1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Калитеа (Грција)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Lina24, 26 јуни 2011.

1. aquamarine-123.4

aquamarine-123.4 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    23
    Дали во калитеа може таму да се најде смештај во средината на јули, без да се резервира преку агенција??

2. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И мене ме интересира истово :) Кој знае нека одговори...

3. Ivan4eeeee

Ivan4eeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Да, секако дека може, до сега секое лето сум одела така на одмор, и не само Калитеа, туку насекаде на Халкидики. И повеќе ти се исплаќа, агенциите зимаат бајаги провизија.
    П.С. ценкајте се!

4. Nezamenliva

Nezamenliva Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    110
    Бил некој во Ammos Apartments, за да сподели искуство?

5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.255
    ^^
    Да и мене ми треба некој да кажи за Ammos, оти и ние сакаме за таму да закажиме :)

На Nezamenliva му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Колку е смештајот ако одиш во првата половина на јули?

7. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    Ме интересира дали има за шетање каде да се оди, продавници..?? :?:

8. shinelikeasun

shinelikeasun Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    летово ќе одам на првиот крак и тоа во сезона, ме интересира дали и тогаш е чиста водата во калитеа ханиоти како и сега и ме интересира нешто повеќе за сани бич холидеј рисортот?

9. gturismo

gturismo Нов член

Се зачлени на:
    28 јуни 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Нема дилема тука.
    Калитеа е број еден место на првиот крак, никоја плажа не е на ниво на таа во Калитеа.

10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Дали некој бил во вила THEANO Во Калитеа, искуство нешто...? Уплатив таму кој знае дали ке се заебам или убо ке си минам ( општо во калитеа и вилата) :lol:

11. shinelikeasun

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Ke moze da mi dades link od agencijata kade sto ja najde vilava vo Kalitea?

12. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    4.928
    Јас бев пред една недела во Калитеа и не ме воодушеви искрено.Бајаги има одење до плажа, од многу стрмно се спушташ надолу, има и преку еден хотел по скали ама тое е потешка варијанта зашто се околу,100 скали.Местото е многу мало, врие од наши и Срби е све беа млади парови со мали деца.На плажа врискање и пискање од деца и од бесни родители колку сакаш. Имаше 3-4 ресторанчиња покрај плажа изгор скапи. За млади мислам дека не е баш. не видов ни диско ни некој ноќен клуб, имаше 3-4 кафиќи кои имаа народ до кај 12.00 после 12 штама.Зависи каков одмор очекуваш, убава е Калитеа не дека не е , ама не е до толку како што ја фалат и форсираат агенциите, посебно оваа година, сите агенции ја нудат како една од најдобри.Пак ти си знаеш.Поздрав ;)

13. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603
    Дали од 10 август може да се најде апартман за 25-30 евра и дали апртамните се како во Паралија

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kitty267

kitty267 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    51
    Јас се вратив денес, бев 7 ноќи и не ми се исполнија очекувањата. Убаво е местото, морето, но за брачен пар со деца или со дечко. Малце е мачно за до плажа ама сепак не е далеку и не е толку голема угорницата или скалите како што пишувале :) од тие 7 дена јас 5 бев во диско и ако сте отишле таму да најдете некој дечко не очекувајте дека ќе ви се ставаат, не се такви или ако се ви се стави некој секако е некој психо. Скоро сите беа грци во дискотеката чат пат некој македонец. Влез ви е 10е со пијачка, освен во Aqua не се плаќа влез али пијачка 10е исто ви се фаќа. Прл е најдобрата дискотека али работи само петок и сабота и на врата ако сте баксузи може да ви кажат дека е фул и да си останете со прст у уста инаку врв е дискотеката. Не се далеку 15 мин пешки а со такси мислам 4-5е иако коа ке тргнеш ќе си кажеш кај идам мртва темница е али после ќе ги забележите дискотеките блиску се една до друга скоро сите :) тоа во глобала од мене :tmi:

15. shinelikeasun

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    ке ни кажеш цени на лежалки, храна и пиење?

16. kitty267

kitty267 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    51
    пилешкото гиро беше 3е и мн беше убаво во Банк, 2 лежалки 5е без пијачка, Нескафе фрапе ти беше 3е да си порачаш. Во маркетите цените .. се знае дека е поскапо од кај нас, алкохол обавезно од тука носете си пошо таму е скапичко најефтината водка мислам 14е беше, цигари обавезно исто од тука најефтините 3,40. Лебот ко што кажа Dream-Giрl 2е, соковите околу 2е, вода зимајте цел пакет пошо 1 флаша ви е поскапа отколку цел пакет, а пакетот ви е од 1,20 - 1,50 :)

На Quuen му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Quuen

Quuen Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    2.603

i feminki znae nekoja?

18. kmoss

kmoss Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ke moze da mi kazete kolku otprilika kako se dvizat cenite za iznajmuvanjena dvokrevetna soba za termin kon krajot na juli i kolkuse plaka vlez za vo diskotekata Pearl i kako se cenite na pijackite po klubovite...

19. Ultimate.Shopper

Ultimate.Shopper Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    380
    Сум била 4 пати во Калитеа и сум била сместена на сама плажа. Плажата е преубава, морето тиркизно и чисто, навечер шетавме низ гратчето и слободно можам да кажам дека си поминуваав прекрасно.

На Nezamenliva му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mmiimmii

mmiimmii Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    А дали може да ми кажеш во која вила или хотел си била сместена на самата плажа ? Фала, поздрав