Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Карактеристики за хороскопскиот знак - РАК

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од easyyyyy, 23 јануари 2011.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    И јас, воопшто. Затоа не сакав дете рак, за сите добар, за себе лош.

На Rama, cresa-jagoda и Alishan30 им се допаѓа ова.
  2. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    1.564
    30 брутално вистинити факти за Раковите
    1. Ќе сфатите дека сте повредиле Рак во моментот кога тие ќе побегнат од вас и засекогаш ќе ве избришат од својот живот.

2. Тие не се најдобри во изразување на своите чувства, затоа што знаат дека луѓето се плашат од искрен и отворен пристап.

3. Ниту еден друг хороскопски знак нема да го направи за вас она што Ракот ќе го направи.

4. Тие имаат двострана природа: едната страна е многу друштвена, другата е многу срамежлива и резервирана.

5. Раковите имаат моќ да ги читаат мислите на другите луѓе. За само 5 минути можат да проценат човек.

6. Тие имаат детска душа и се големи ентузијасти, дури и за најмалите работи.

7. Она што навистина ги прави задоволни е вистинскиот избор на животен партнер.

8. Ако се скарате со Рак, да знаете дека при кавгата ќе ви ја истакне секоја лоша работа која сте ја направиле во животот.

9. Тие се многу ранливи и се плашат дека ќе бидат повредени.

10. Тие знаат да бидат многу забавни, необично мирни или одеднаш да се натажат.

11. Тие никогаш не би отишле сами на настан. Сакаат друштво.

12. Кога личност родена во овој знак ќе се налути, изгледа како сосема друг човек.

13. Никогаш не се осмелувајте да го навредите нивното семејство.

14. Претставниците на овој знак имаат шесто сетило за многу работи во животот.

15. Имаат одлична способност да дадат добар совет кога е во прашање безусловната љубов.

16. Секогаш го кажуваат тоа што го мислат, но се водат спроед своето срце.

17. Раковите обично во текот на целиот живот имаат многу стресни ситуации.

18. Ако имате какви било проблеми, тие ќе останат будни со вас цела вечер и нема ни да размислуваат на одмор сѐ додека не ви помогнат да најдете решение.

19. Тие сакаат да ги изразуваат своите чувства преку музика и песни, па затоа внимателно следете какви песни објавуваат по социјалните мрежи.

20. Раковите секогаш кога ќе се соочат со негативна ситуација претпочитаат да избегаат од остатокот од светот, сѐ додека не пронајдат добро решение.

21. Претставниците на овој знак често се потценети од страна на другите луѓе

22. Тие секогаш ќе бидат покрај вас кога ќе ви биде потребна поддршка, но кога на нив им е потребна поддршка, тогаш одеднаш сите исчезнуваат.

23. Тие понекогаш премногу се приврзуваат за луѓето.

24. Иако се великодушни и имаат големо срце, сепак имаат граници кои нема да ви дозволат да ги преминете.

25. Тие се совршени слушатели.

26. Најлоша карактеристика е што не знаат да кажат „НЕ“.

27. Ракот се извинува кога мисли дека треба да се извини, а не кога вие го очекувате тоа од него.

28. Раковите не можат и не знаат како да прифатат дека и другите може да им се налутат за нешто.

29. Ти обожаваат да го даваат своето мислење и тоа да најмали детали, ама само затоа што сакаат да видат дали навистина ги слушате.

30. Најголемиот непријател на Раковите е нивната сопствена пречувствителност.
    Преземено од skopjeinfo.mk

Точно е :clap:

На Nate- princeza, tambelina, Ahoy и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.477
    Допаѓања:
    55.024
    ^До збор ме опишува текстот од погоре, за мене се е точно, освен тоа што вели дека раковите се извинувале кога тие сакаат а не кога другите очекуваат, напротив јас лично секогаш се извинувам кога ќе зезнам нешто :D
    И ова не е точно дека рак засекогаш ќе ве избрише од животот, ехее камо да можев толку лесно да бришам, ќе избришев досега едно стотина луѓе :D

И да, навистина наш најголем непријател е пречувствителноста и емотивноста:devil:

На RosettaStone, cresa-jagoda и Alishan30 им се допаѓа ова.
  4. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    -Многу е тешко да го натерате Ракот да ве пушти во неговиот свет. Но, откако ќе го стори тоа, вие ќе имате доживотен пријател. Ако веќе имате таков пријател, дајте се од себе за никогаш да не го повредите.

-Ракот е водач и организатор. Секогаш постои друштво во кое прави аранжмани за сите собири.

-Ракот е многу грижлив и секогаш има добри намери.

