Имаш ли болки? Прочитав на една цтг дека си со намалена плодова вода. На ова цтг нема контракции, а бебето е размрдано
Овде на розевото пишува olygohydramnion, намалена плодова вода. Пишува и дека си за ре-цезареа, а 40+2 гн си. Не знам што чекат. Што ти кажаа?
Девојки јас во приватна ќе се пораѓам ама вчера ме зедоја да ме прегледале во државната Битола отидов за упат да земам и ме ставија на цтг. Ме прегледаа рачно, не сум отворена грло централизирано ама за цтгто ништо не ми кажа. Гледам дека контракции имам се јавив кај докторот што ме води утре сум таму на преглед.. Вака како е?
Ги осеќам јас, ми се стврднува стомакот и болка ниско долу и во кичма.. Ама така ми е од 20та наваму. Не знам кога да одам на болница од таа причина а и докторот вчера што го виде само рече морам да те прегледам имаш болки и замина одма после тоа не ми објасна ништо.. Срцевите во ред се?
Нонстоп.. Веќе не ги ни мерам пошто и од порано ми се на интервали од 10 5 минути а не ми прават промена на грлото.. Докторот ми вели гледај интензитетот не интервалите, и ако пукни водењак. Кај мене ништо не значат изгледа на колку време.. Единствено што е сменето вчера денес е што ги осеќам дури назад анално како остра болка ама тоа можи дека притиска..
Значи дека при преглед отворот на цервиксот не е на назад , туку некај вагиналниот отвор како што треба да е за раѓање
Дали некој може да ми го прочита ЦТГ-то ? Докторот кажа дека е добро, ама не ми ништо објасни. Горниот дел е за срценцето или ? Ви благодарам.
Да горната крива се тоновите на бебето, бебче било активно. Долу таа крива е за твоите контракции, јас како што можам да видам имаш по некоја ептен слаба ама не се на редовен интервал, те прочитав во труднички дека во вторник си договорила царски ти посакувам да си поминиш со лесно
Супер си е, мирно, горниот дел се тоновите на бебето. Те прочитав во другата тема за папочната, ич да не се секираш штом си царски немаш апсолутно никаква потреба за грижа. И моето беше замотано два пати и видоа дури кога го извадија. За брзо почна да плаче и се беше во ред. Видов и за Ефремовски си се одлучила, баш ми е мило. Само опушти се во сигурни раце си. Мојот царски помина совршено, имам еден скоро невидлив белег, раната брзо зарасна, значи од докторот сум презадоволна како што ти кажав и претходно. Не се доплаќа плус кај него дека е шеф на сали, видов и такво прашање. Опушти се сега и спремај се за најубавиот ден од животот. Со лесно