Jas so namalena plodova odev dva pati nedelno na eho i ctg, no ne snema do stepen da nema. Sepak dvizenjata bea namaleni poslednite nekolku dena
Има упат за на цтг, денес ми е термин за пораѓај но немам никакви болки. Дали може утре да појдам на ЦТГ во Чаир? Дека е сабота па дали ќе има некој таму ?
Ке има, јас кога раѓав таму сабота ме примија на патолошка (без болки, без пукнат водењак, без крварење), но веќе доста надносено бебе. Има само еден дежурен, може само да се изначекаш... на шалтер одма ке те прашаат зашто си дојдена, дали си со крварење, болки, пукнат водењак...
Кога влезете во 9 ти одма одите на ЦТГ или после првата втората недела? Упат дали треба од матичниот?
Во Чаир само креветот на средина за цтг што е (нели се 3), има и за мерење на контракции. И тој за прием што е во малата собичка
Денеска ми е термин,немам никакви болки.во четвртокот бев на цтг и не ми кажаа кога да идам пак на контрола.дали може утре да идам на контрола чисто онака да видам до кај сум? идам во чаир дали може покасно накај 6саат?