Каде е тој див камп? Дајте предлог за кампување во природа, покрај чиста рекичка.... Нормално, прашувам за времето кога ќе се надмине корона состојбата.
А какви кандидати ти требаат? Ја земаш женска ти под рака и ја носиш на кампување.. или го собираш друштвото...
Мојот е запнат за кампување мн сакам и јас. Би останала од сабајле до приквечерина. Но, тој сака со спиење да се останува по цели недели, малку ми е шубе и страв во вреќа да спијам во шатор, ноќе, на сред шума.
Јас и маж ми сакаме да одиме нареден викенд некаде на кампување, имаме шатор, веројатно со брат ми и снаата, јас преферирам некаде во борова шума, он сака покрај вода па треба некој компромис да најдеме, предлог за место Источно некаде, само да не е Пониква оти сме таму секогаш одиме.
Во КАМ гледам дека се продаваат евтини шатори и вреќи за спиење. Да не има некој купено? Што квалитет се?
Скоро на инстаграм кај едно девојче што го следам видов слика од едно фино местенце, Пешти-Бабуна. Мене многу ми се виде убаво. Клисура е, а целото место е во дебела сенка, има место и за кампување. Најди на инстаграм и види, има многу убави слики. Според гугл мапс, местово е под Велес. Да имав можност ќе го посетев, многу е убаво.
Дечки, дали некој скори бил во камповите или бунгаловите во автокамп Ливадишта? Дали се океј или...? Ил предложете на друго место кампови или бунгалови за викенд? Ми се оди на некој таков викенд како во детството....
Здраво, дали сте биле во кампот Скаут во Струга? Впечатоци? Сакам сама да одам на една вечер преспивање со организирана планинарска тура? Бива?
барам друштво за кампување на река, езеро, планина, ден, два, три... Мислам дека во Македонија сеуште не е доволно развиено кампувањето во шатори и планинарењето
Месечарите се фини луѓе, како од Финка. И грижливи, стануваат ноќе да проверат дали е се во ред наоколу.