Здраво сакам да прашам дали некој бил во апартманите амос? Дали се многу оддалечени од плажата и какво уредување има собата(дали има решо и сл.)
Him jas ne sum has sigurna Edna drugarka mi spomna deka bill daleku a na google map pisi 2 I pol casa....
Гугл мап не е точно. Не е ни блиску, а и не ти препорачувам да се движиш по асфалт по жешкото време. Ако си сместена во Афитос, многу е блиску. Ама од Калитеа е подалеку, а дека имало 2 часа, мало морген.
Epa basvo kalitea ke bidam na sama plaza Vila Poseidon, a zaso prva pat ke odam ne znam tocno sto I kako....me interesira ceni na alkoholot ( pivo,vodka) dali da se nosi odtuka ili ne e mnogu skapo?
За алкохолот искрено незнам да ти кажам зошто алкохол не пијам ич. До плажата се оди по скали или по удолчничка, освен ако си со кола, имаш паркинг одма до плажа. Јас идам негде на средина на плажата зошто таму има само на почеток малку камења и после е песок, а на другите плажи имаш малку повеќе камења и треви кога ќе влезеш во вода. Гиро убаво има на ќошот на самата улица. Не ми текнува како се викаше. Афитос ти е истата плажа како и во Калитеа, и исто има скалички и удолница до плажа. За шетање Калитеа ти е убава но мала. Но ако сакаш диско има 2-3 дискотеки на излез од Калитеа, но не сум бил таму за да ти кажам што како. Ако те интересира нешто друго слободно прашај ме. Често идам на краците.
A kolku e daleku od kalitea do lidl idprilika...mene to a me buni dali da vlecam odtuka jadenje I pijalak ili ne...
Пешки пола саат, со кола 5 минути. Јадење и пиење јас секогаш си зимам од Грција, не носам никад. Има маркети во Калитеа.
А во Лидл како се цените.... и јас исто скоро ништо не носам од дома ама пошо велат луѓе дека огин скапо било па..
Хммм чудно, на мене не ми е скапо. Ти ако идеш во Калитеа го поминуваш Лидл. Од десна страна ќе ти дојде во Афитос.
Не мора да одите во Лидл ако сте без кола, има Масутис во Калитеа, цените се тука некаде. А дека е толку блиску па и не е баш. Околу 4 км е сигурно,
Sega Bea edno moi prijateli mi rekoa deka ne zabelezale Masutis...toj e marketot Makedonija ili nekoj drug? Kade tocno se najduva?
На почеток на Калитеа, од десната страна ,голем со црвени букви. До лани работеше. Имаат цел ланец маркети, како Лидл.
Vo postot pogore kazuvas deka Masutis I Lidl se tuka nekade so cenite, odprilika kakvi se hrana I alkohol dali znaes?
Каква е Калитеа во септември (околу 5ти натака)со времето, водата, плажите, сместувањата се секако поефтини, дали е попусто веќе дека вон сезона и цените генерално? за вила митос повеќе информации или некоја вила да ми препорачате кај што сте престојувале? и за сафари травел агенцијата ме интересира. Фала ви.
јас бев лани во септември времето беше многу убаво,исто како во август беше многу жешко,имаше полно луѓе без разлика дали беше септември,цените за смештај поевтини за 30 % можеби,за вилата и за агенцијата немам некои коментари слушнато..