Јас само што се вратив од првиот крак, бев во Ханиоти и имаше понуди за крстарења до Света Гора, Вториот крак и до плажата Ксенија на крајот од првиот крак. Ксенија е всушност во Паљури, може до таму со кола како што одевме ние. Убава плажа е таа, има два beach бара Levki Amos и Cabanna. Ние бевме во Левки Амос, малку подобра беше услугата таму, во Кабана ме изиритира првио пат понашајот на еден од келнерите. После Калитеа, на патот кон Криопиги има една плажа Pallini beach, кај самиот хотел Палини. Многу убава плажа, може и најубава во тој дел. Ситен бел песок, широка плажа, бистра вода. Цената на две лежалки и чадор е 7,5 евра. Кога се спушташ кон плажата се минува низ дворот на хотелскиот комплекс. Пекрасен е комплексот, среден со бујна вегетација, маслинови дрва, палми, цвеќиња...Преубаво. На таа плажа вреди да се оди. Скоро сите места ми беа слични, такада мислам дека не вреди да се оди на крстарење негде таму. Нема нешто којзнае што да се види.
Nikogas ne sum bila,no skoro se vrati sestrata na edna moja drugarka od Kalitea..preeeubavo si pominale,zapoznale mn deca,sto od srbija,sto od Makedonija..vikaat deka plazite bile ubavi,pesocni..i apartmanot vo koj Prestojuvale ne bil losh so ogled na toa sto gazdaricata im bila nekoja luda stara rusinka sto edvaj se razbirale i stalno se derelase na se,top si pominale. Koga si so društvo e najubavo.ne e bitno kaj si,bitno so koj sipozz
Колку чини до Света Гора, и од колку часот тргнуваат? Јас сум во Калитеа уште утре, па затоа прашувам дали ќе имам време да фатам некоја тура..
Irrepleceable наредната недела одам во Калитеа предложи нешто што вреди да се проба тамѕ , предложи убави плажи и каде се наоѓаат, добар ресторант или хотел за ручек како се движат цените ??
Калите има преубава вода единствен проблем и се скалитее а за ценитее и не е баш евтино но за водата навистина немам зборови
Јас ќе одам за една неделаааааааа Дечки како се цените? Прескапо ли е? Ќе одам на 3 дена, колку пари мислете дека ќе ми бидат доволни отприлика?
Па во продавниците и не е баш ефтино а што се однесува за смештај ако се сместиш некад трети цетврти ред ќе поминеш поевтино
Малце касно ти враќам. Мислам дека беа околу 20 евар ако не се лажам а колку време трае и од кога се иде не ми текнува.
Devojki, dali nekoja od vas prestojuvala vo villa Elpida pa da mi kaze dali e mn oddalecena od plazata i kakvi uslovi nudi?? Se izvinuvam za latinica ama od mob pisuvam
Јас бев во вила Елпида, и не беше лошо. Не очекувај којзнае што и нема да се разочараш кога ќе стигнеш таму. Веднаш спроти големата црква е, и до плажата е околу 7-8 минути, близу е до скалите по кои се симнуваш за накај плажа.
Утре ке идеме со дечко ми во Калитеа до недела значи 3 ноќи прв пат идам па кажете ми каде е подобро да се сместам и некое бројче од некоја вила ако имате не многу скапа колку би можело според ваас да е студио за 2 лица од ноќ? и на поминување колку имаме од автопатот со солун?
@ANGIE1 @beliver kako pominavte vo vila mythos I opsto kalithea, ako moze pobogati I konkretni info, me.zainteresira
јас во септември сакам да идам во калитеа со другарките, во вила митос, може да ми каже некој информации ако знае ?
К Јас на крај се одлучив за Пефкохори , но за вила митос ми кажа една другарка дека хигиената на вилата е ужасна.. Вилата ја чувала една постара жена и сама работела се , не чистела редовно а вечер кога се враќале од дискотека им ја заклучувала вратата неможеле да влезат внатре