури викаа дека е најубава до сега... КОлку и да е прекрасна песнава нема да победиме... Се е местене, какви гласови, ништо бре само политики тераат! Ама ајде со среќа, и да покажеме што можеме
Не ми е ништо посебно песната Kaлиопи има мнооогу поубави и потешки песни од оваа.Криво ми е затоа што пеачиве (не сите ) имаат преубави песни а кога ке дојде време да направат песна за Евросонг...
Се сложувам со ова, ако веќе ја праќавме неа, зошто не и на правија некоја песна да ги удри од глава сите и со глас и со сила со се.
Официјалното видео за композицијата „Црно и Бело“ со која Калиопи Букле ќе ја претстави Македонија на претстојниот Евросонг во Азербејџан денеска се појави на Јутјуб. http://www.youtube.com/watch?v=3rvpoRp1ZLU
како поминува време, песнава се поинтересна ми изгледа, ноооо во врска со спотов, можело многу многу подобро и појако да се направи, многу ми е монотон спотов
Стварно чудно. Имаме да речам неколку стварно квалитетни песни, а меѓу нив спаѓаат и песни на Калиопи. Зошто секогаш кога иде евровизија се стремиме кон песни од стилот на (сеа не се разбирам како се викаат), прво 2-3 реда некој безвеза текст, па иде рефренот тралала тралала 2 стихчиња што се повторуваат, потоа пак истите или слични стихчиња како првите, па сеа иде солото на кое се трудиме да испадне као нешто моќно и јако, и на крај го усеруваме. Па рефренот, и оп завршува песната. Се исто та исто онака не знам, безвеза. Очекував поубава песна од Калиопи, некоја да го истакне гласот зошто го има, а таа одбрала жалопојка ванаби рок или бог знае што. Не оди гитара на песнава ало!! Како прво и гласот и е поинаков, абе не знам што да искоментирам веќе. Според мене досега најубава песна што се кандидирала за евровизија кај нас е оваа.. http://www.youtube.com/watch?v=ugmQ_D4XXKs Моќен глас и моќна песна, се ежам кога ја слушам. Еееее оваа сега да би ја пратиле на Евросонг, осеќам ќе имаме убав пласман.
Според мене... Калиопи како Калиопи е една изворедна пеачка во нашиве простори. Има препознатлив глас, долго време е на естрадата - навистина вреди.. Ама.. Евровизија бара нешто сосема друго Они бараат интересна песна, интересен изведувач, нешто ексцентрично - како што беа на пример Лорди , и реално да збориме - Калиопи не се квалификува во ниедна од овие одлики. Ништо не правиме годинава.
Евровизија не го бара ова. Евровизија бара квалитетна песна и моќен и добар глас. А тоа ексентричното сами си го наметнуваат/ме во обид да се разликуваме од другите и да се издвоиме во нешто да бидеме забележани кога веќе неможеме со глас и песна. Затоа и Евровизија е отидена по ѓаволите.
Oд никогаш не ми се допаќала Калиопи, ни како изгледа ни пак како пее... Па уште со оваа катастрофална песна навистина незнам, но сепак очекував малце подобра песна али шта је тује, загарантирано последно место
Несакам да се расправам..ама морам..ЗАШТО СТЕ ТОЛКАВИ НЕМАКЕДОНЦИ????ЗАШТО ПОСТОЈАТ ТАКВИ ЛУЃЕ???ПОСТОЈАНО ТОА СЕ ПРАШУВАМ!!ЗАШТО ДА СМЕ ПОСЛЕДНИ..Т.Е. Ако ни е загарантирано последно место,иди запеј ти може и прво место ќе бидеме..ааа???