6 – Луѓето родени на 6-ти се како врани. Она што ќе го најават, тоа и ќе го исполнат. Лесно е да ги повредите. Многу се чувствителни. Се е точно.
8 – Родените на осми се како театарски актери. Долго чекаат улога, а кога ќе ја добијат ја завршуваат како што треба. По свое. нормално
28 – Секогаш се борат за правда иако често ја губат битката. Активни и жестоки, настојуваат да го променат светот и правилата.
1 – Луѓето родени на први во месецот се како шеќер и сол. Бурни се во љубовта и никогаш не се повлекуваат во тишина. Не се замерувајте со нив. Погодено е
2 – Родените на втори се карпи и трње. Да се биде со нив е голема чест, но и ризик. Никогаш не простуваат предавство. Хихиихи поточно здравје
1 – Луѓето родени на први во месецот се како шеќер и сол. Бурни се во љубовта и никогаш не се повлекуваат во тишина. Не се замерувајте со нив.
6 – Луѓето родени на 6-ти се како врани. Она што ќе го најават, тоа и ќе го исполнат. Лесно е да ги повредите. Многу се чувствителни. Напишано баш како за мене.
19 – Истрајни во она што ќе наумат. Оставаат трага и впечаток каде и да се појават. Тежок и специфичен карактер. па и до некаде така е
7 – Тие се како птица во лет. Малку на небото, малку на земјата. Набљудуваат. Знаат да бидат мошне забавни во друштво. True story...
Луѓето родени на 13-ти во месецот се тешко дофатливи. Карактеристики на коприва. Додека сакаат простуваат дури и неверство. Иако не сакаат да заповедаат, папучи носат само на нозете. Тешка да, за неверство дека би простила не сум баш сигурна а и последното си е на место.
Истрајна сум. Наумив да се шишам пред 1 месец, ама матурантите не ми оставиле слободен простор па еве дури сега закажав за утре на фризер. Оставам трага, како и не би , каде и да одам сите ме загледуваат. Дали имам рогови или е до тоа што имам релативно истакнати облини и покрај тоа што сум дебела , не знам. Не сум тежок карактер, во принцип сум само реална. Го кажувам она што го гледам и како изгледа тоа од страна. Кој се љути нека се љути, кој е реален, ќе разбере и нема да се навреди .
20 – Родените на 20-ти имаат карактеристики на полжав. Бараат сигурност, а би патувале доживотно. Тешко е да им се погодите бидејќи се несигурни во себе. Само последната реченица е точно напишана како за мене.