За во дискотека е мн скапо околу 10-15 евра влез плус пијачките се скапи..мислам дека работат цело време ама не сум сигурна,за лежалка ке си платиш околу 4 евра со кафе и вода
Moze li da mi kazete dali ima prevoz do diskata ili taxi kako mozw da stigneme do tamu i kako se dvizat cenite za prevoz i dali pocetok na juli ima turisti ili slabo
Здраво дечки, сакаме од први/втори август да одиме со дечко ми во полихроно, ханиоти или калитеа па да ве прашам што мислите дали може лесно да се најде смештај таму? Дали има луѓе што нудат на автобуска (зашто со автобус ќе одиме) или треба да одиме по вилите да прашуваме? И како се движат цените за студио за двајца периодов? Фала ви
Ако сакаш на автобуска да ве нудат до смештај, правец Охрид или ЦГ. Во Грција одиш од вила до вила и бараш. Згора на се на овие места не ни има автобуска во тој смисол на зборот, само постојки..
Во недела одам со другарки во Калитеа, кажете ми има ли некои автобувчиња за до Сани бич, пефкохори и сл. и по колку пари е, од каде се качува итн.
Лично јас никогаш не сум видела автобуси за Сани или околните плажи. Освен автобусот од Солун што вози натаму наваму
Жени бил некој досега во Ставрос студија во Калитеа? Најдовме ефтина понуда преку Сафари па не знам дали е океј за да резервирам, секое искуство ми е добредојдено.
Ја фалат вила Митос преку Сафари. Знам дека вилите биле нови. Моментално ги имат најефтините понуди за Калитеа. Мислам дека нема да погрешиш.
Од 11.09 заминуваме за Калитеа, вила Елпида,доколку може нешто повеќе за вилата(каква е, што е,хигиена,wi-fi,оддалеченост од центар,од плажа...),самото место Калитеа. Благодарам однапред
Дали некој знае отприлика колку се движат апартманите во Калитеа од 3-ти септември? Можно е да се најде апартман за 20 евра?
имаш една такси станица на таа улицата кај што се наоѓаат лемонис бејкери, ники гирадико и гиро гиро, на пример ако сакаш да идеш до прл такси е 4 евра
иначе сега во септември бев со другарки у калитеа у вила митос, преку агенцијата сафари, можам да кажам дека и превоз беше супер, но и вилата за тие пари беше одлична бидејќи преефтино поминавме, беше голема и убаво уредена, само што газдите едни дедо и баба се малце беа чудни и едвај разбираа македонски пошо знаеа руски, само што викаше дека се чистело у недела вторник и четврток нас еднаш ни исчистија и не ни сменија постелнина али ајде... митос не е далеку од плажите на едно 7-8 минути е местото е убаво и раздвижено, плажите се убави но не ми се допаѓа тоа што сегде мораш да платиш за лежалка а да не добиеш гратис пијачка, 6 евра е лежалки и чадор, а па на една плажа афродити 10 евра, има 3 кафичи во центарот и многу продавници за облека и сувенири да не заборавам бевме во диското прл и беше преубаво значи толку добри ефекти не сум видела нигде, имаше и една женска танцуваше со флуросцентна облека и огномети имаше на секои 2 саати, само што таму флашите се прескапи од 100 евра до 1400 евра а за јадење не е проблем имаше добри места на пример ники гирадико, убаво гиро, клуб сендвич и има една убава слаткара фрегио 1 евро сладолед, а за доручек убаво е лемонис бејкери многу доби пецива што кај нас ретко се наоѓаат но веќе не би одела во септември во грција, најкасно крај на август затоа што времето не ни се погоди баш 3 дена врнежливи и ладни
Ајде девојки да ја активираме и оваа тема. Оваа година со дечкото ќе одиме во Калитеа преку Сафари во вила Митос, па секоја информација би ми била добредојдена. Ме интересира во однос на плажите, на која е најубава, дали има алги и морски ежови, дали може да си постелеш пешкир или мора лежалки, колку се лежалките, како се движат цените за јадење, дали има маркети, колку е гирото ? ... Извинете за долгиот пост и фала однапред
Морето во Калитеа е прекрасно, чисто, а плажите со ситен песок. Има многу туристи и плажите се полни нон-стоп. Лежалките не се задолжителни, имаш плажи каде има делови каде можеш да си постелиш пешкир, да ставиш чадор и сл. Е сега не ми текнува на имињата на плажите, но сите се една до друга во глобала. Само единствена замерка ако може и така да се рече се мноооогуте скали, што по тоа жешко време се малку нервозни и напорни. Ама пак ќе кажам, водата е сон, па плус и топла. Милина. За јадење во маркети не е нешто многу скапо, за ресторани не знам. Гирото е некаде од 2.50 до 3 евра. Настрана од градот на 3-4км има 3-4 дискотеки. Сум била само во Ohay и ми се допадна многу. Башка нема многу Македонци и го нема турбофолкот. Нашите знам дека во Pearl одат почесто.