Калитеа (Грција)

Discussion in 'Патувања и одмори' started by Lina24, Jun 26, 2011.

1. Ivaaaaaa92

Ivaaaaaa92 Истакнат член

За во дискотека е мн скапо околу 10-15 евра влез плус пијачките се скапи..мислам дека работат цело време ама не сум сигурна,за лежалка ке си платиш околу 4 евра со кафе и вода

Milenalena likes this.
  2. Elena*

Elena* Истакнат член

Moze li da mi kazete dali ima prevoz do diskata ili taxi kako mozw da stigneme do tamu i kako se dvizat cenite za prevoz i dali pocetok na juli ima turisti ili slabo

Ema.Sk and Sunnny like this.
  3. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Здравоо, бил некој во вила Елена во Калитеа да кажете како сте задоволни ? :)

4. anichka94

anichka94 Популарен член

Дечки а таму да појдиш дирек,има шанси да најдиш смештај ?
    без агенции,резервации и такви ствари.

5. jasna83

jasna83 Истакнат член

Зависи во кој период од летото одиш :)

anichka94 likes this.
  6. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Еднодневно/дводневно како ој то има такви чуда?
    Цена и кои агенции така прават?
    Од Битола ако може ;)

7. mici.i

mici.i Истакнат член

Здраво дечки,
    сакаме од први/втори август да одиме со дечко ми во полихроно, ханиоти или калитеа па да ве прашам што мислите дали може лесно да се најде смештај таму? Дали има луѓе што нудат на автобуска (зашто со автобус ќе одиме) или треба да одиме по вилите да прашуваме? И како се движат цените за студио за двајца периодов? Фала ви :*

8. Dust

Dust Game Over

Ако сакаш на автобуска да ве нудат до смештај, правец Охрид или ЦГ. Во Грција одиш од вила до вила и бараш. Згора на се на овие места не ни има автобуска во тој смисол на зборот, само постојки..

9. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Во недела одам со другарки во Калитеа, кажете ми има ли некои автобувчиња за до Сани бич, пефкохори и сл. и по колку пари е, од каде се качува итн.

10. Dust

Dust Game Over

Лично јас никогаш не сум видела автобуси за Сани или околните плажи. Освен автобусот од Солун што вози натаму наваму

11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Of mozda jas greska imam slusnato.. okej sepak fala ti :)
    A kazete mi koa e ubava plaza vo Kalitea?

12. 1209

1209 Форумски идол

Жени бил некој досега во Ставрос студија во Калитеа? Најдовме ефтина понуда преку Сафари па не знам дали е океј за да резервирам, секое искуство ми е добредојдено.

13. duffi

duffi Форумски идол

Ја фалат вила Митос преку Сафари. Знам дека вилите биле нови.
    Моментално ги имат најефтините понуди за Калитеа. Мислам дека нема да погрешиш.

twilight123 and 1209 like this.
  14. magicka<3 <3

magicka<3 <3 Нов член

Од 11.09 заминуваме за Калитеа, вила Елпида,доколку може нешто повеќе за вилата(каква е, што е,хигиена,wi-fi,оддалеченост од центар,од плажа...),самото место Калитеа.
    Благодарам однапред :)

15. crazylady

crazylady Форумски идол

Бела роза, соработуват со една припеска агенција Роман.
    790 денари е за еден ден.

Last edited: Aug 15, 2016
    simonna.a likes this.
  16. fima

fima Истакнат член

Дали некој знае отприлика колку се движат апартманите во Калитеа од 3-ти септември? Можно е да се најде апартман за 20 евра?

17. twilight123

twilight123 Истакнат член

имаш една такси станица на таа улицата кај што се наоѓаат лемонис бејкери, ники гирадико и гиро гиро, на пример ако сакаш да идеш до прл такси е 4 евра

18. twilight123

twilight123 Истакнат член

иначе сега во септември бев со другарки у калитеа у вила митос, преку агенцијата сафари, можам да кажам дека и превоз беше супер, но и вилата за тие пари беше одлична бидејќи преефтино поминавме, беше голема и убаво уредена, само што газдите едни дедо и баба се малце беа чудни и едвај разбираа македонски пошо знаеа руски, само што викаше дека се чистело у недела вторник и четврток нас еднаш ни исчистија и не ни сменија постелнина али ајде... митос не е далеку од плажите на едно 7-8 минути е
    местото е убаво и раздвижено, плажите се убави но не ми се допаѓа тоа што сегде мораш да платиш за лежалка а да не добиеш гратис пијачка, 6 евра е лежалки и чадор, а па на една плажа афродити 10 евра, има 3 кафичи во центарот и многу продавници за облека и сувенири
    да не заборавам бевме во диското прл и беше преубаво значи толку добри ефекти не сум видела нигде, имаше и една женска танцуваше со флуросцентна облека и огномети имаше на секои 2 саати, само што таму флашите се прескапи од 100 евра до 1400 евра
    а за јадење не е проблем имаше добри места на пример ники гирадико, убаво гиро, клуб сендвич и има една убава слаткара фрегио 1 евро сладолед, а за доручек убаво е лемонис бејкери многу доби пецива што кај нас ретко се наоѓаат
    но веќе не би одела во септември во грција, најкасно крај на август затоа што времето не ни се погоди баш 3 дена врнежливи и ладни

19. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Ајде девојки да ја активираме и оваа тема. Оваа година со дечкото ќе одиме во Калитеа преку Сафари во вила Митос, па секоја информација би ми била добредојдена. Ме интересира во однос на плажите, на која е најубава, дали има алги и морски ежови, дали може да си постелеш пешкир или мора лежалки, колку се лежалките, како се движат цените за јадење, дали има маркети, колку е гирото ? ... Извинете за долгиот пост и фала однапред

Pixy101 likes this.
  20. boo3

boo3 Популарен член

Морето во Калитеа е прекрасно, чисто, а плажите со ситен песок. Има многу туристи и плажите се полни нон-стоп. Лежалките не се задолжителни, имаш плажи каде има делови каде можеш да си постелиш пешкир, да ставиш чадор и сл. Е сега не ми текнува на имињата на плажите, но сите се една до друга во глобала. Само единствена замерка ако може и така да се рече се мноооогуте скали, што по тоа жешко време се малку нервозни и напорни. Ама пак ќе кажам, водата е сон, па плус и топла. Милина. За јадење во маркети не е нешто многу скапо, за ресторани не знам. Гирото е некаде од 2.50 до 3 евра. Настрана од градот на 3-4км има 3-4 дискотеки. Сум била само во Ohay и ми се допадна многу. Башка нема многу Македонци и го нема турбофолкот. Нашите знам дека во Pearl одат почесто. :D

Esmeralda-MD and 1209 like this.