Калитеа (Грција)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Lina24, 26 јуни 2011.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Калиас, јас овде ги разгледував понудите,http://www.jk.com.mk/mk/TopOffer.aspx?id=131 ми изгледаат поволни, посебно таа со сопствена плажа во која се вклучени лежалките и ми се допаѓа и тоа што во цената е вклучено и користењето на климата.

Се мислам за Калитеа, сум била повеќе пати и премногу ми се допаѓа морето, ама местото е многу помало и понераздвижено во споредба со Паралија.
    Ми треба годинава таков пензионерски одмор, плажа, море, и навечер вечера надвор и шетање и уште се мислам дали Калитеа или Паралија.
    Калитеа исто ми смета што Лидл е на 2+км, а во Паралиа сум била сместена во близина на Лидл и знаев навечер да одам да си испазарам што ми треба.

Ги гледам понудите и за Паралија, околу 30 евра од ден во август, без вклучена клима, толку плаќав и минатиот пат кога бев, ама не бев нешто посебно воодушевена од смештајот.
    Калитеа порано имаше понормални цени, лани стигаа и 80+ евра од ден, затоа сега ме изненадија овие понуди од Јк травел, доаѓа по 45-50 евра од ден и тоа на добри локации.

Како е годинава во Паралија, колку би се движеле цените на студијата во Август?

Само поради шеткањето навечер ме предомислува Калитеа, ако сум сместена долу ќе биде темно и тешко по скалите или угорницата навечер, а ако сум горе ќе ми биде подалеку плажата, и плус три улички се, ќе ги исшетам за пола час што се вели, во Паралија навечер врие од народ.

Се распишав, а сакав само да ти го пратам линкот:D

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    @sesilija jas ne sakam preku agencija, sakam vo spostvena rezija, so kola kje odime ama da ne barame tamu na lice mesto mislam da se javam da vidam dali ima slobodni sobi i taka da rezerviram

3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Не е вклучен превозот во цената, затоа ти ги пратив линковите.
    А за прашањата за Паралија, ако сакаш, пиши ми во лп или во соодветната тема, ме интересира за Август.

4. AkinomS

AkinomS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    44
    http://maya-bay.gr/

Еве страна пиши им ќе ти дадат понуда и дали има слободни места... Јас одам сопствена режија.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Барам низ агенцииве ама или нешто пропуштам или нема, дали сте сретнале некоја вила што нуди апартман со две соби? Значи да не биде студио, туку апартман со посебни соби? Ај ако на некој му текне нека пише, фала многу, пријатно :D

6. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    21.442
    Имам идено Калитеа на одмор, и ми е слично со другите градчиња од првиот крак.Нема некој она уау ноќен живот, али коа одиш со фамилија не ти треба тоа.Се на се убаво беше.
    Тие што ќе одат убав помин, али никако не се залажувајте да барате на диво сместување, исклучително преку агенција.Наши семејни пријатели заминаа прошлата недела утрото за Грција, се вратија вечерта нервозни.Не можеа сместување испод 80/90 евра да најдат.Само спиење значи.И не само Калитеа, туку цел прв крак го свртија и ништо.Преполно е, џабе залажуваат со кризата.

7. Suzana1234

Suzana1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој доби подетални информации за вилата Mytos? :)

8. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Здраво

И мене ме интересира дали некој бил во вила митос.. Дали е многу одалечена?

9. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Сузана дали дозна нешто повеќе за вила митос?

10. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    Јас бев во вила Митос. Иста е како на сликите, од центарот е на 5 минути, вифито е ужасно. Вонглавно убава е..

11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Дали е чисто? Инсекти и сл?
    Како се движат цените за јадење (гиро, клуб сендвич, салати) на плажа?

12. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    ја видов темава и сакав да дадам една интересна информација, бидејќи кога сите ќе спомнат калитеа одма се леле кој ќе оди по тие скали, дококу знаете каде се наоѓа маркетот масутис спроти него има уличка (надолнинка) од околу 100 м која излева дирекно на долниот пат накај плажата и нема потреба од скали!!

П.С. на плажата нема гиро колку што сум видела..има еден голем хотел ЗЕВС ако им некој ресторан таму но сигурно е скапо пошто хотелот е многу луксузен и тоа е на лево од плажата а деско се „дискотеките“, прилично евтино храна и пијалок, но смештајот е ужасно скап, 50€ трокреветна соба.

На mencemeni и Luna91 им се допаѓа ова.
  13. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Вак многу далеку од плажа изглед . Дали имаше во нејзина близина маркет ,продавниции .. Или некако изолирана беше ?

14. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.214
    Допаѓања:
    17.881
    И ние одевме по тој пат. По скалите ниту еднаш не поминавме. Баш се зачудив затоа што очекував тие да се едниствениот пат до плажа. Таков впечаток добив читајќи ја темава, па дури и се мислев дали да одиме во Калитеа поради тие скали (facepalm).

На marijaaxl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ninaa123

Ninaa123 Нов член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    а од плажата многу ли е одалечена ?

16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.163
    Допаѓања:
    27.284
    Ќе може ли да ми каже како се движат цените во Калитеа? :)

17. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Како нема бар/таверничка на плажа за прекаснување?
    Замислата ми е да се излежавам цел ден на плажа и да си јадам на плажа.
    До толку лабав одмор ми треба оваа година. :D

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ima be kako nema, ima i taverni odma do plazite, ima se za pari denes :)

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Се зачудив, бидејќи некоја феминка погоре спомна нема јадење, освен во некој си Зевс хотел.
    А калиас, како се движат цените "грубо кажано" на гирото, салатите, клуб сендвичите на плажа, во септември?

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Srcka sega se pokaceni cenite na se, poradi pokacuvanje na ddv hranata e pokacena isto taka, nekade procitav deka giroto ke see dvizi od 3-4 evra sega so novite ceni :( Ne znam ni jas kakvi kje bidat cenite ni utre a kamoli za vo septemvri, tuka od den na den se se menuva

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.