За сега ми рекоа природно, и молам бога така да остане . Фала ти за информацијата. Иначе Исмаили ми го фалат како еден од најдобрите. Мада мислам сите се добри во Чаир. Со лесно и на тебе
Имам 4 испакнати како ридчиња на цтг, дека плодот е голем па ме испратија да направам на гак за секој случај. Тој што беше дежурен не го ни погледна ливчето
На гак, ме прати матичниот, сега ќе му одам на контрола со цтг да си каже што има. Тој од гак докторот потпиша без да погледне и рече се е ок! Ниту да објаснат да се искажат, абр све доктори у пм!
го гледаше ли апарстчето т.с бројките отчикуцвањето нс срцето од 130 до кај 170 ( така ми објасни сестра во чаир)е во ред а во долниот ред се интензитет на болките тоа иде до 100 (10 немаш болки од 20_30 почнуваат )најјаки ама мора ако има зголемување кај едното и кај другото
ај некоја мама од породените нека пише ако знае до колку одат отчукувањата на бебето во контракции(јас знам дека од 130 до 170 ама она кога немаш ни болки ни контракции)..и до колку е во ред? и дали нон стоп за време на породилните болки ве следеа на цтг ?
@janickaskopje и мене ме копка тоа прашање, еве имаш природни болки, шеташ да спадне бебево, и од кај знаат кога да префрлат на царски или ај на бокс да раѓаш... Што кога процесот трае 10 саати/породувањето, на колку време те ставаат на цтг?
Бев на цтг денеска 36 н 3 д сум бев поручана ама пак ми рекоа бебето е поспано да се вратам по 1 саат да каснам благо и газирано да се напијам ...се вратив и пак беше поспано . Дали има некоја слично искувство дали да одам пак не знам што да правам?
Немам искуство ама често се случува кај трудниците бебето да е поспано за време на цтг, ги праќат да каснат нешто и за 1 саат назад. Секако дека ќе се вратиш.
Ама еднаш се вратив и сестрата ми кажа дека пак е исто поспано а докторот незаинтересиран го потпиша и ништо не ми рече .. И нз што да правам
Утре не работат .. Збунета сум дане ми се развика докторот ако појдам пак а не ми рече а и слабо го чувствувам да се движи
Абе како ке ти се развика од ск ли си има дежурни појди нека те видат ако матичниот не работи работат клиникиве смирено ама појди сепак да се осигураш дека се е во ред.
Од Прилеп сум... Бев кај матичната гинеколог во ред е се ме прегледа и ми кажа кога го виде од болницата цтгето дека било расипано ѕоа што покажува за болки дали имаш...Како не им е срам работат со расипано а одиш за контроли..:\
Не смеело да биди под нулата а на сите 3 резултати од цтг има под нулата. ( заборајв како се викаат цртичкине што означуваат болка)
Девојки дали некоја знае во ред ли е ова цтг докторката рече почекај ке ти кажам и ја викнаа во сала а кај матичен имам закажано др недела
Па ако убаво разбрав кога ми објаснуваа како да го читам цтг пред некој ден, имаш некои благи контракции.