Сакам да прашам дали се прави проблем на граница за носење храна ама во куфер што е сместен во багажот на автобусот? Дали претресуваат за алкохол и слично? За една недела одам во Калитеа и сакам да знам нешто околу ова. Ако некој знсе ве молам да ми пише. Фала
Гласини од нашите новинари. Нема врска. Не претресуваат. Едвај документи отвараат , не па нешто повеќе.
Со дечкото сакаме да одиме до Калитеа на 4,5 дена па дали знаете некоја агенција да нуди превоз и сместување за толку дена ?
Знам дека ЈК Травел имаше една вила каде плаќањето беше од ден. Во сезона најмалку 5 ноки може да се остане ама за превоз имаат на 7 дена. Превоз да пробаш да побараш преку фб, мислам дека има групи за превози до Грција.
Да не беше газдата исто сопственик и на кафе бар во центар на Калитеа. И ние бевме Посејдон истите услови и на крај су заминавме порано. Инаку таа вила има 4 газдарици,сестри,кај сите други е одлично освен овој. Барајте ја Марија или Анастасија. Секој ден чистат а на 2 дена менуваат постелнина. Местоположбата е одлична и плус имаш лежалки бесплатно на плажа
ич незнам кој беше сопственик точно лежалките беа безплатни а и ние заминавме два дена порано. ама хигиената нула
Во Посејдон имам идено. На 2дена мењаа постелнини. Ја не верувам дека дома ги мењате на 2дена... Ја сум презадоволна за разлика од Делфини, поскапа а никако средена. И двете се прв ред
за 7 дена ни еднаш не ни смениа срамота е сега кај што бевме во Посиди секој ден менуваа постела и џогираа два пати на ден
Ние вчера уплативме за во вила Меропи. Сега се надевам дема вилата е супер и ќе поминеме убаво. Ме интересира дали има автобувчиња до Солун и назад? И ако бил некој во оваа вила нека каже искуство.
Да претопло е ,водата е топла. Скоро сите до сега што сум зборела викаат септември најубав месец за одмор
Ја се вратив во неделата од таму. Не е лоша вилата но е на убаво место, има клима, ви фи, постелнина не менуваат, сам си џогираш и биди спремна дека многу тесни тераси имаат
Постелина си носам од дома секогаш,по џогерот е мм тоа нее проблем Колку мин е до плажата пеш од вилата?
@monik55 Калитеа ваљда ги знаеш угорниците, удолниците до плажа. Преминуваш улица, слегуваш мнооогу скали и една удолница не гледав на саат ама релативно блиску беше а и зависи на која плажа сакаш да одиш. Заборавив да ти спомнам дека е прометно местото, од една страна улица од друга страна шеталиштето. И пикни си во куфер некој филџан за кафе и некое ноже, за секој случај
Девојки, веќе пишував дека имамe уплатено со дечкото за Калитеа во вила Митос. Но, денеска го прочитав ова https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1630634730279861&id=388542871155726 и се вознемирив. Сакам да ве прашам дали имате некои информации, дали некоја од вас е сега таму и дали оди некој на 20 август соТ.А Сафари? Секоја информација ќе ми биде добредојдена ..