Wow.. sorry истовремено ја имав отворено темата каде на одмор во друг таб и мислев дека таму искоментирав блам невиден Се случува и на најдобрите Вилава порано Ставрос мислам се викаше. Бевме сместени во нејзина близина а еден пар беа сместени во неа. Нема многу апартмани, се мислам 6 беа, рекоа прибор малку има и убав поглед од 2риот кат. Големки се, онака стандард грчки.. Е сега зошто ја прекрстиле..баш ме чуди..прилично нова е
10 дена во Португалија чини како 8 дена во Калитеа. За смештајот зборам. Бев пред 2 години и никогаш повеќе, барем не во сезона.
Fala ti mnogu.. a da ne nekoj slucajno bil vo vila Galini preku TA Magelan? Vilata se naoga do plaza vo Kalite Isto me interesira dali ima nekoja ponuda so krstarenje? Ako ima za kade e I kako se dvizat cenite? Prasav, taa e porano se vikala Stavros. Mnogu li e daleku plazata? Ne sum bila do sea vo Kalitea pa nemam pretstava se sto mozes da mi kazes plus za mestoto dobro ke mi dojde
Moze nekoj da mi kaze kako e na Kalitea planirame 4 drugarki da odime pa ako moze nekoj podetalno da ni objasni dali ima zabava, ubavi plazi, za setanje u glavni crti dali e toa mesto za mladi ili ...???
Претежно млади има, најчесто Срби, но има и доста наши. Има 3 дискотеки малку настрана од градот, на 10-15 мин со кола, но ние кога бевме одевме и пешки Најдобар избор според мене од дискотеките ви е Ahoy, барем нема турбо фолк. Инаку морето е чисто, водата супер, плажите се исто добри. Е сега малку е плажата доле па има (огромни) удолнини и скали. Навечер е доста раздвижено, има кафулиња и ресторани кои се полни цело време.
Лежалка и кафе или вода 5 евра, во маркетите не е нешто посебно скапо, кафулиња и ресторани поскапо од кај нас, гиро 2 евра па нагоре, влез во дискотека 5-10 евра, пијачка 2+ евра итн...
I jas ke odam vo Kalitea pa me interesrira dali ima nekoi krstarenja, takvi raboti? Ne sum bila do sega
Девојки има некој што бил скоро во Калитеа? Може лесно да се најде смештај, и како се движат цените од прилика?
Сакам да одам до Калитеа од следна недела, ама се уште се немам одлучено во која вила. Се јавував по агенциите и имаат доста слободни места. Па би ве замолил да ми кажите некои имиња на вили кои се на прв ред до плажа, не сакам да ги искачувам тоа скалите. За една таква вила знам дека е ПОСЕИДОН. Ве молам за искуство?