-Доколку се сомневате и не можете да донесете важна одлука, веднаш обратете се на Ракот за совет и ќе добиете вистински совет директно од срцето на оваа добра личност.

-Ракот е личност врзана за семејството и пријателите и секогаш ќе биде таму за нив. Ќе најдат време да слушаат и да помогнат, дури и во моментите кога се најзафатени.

-Тие не сакаат да бидат осамени. Ракот е најдобриот партнер. Прифатете ги за сите прекрасни квалитети што ги поседуваат.
    Преземено од https://skopje24.mk/nekolku-pricini...eAuJBpvC-cmG6DCPrj5svCtwjAFXiSdeu5jn-N_3Jaf8E

На tambelina, Rama, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    E jas summm cudna kombinacija
    Rak so podznak bik...i posle 20god.primetiv premnogu karakteristiki na bik kaj mene,se poizrazeni!nekogas se prasuvam dali sum toa jas,ama ogledaloto vika Rakce bocnoto si od bikot:?::?::?::?::?::clap::clap::!::!::!::!:.
    Neznam ishod na zivotot do sega e ^_^ iako site mi vikaat ne si pagas od zborot,ne mozeme da ti dokazeme nisto:shake: ne mislam deka e taka samo koga se nema argumenti a se objasnuva nesto mn se nerviramm!ete go bikot:hai:.
    Realnosta e taa:worried:.
    Dr se e isto.
    Zavcera piauvale vo skolo tekst za 8 mart za majkata neli,mojot sinko me opisal do najmala minijatura i napisal recenici za koi nastavnickata mu rekla deka nema komentar za toa kako gi iskazal negovite custva(a vo princip e tezok karakter)
    i go donese da go procirtam,jas silna sakav na glas pred tatkomu i pred sestrite da go procitam, me presece na 2 zbor,snemav glas i solzite sami si dojoa:?::?::?::?:... a Z vika
    "Aman be mamo pa ti na se places,nemozam ni podarok da ti dadam"...me iznaguskaa da ne placam...a jas od sreka i vozhit kako me dozivuva edna reka isplakavv...Bog da cuva:hug::hug::hug:majka...
    Vi iznapisav dolg post sakav da vi ja dolovam emotivkata na rakceto.:l::l::l::l:

На tambelina, Feminka22 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Hahah nie sme obratno toj e devica jas rak,i vistina e mn si odgovaraat po karakteristiki...bez gajle nie sme cel zivot zaedno,se znaeme od deca a vo brak sme 11 god... ima nadez neli?

На cresa-jagoda и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Јас сум рак со бик (highfive) :handshake:

На Mami3 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MitMax

MitMax Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    158
    Јас сум рак хаха

Искрено некогаш ми е криво што сум рак некогаш не ама баш си го сакам знакот хаха.Шо иам да кажам за знакот е дека. превентивен,понекогаш доста импулсивна,знае да сака многу,трачари се малце,наивни,на се веруваат,се сфаќаат здраво за готово и така

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MitMax

MitMax Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    158
    Не превентивни туку преемотивни извинете моја грешка

На *Amethyst*, Mami3 и Elf им се допаѓа ова.
  10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.501
    Допаѓања:
    39.116
    Ве обожавам вас раковите :inlove:
    Риба сум де. :D
    И во подзнак рак. :inlove:
    :hug::l:

