Калитеа (Грција)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Lina24, 26 јуни 2011.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    23.866
    Јас бев во Калитеа од 09-19 септември и преубаво си поминав. Аранжманот чинеше 90 евра, пат и смештај за 10 ноќевања. Прв пат бев во Грција, и ептен ми седопадна, и морето, и местото, се. Бев на еден ден и до Пефкохори, и до Афитос. Меѓутоа, овојк период најмногу народ имаше токму во КАлитеа, и тоа не беа само пензионери. Најмногу Срби, Руси и по некој Македонец се слушаше на плажа.

Мене не ми беше воопшто скапо, гирото чинеше 2ипол евра, лежалките 3ипол евра со кафе, голема пица од која прејадов 10 евра. Сувенирите исто така беа со нормални цени, по евро-две. Зборувам за тие ситниците како магнети, чаши за ракија и сл.

Морето беше топло, а и времето ептен ни се погоди, секој ден одевме на плажа. Беше околу 30тиот степен. Во водата немаше медузи.

Се на се, презадоволна се вратив, и го препорачувам местово на сите за догодина здравје. :)

2. tontetonte

tontetonte Нов член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Луге мала помош. Одмор во Ксамил (албанија) или Калитеа. За двете места читам преубави работу па тешко ни е да се одлучиме. Има некој искуство од двете? Што предлагате?

3. Nezamenliva

Nezamenliva Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    110
    И јас летово Калитеа.
    Готово уплатено е.
    100е за 10 ноќи со превоз.
    Мислам дека и да одев приватно, немаше толку ефтино да ме фати.
    Како и да е, читав доста убави работи. Мирно море, улици низ кои нема да ти здосади да шеташ, солидни цени... па доста ми е.
    Ме интересира, дали има од оние градските бус-чиња за да прошетам низ околните места, и ако има- колку чини одприлика?
    Пример во Несебар имаше бус за до Сончев Брег, на таков превоз мислам.

На Elina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Има комбиња ќе се распрашате низ градчето. Обавезно посетете го Афитос преубаво местенце со преубава плажа, водата таму е баш тиркизна, а преку ден може да отидете и до Сани Бич секогаш има журчиња на плажата. :)

На Nezamenliva му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nezamenliva

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    110
    Блиску е Сани бич? :)

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Да, од Калитеа нешто помалку од пола саат со кола, не ме фаќај за збор се ми е испомешано затоа што лани секој ден на различно место одевме низ цел крак, ама од прилика толку е далеку.

7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    23.866
    Автобусите се многу ефтини по 2-3 евра. До Афитос мислам 1.5 беше. Обавезно да го посетите, најубаво место на целиот крак е. Има прекрасна песочна плажа, тиркизна и чиста вода, има многу добри кафичи на плажата. Се сеќавам лани кога бевме таму, плативме по 5 евра од човек за лежалка, нес кафе, кроасан, мал сладолед и наполитанка. :D

Се прошетавме и по калдрмата, преубаво е. Мене и Калитеа ми се допадна, таму престојувавме. Исто плативме и ние 90 евра за 10 дена во септември.

8. happy23

happy23 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Sakame i nie da ideme kalitea vo septemvri 7,8 kako e toj period,nie sme so malo dete,pa me interesira dali moze da we najde smestuvanje tamu i kolku e za toj period zasto site agencii imaat po 7 dena a nie sakame bar 10,

9. Nezamenliva

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    110
    Атлантик турс - нуди понуда за Калитеа за 10 ноќи, 11 дена :)

10. happy23

happy23 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Vidov ama daleku e mislam ako vidiv ubavo vilata :-/ i sakame tamu da najdeme ama ne znam dali ke najdeme so normalni ceni

11. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Со која агенција и кој период? И јас размислувам за Калитеа, мислев да му предложам на дечко ми за таму. Вака што читам евтино е, добро е за двајца местово? Ние ниту сме ептен по одмор, ниту по журки, некаде на средина сме :D

12. Nezamenliva

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    110
    Атлантик турс, ама прашај си што поскоро зошто послените места се пополнуваа, зошто понудата е ставена уште во јануари и скоро се е резервирано :|
    Инаку добро е, има 2-3 дискотеки колку што слушав, за оние што сакаат журки, се останато е нормално..
    Нема да се покаете како и да е, нема кој не му се допаднала Калитеа :)

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.
  13. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    SAFARI е пофтина за KLITEA аранжман проверете,мене ми треба совет од некој што бил досега во Kлитеа и Tасос за мирен одмор од типот соба,плажа,ручек/вечера мирна ноќна прошетка,убава чиста песочна плажа и вода каде е пососдветно?

14. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Јас резервирав преку Групер, преку Балкан нет агенцијата, 7н со превоз 69 еур, вила Клеоатра.
    Дали некој има паувано преку оваа агенција, дали некој бил во вилат Клеопатра?
    Дали има лидл во Калитеа?

15. Nezamenliva

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    110
    Лидл мислам дека има на пола саат од Калитеа (пешки), пред Афитос :)
    Ништо страшно, навечер кога ќе си шеташ ќе си купиш од таму.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    15.071
    Преубаво е во Калитеа.Водата чиста,дури и проѕирна, па може да се види и песокот.
    Една лежалка,шешир,книга,сок...
    Убавини :)

На joy1 и Nezamenliva им се допаѓа ова.
  17. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Здраво девојки дали некоја од вас била во вила Митос Калитеа, како е таму дали е далеку од плажата?

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.252
    Мене ме интересира за ноќниот живот како е, плажите знам дека се супер.
    Се двоумиме дали овде дали Лефкада, ај некој шо бил нека кажи шо како :)

19. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.192
    Има ноќен живот. :) :)

20. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Девојки ајде помагајте :D
    Ме интересира Калитеа. Сакаме да одиме во август, па сега ме интересира дали навистина е толку напорен патот од центарот до плажите? Дали треба многу одење? Дали е многу високо или постепено се спушташ? Местото премногу ни се допадна, најдовме супер понуда за во шпиц сезона, сега ни останува да одлучиме. Ако е многу високо и ако е далеку од центарот, ништо :( И ако некоја девојка знае, нека пише нешто повеќе како е со цените таму.. :)