Калитеа (Грција)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Lina24, 26 јуни 2011.

1. MalenaA123

MalenaA123 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    I jas imam rezervirano za vo ammos apartmanite za sega od 6ti juli do 13 pa ke vo Kazam kakvi se. Me interesira samo Dali se ubavi palazite kallitea I Dali e evtina hranata? Kade se naoga prvata plaza? I stvarno se so Trevino I kamenja? Pozzz :*

На AntonijaSkopje и majicka им се допаѓа ова.
  2. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    Ние имаме резревирано за 31 август...Ама ете Малена ќе ни оди на почетокот на јули па обавезно ќе ни кажи како е ;) Да знајме шо да очекуваме.А duffi ако можиш слика да прикачиш од таа фамозната угорница :D :D јас немам проблем со то,дечко ми е малку мрчатор околу тие работи :^)

3. Mashni4ka

Mashni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    Вака не се гледа баш угорницата ама со зум ке приметиш дека позади хотелов има улица угорница, а тие вилите што се гледаат најгоре на сликата тие се на главниот пат. Оваа плажа е прва кога одиш од кај лидл, на почеток на Калитеа. Имаче Калитеа е многу убаво место и не многу скапо.

Прикачени фајлови:

• DSCN3761.JPG
      DSCN3761.JPG
      Големина на фајлот:
      356,8 KB
      Прегледи:
      436
    На majicka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    ^ Нашата вила во понудата пиши дека е оддалечена од плажа околу 90 метри :^) А јас како шо сум голем талент,незнам колку иди то претворено во минути одење :tmi: :tmi: :tmi: :D И да ми се смејте за ова,имате право :!: не се лутам :wasntme: Ах таа пуста угорница,нема да се смирам дури не одиме на 31 август и да ја видам :?: Не сум салам....знам :wasntme:

На kacuska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kacuska

kacuska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    4
    Jas ke odam pobrzo od tebe vo Avgust i specijalno ke ja slikam ugorninata :D, a pred toa cekame informacii za vilata Ammos ;)

6. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.361
    И јас иам цел живот проблем во тоа,никако неможам да пресметам коа ќе ми рече некој има 150 км до таму и таму,колку е во минути/часови :lol:

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.160
    Допаѓања:
    124.546
    Знае некој колку се движат цените сега овој период ако сам си бараш смештај?

8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Слушнав (од луѓе кои биле во Калитеа) дека таму ич не ги сакале македонците (и воопшто на целиот прв крак).
    Дали има некаква вистина во тоа, малку е ризично да одиш со своја кола ако има стварно такви националисти таму па ти скршат кола и ти уништат одмор.

9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.160
    Допаѓања:
    124.546
    Па ние години наназад одиме пу-пу до сега немало ништо(иако за се има првпат :D ).

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.270
    Јас бев пред 2 години, баш овиј период, околу 25 е плаќавме соба за двајца, на први ред над главната улица.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    187
    Како се викаше вилата?

Дај предложете некое ефтино сместување а не по 20 евра дневно од човек како што нудат агенцииве ми се допаѓа местото ама цениве се претерани за истите пари има аранжмани за на островите и други поубави места.

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.270
    Би ти помогнала ама стварно незнам, нас ни го најде сместувањето човек кој вози тури за Грција. Не оставивме капар , само му рековме да ни закаже. Преку агенција не сум била за Грција , и со моите кога одиме сами наоѓаме сместување. Па ако имаш некој ако оди, ако се нафати да ти најде нешто. А инаку преку агенции е изгор.. Си стават премногу заработувачка.

13. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    не е точно баш напротив не сакат и не почитуват барен на мене и моето семејство :) во калитеа сум била на одмор и да ви кажам градот е убав ама плажате е многу далеку има угорница и скали скалите се потешкиот но пократкиот пат и има околу 100 скали (во еден правец ) :D

14. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Веќе две години одиме фамилијарно во Калитеа.Некако најмногу ни се допаѓа таму од сите тие местенца на првиот крак.Голем град е има доста кафичи,ресторани со прифатливи цени.Продавници има многу онака цените во глобала се тука негде со нашите,а исто и има продавници за кожни палта.Смештај е малку тешко да најдеш ако одеш приватно,бидејќи се е пополнето,но досега имавме среќа,а и не плаќавме да кажеш многу скапо.За плажата е далеку има долнишки и не е погодно да се оди пешки,најдобро со автомобил.Водата е прекрасна бистра,некогаш има бранови поради ветерот и тогаш има некои треви,но плажата е долга и широка со бел песок.До плажата има мали ресторанчиња за кафе,сендвичи.Манаата е што има една гардероба на цела плажа,инаку гарантирано си поминуваш убаво :)

15. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    Феминки бе.....искрено се разочарвам од коментарите :| дека била многу далеку плажата :sweat: УФ,уффф......многу ли е 90 метри оддалеченост од плажа? :?: Проклета угорница :!:

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.270
    Маичка јас пак ќе ти кажам прекрасно е местово и не е толку страшна таа угорница да се оди со кола, бар ние не одевме. Па за 10 мин бевме на плажа повеќе пат ќе тепамве со колата. Истеравме супер одмор и бевме презадолвни.
    Обична угорница е и ништо повеќе и скали има кога доаѓаш од горе. Па имаше една купа мали деца кои одат, не пак возрасни. Не е толку страшно, навистина. :)

Ние одевме на оваа плажа.

Едит : Еве дел од угорницата

17. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    :* :* :* :* :* :* Ти мила ако не си, ќе се туфкав секој ден до 31 август :D Фала ти на овие зборови и на сликите, те изнамачив,.ненормална сум |(

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.270
    Одиш таму да се одмориш, релаксираш а не да се замараш со непотребни работи. Затоа уживкај и чекам импресии. Ако може пиши ми лп преку која агенција одите, како се со цените? :*

19. monnn

monnn Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Дечки, некој да бил во Калитеа, ама без агенција, сам да си бара престој? Да не знаете некоја вила и бројче да имате од таму? Итно ми е, ако знаете нешто, кажете ми.

20. elena-98

elena-98 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

90 метри ти е една минута до 2 најмногу одење не се секирај :D