Денес добив нов појас. Жолт. Првиот појас. Со највисока оценка. Па, во мај за црвен најверојатно ќе полагам. Мислам дека тогаш е вториот (од вкупно два) датуми за полагање.
Јас тренирав долго време карате, и пред 6 години престанав. Баш планирам сега повторно да тренирам, само ме интересира дали после долга пауза се продолжува од нивото на кое си стигнат, или почнуваш одново, како почетник? Јас стигнав до плав појас, ама сега имам заборавено буквално се, кати, вештини.. Ќе треба да почнам од бел појас?
nema da pochnesh od bel 2/3 meseci ke te potsetat na katite do sin pojas pa posle ke si prodolzis da ucis za da polagash za vtor sin pojas samo pokazhi im diplomi se toa za da veruvaat
Јас од второ оделение до прва година средна школа тренирав карате. Кафеав виши појас имам но заради физички проблеми морав да престанам. Самоконтролата е наголемата добивка покра силата и техниката што ги добив и тоа во најкритичните години кај секој тинејџер. Покрај тоа тренерот не обучуваше и психички, за непотпаќање под влијанија, и многу други работи за кои му сум бескрајно благодарна. Кога ќе имам деца обавезно и тие ќе одат.
Имам 18 години и сакам да се запишам на карате ама срам ми е бидејќи мислам дека е касно и ќе бидам најстара. А знам дека никогаш не е доцна за ништо и годините немат врска. Па се надевам дека ќе успеам.
За разонода не ти е касно, ама ако сакаш медали, натпревари, или високи појаси доцна е. Ако не ти е незгодно со 7-8 годишни деца да вежбаш, пробај.
Не, не ми е за медали, појаси или слично туку сакам да пробам, со нешто да почнам да спортувам, па решив тоа да биде боречка вештина.
Сакам да почнам на карате имам 15 години но се плашам дека е предоцна... Доколку некој знае нешто повеќе нека ме извести! Ви благодарам.
Карате вежбав 9-10години. 6 години кати (замислен противник) и 4 години борби (Кумите) Од сала излегував како наврнат На 14 години прекратив. Каратето го одмара мозокот
Тренирав Винг Чунг Кунг Фу кај си фу Ѓоре Костовски еден од 5те најдобри мајстори во Свет, 9години од кој 5години секој ден освен Недела... Загревање на телото, многу психички лабав, правилен облик на секој мускул на телото, бегање од улица, пороци...