Мене воопшто не ме ставиле на ехо после цтг, 3 пати досега бев кај 3ца различни и ептен чудно ми падна...
Јас сум 38+5 и до сега не сум била на ЦТГ.. и реков на матичната но таа ми закажа да одам кога ќе бидам 39+6..мислите ли дека е во ред да чекам до тогаш или да одам во државна па ако сакаат да ме стават на ЦТГ..?
36ta nedela sum a maticniot uste nisto ne spomnuva za ctg. Dali maticniot lekar treba da kaze koga ili sama da si pobaram? Ili mora da pocnat bolki za da me pratat na ctg
Епа веќе време ти е да земеш упат за Чаир и да те следат таму. Две бремености истерав, матична до 36та ме гледаше, после следат кај што ке раѓаш.
Fala ti za odgovorot, slednata nedela ke idam na kontrola i ke pobaram upat. A doktorot mozeme sami da si go birame ako sakame ili koj ke se padne?
Ке те следи еден доктор до пораѓај, ако имаш среќа може и истиот да ти се падне на пораѓајот. За на природен пораѓај, кој се падне на смена, тој. Едино ако има индикација за царски, тогаш тој што те следел цело време тој ке прави. А упат за контроли можеш да бираш кај кој сакаш