Јас сум 35та недела + 4 дена. Ми рекоа дека следно треба да одам на ЦТГ или во ГАК или кај матичниот во Коруноски МВР. Имам 2 прашања: 1. Кога треба да одам за ЦТГ? 2. Дали да одберам да одам во Гак или во Коруновски?
Здраво. Дали може некој да ми го прочита цтг? 34та недела сум, ме задржаа во болница, но ме пуштија по 2 дена со совет за строго мирување. Цервикс 23мм.. Фала ви многу ќе ми значи одговор
Дали памтиш ова цтг во која недела ти било? Можно ли е еве како трет пат одам на цтг (без болки или слично) долната линија да е скроз права? Јес да немам контракции никакви, ни лажни (или па незнам да ги познаам) ама буквално права линија како да не мерела ништо на сите три цтг. До кога е нормално така да биде, наредна недела ми е термин..
До сега мене ме немаат вратено само гледаат и ок ништо посебно дојди за една недела.. а горната линија (ваљда таа е за активност на бебе) си е ок си има движења веројатно најнормални. Тебе долната кога почна да ти фаќа кривини памтиш? По се изгледа и јас ќе го надносам незнам што можам да направам..
На пораѓај ми е ова До тогаш право беше и кај мене.. никогаш пред пораѓај не ми фати контрации, зошто и немав...
Добро е тогаш, џабе испаничив кога ја исчитав темава и видов дека скоро сите имале макар и лажни контракции Фала ти многу
Ја никакви болки и да покажуваше немав не осеќав дур не ми ставија балонче какп и да се вика тоа стручно
Jas denes bev na prvo ctg 38 nedela sum Doktorot posle ctg ne mi kazha bukvalno nishto, se li e vo red? So prvoto se porodiv porano, ne ni pravev ctg pred poragaj i ne mi e poznato