На Feminka22, Rama, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    1.564
    30 факти за хороскопскиот знак рак
    1. Ракот не простува кога некој ќе ја изневери неговата доверба.
    2. Ракот не сака да се расправа, но кога тоа го прави, ги занемува луѓето.
    3. Кога Ракот има лошо претчувство за некого, во 9 од 10 случаи тој е секогаш во право.
    4. Иритираниот или лут Рак не дава пет пари за туѓите чувства.
    5. Зад лажната насмевка на Ракот стои нешто што никогаш нема да го разберете.
    6. Раковите не сакаат кога центарот на вниманието е насочен кон нив.
    7. Кога ќе пропадне ги прекинува сите разговори со другите, затоа не очекувајте да ви одговори на вашите 20 повици.
    8. Ракот е свесен за гневот за кој е способен, па затоа се обидува да го држи под контрола колку што е можно повеќе.
    9. Ракот ќе помести планини и ќе плива преку океани за некој што се грижи.
    10. Ракот сака да спие, но не може да го исклучи мозокот. Ракот може цела ноќ да ја помине размислувајќи.
    11. Ниту еден друг хороскопски знак не може да направи за вас она што Ракот може. Тие се неверојатни љубовници.
    12. Еден начин да ги задоволите: насмејте ги, особено кога имаат потреба.
    13. Раковите имаат малку пријатели и многу познаници. Не им веруваат на сите.
    14. Малите нешта во животот му значат најмногу на Ракот. Ракот е најсентименталниот знак.
    15. Ракот може да се обиде да се преправа дека е среќен затоа што мисли дека ако другите ги гледаат тажни, тоа може да им пречи.
    16. Ним им треба долго време додека не престанат да се грижат за некого, но кога тоа ќе се случи, тие не гледаат назад.
    17. Ракот не верува во гласини за некого додека не го види тоа со свои очи.
    18. Ракот нема да исчезне без никаква причина од вас. Очигледно се натрупале работи што не сте ги забележале.
    19. Ракот е најгрижливата личност што некогаш сте ја виделе, но може да биде и најопасна ако ја преминете границата на нивната трпеливост.
    20. Начин на кој Ракот ја изразува својата депресија: тој се изолира од сите.
    21. Ракот забележува сè, иако во најголем дел од времето не кажува ништо.
    22. Ракот нема да остави никого затоа што другите му кажуваат дека треба. Кога сака, подготвен е сам да се соочи со целиот свет.
    23. Ако Ракот ви каже дека ве сака, не се шегувајте со тоа. Тоа навистина значи многу.
    24. Ракот ги сака луѓето поради нивната душа. Не поради изгледот.
    25. Срцето на ракот е како заклучена кутија и само оние кои сакаат безусловно да го сакаат имаат пристап до клучот.
    26. Раковите очекуваат премногу од луѓето и честопати се разочарани затоа што сфаќаат дека не се сите толку реални како нив.
    27. Ракот никогаш нема да пропушти да го види најдоброто во вас. Дури и по сите глупости што сте ги направиле.
    28. Кога Ракот се чувствува несигурен во врска со нешто или некого, секогаш постои добра причина за тоа.
    29. Спомените се највредното нешто за Ракот.
    30. Не се залажувајте дека Ракот има волја да премине преку сè.
    Превземено од misli.mk
    Точно (y):D

На tambelina, Melissa_39, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Korija

Korija Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    69
    СЕ е точно.Ете ме Рак

13. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.201
    Допаѓања:
    46.108
    :o Поточно не можеше да биде.

12. :devil:
    14. I see death people
    19. True ,true,true 8)

На Alizée10, Watermelon96 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Yaas
    B6943836-982F-4BB7-A90F-1AE17757B3A7.jpeg

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nate- princeza

Nate- princeza Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2023
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    65
    Da te koregiram..ubavo pishuva , rakot se izvinuva koga misli deka treba da se izvini , odnosno koga znae deka zgeshil I vo takva situacija se izvinuva, ubavo si pishuva , prochitaj povtorno ..:)))

16. Nate- princeza

Nate- princeza Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2023
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    65
    Dobar psiholog sum..Kako rak vo horoskop

17. Meditant

Meditant Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    96
    Најголем процент од сите сериски убијци во историјата на човештвото се родени во знакот на рак.

Последна измена: 12 декември 2023
    На eliesaab и Cinnamon Bun им се допаѓа ова.
  18. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Супер.
    Пази се од мене тогаш

19. Alizée10

Alizée10 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    347
    Знакот рак мене може да се каже ми е омилен знак во зодијакот. Иако не можам баш да наведам карактеристики како во првиот пост во објаснувањето на темата знакот рак открива многу убави личности. Кога се зборува во симетријата на цртите на лицето и телото а, тоа има врска со зодијакот мислам лицата родени во овој знак се најубави. Емпатични се кон другите лица имаат сенс и смисла за убавина. Лесно ги искажуваат своите емоции иако се затворени и резервирани. Лесно остваруваат врски со околината базирани на силни и длабоки чувства и склони се кон долги врски. Добри се кон себе и се сакаат а, со тоа се помалку фрустрирани и прифатени од секого токму онакви какви што се едноставни и несовршени. Дружељубива природа. Често несфатени. Најпозитвни карактеристики и зборови имам само за овој знак.
    Раковите треба да одвоите посебно време за да ја запознаете нивната личност затоа што секоја е уникатна и својствена.

Последна измена: 10 ноември 2024
    На Malesia, Melissa_39 и mickey18 им се допаѓа ова.
  20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.067
    Допаѓања:
    12.550
    Не сум фанатик на хороскопски знаци, ама еден од најлошите е токму ракот. Попрефригани нема, потпишувам со двете раце.

Едит. да не замери некоја, сето е од лично искуство.

Последна измена: 10 ноември 2024
    На hermosa и GirlLove им се допаѓа ова.