Ајде уште недела две можеш и ти да си се олесниш, јас мислев до сега дека ќе се породам ама ништо, излеа ќе тераме и после термин
Ako imas visok prag na tolerancija na bolki, ko mene, togas ke se porodis bezbolno..... Jas so kontrakcii 100 se iskaciv na 2kat pesh po skali, pred maz mi..... Mi se gledaa pod maicata kontrakciite, a jas cekav pojaki bolki
Ма еве ме фаќаат некој болки цел ден, ама све си мислам дека не се вистинските... Прво кај бубрезите ме наболуваше, сеа почна стомакот доле да ме сече.. Све си викам од бебево што мрда е, ама па да не закаснам чекајќи силни болки, а да не се толку силни како што ги очекувам
Ме породија со индукции пошто бев отворена врв од прст ,мене ми покажуваше цел девети месец до 100ка контракции а уствари ништо не се дешаваше,на крај мораа да ме породат пошо поминав термин
Женички кое време е најпаметно да се оди на ЦТГ во Чаир, како е сега со гужвите, многу ли се задржува? Да знам дали да одам после раб, или пак да земам ден слободен па така да ми отиде денот..
Јас обично одам од 10 до 12 саат зависи како ќе се договорам со докторот за ехо . Не чекам за цтг повеќе од пола саат . Сега сум во четврток па ќе видиме , инаку имам познанички и по 2 саати чекале
Утре ќе одам првпат, малиот на контрола треба да го однесам сабајлето па до кај 12ипол да завршам, па сакав тогаш да поминам од Чаир. Се надевам дека ќе ме примат, па после за наредно ќе ми кажат кога што и како
Денеска бев прв пат на цтг, а утре влагам во 9ти месец.. Бебушот малку се помрдна и мене ме здоболе, на цтг-то покажа дека имам болка.. Следно цтг требаше да ми е во вторник ама докторот заради тоа што имав кратка болка ми рече да појдам утре.. Малку испаничив и страв ми е сега на секое кога ќе се мрдни бебо се плашам да не добијам болки.. Ви се случило и вас така? Термин ми е 28 јули, ама бебо е слезено надолу и докторот кога ме прегледуваше на ехо ми кажа дека се наместило надолу со главчето.. Едвај чекам да се породам ама и многу ми е страв..
Девојки, на цтг сум, на бебево пулсот бе некако висок до 160, 180, 220 еднаш отиде. Дали е загрижувачки? Уште седам, болка у десен јајник иам ептен, ама на десно е цел избеган...
Срцевите отчукувања на бебето најчесто варираат од 110 до 160 во минута. Ова го најдов на страната на Систина
Се утепа од мрдање. Примив инекција за зреење. Утре уште една. За две недели на контрола и 36/37 пород. Значи за две недели може и ќе ме задржат.
Извини шо се убацувам. Зошто зреење? Ти си беше со уредна бременост. Ве следам вака сите што сме блиску. Мене дури се мислеа дали да ми дадат, а јас ризична сум.
На мојата пред да се роди стандардно и беше повисок пулсот. Еднаш заменската докторка се испаничи, аа демек надвор од норма, ама дека млада и заменска. Ако ти е еден доктор што ја следи цела бременост, што ќе каже тој, тоа. Колку беше нашиот повисок не памтам, ама знам дека малата фудбал играше ко ќе го пуштеа мониторинг системот, ич нејќеше да ја мерат.
Доста големо бебе уште сега. Мора цезареа порано. И со Константин ме породија исто во 37ма, ама тогаш снемав плодова. Ќе го сликам сега ова, на крај се смири... @Среќичка ти зашто прими?
Си ги примив веќе, али апла имав индикација. Знам дека не се штетни али ме интересира вака дали и да нема индикација ги даваат или нешто воочиле.