Докторката што ме следи си отиде порано од работа па сите што чекавме не прегледа друг доктор но тој ме ми кажа кога на контрола ☹
Штом ти е термин денес отиди си утре на цтг ама оди порано ако мислиш во 6 попладне ќе те прашаат зошто си дошла,имаш ли болки и ќе те прегледа дежурен доктор.Утре во Амбуланта мислам е ДР.Младен и еден албанец Неџипи се вика.
После надминат термин се оди секој ден на цтг, можеш и попладне на дежурно, но тогаш ќе мораш да чекаш да викнат некој доктор да се симне за да ти го прочита цтг-то. Најдобро ако можеш оди амбулант
Да. Затоа не знам што да правам дали да спремам торбица и да останувам ск до пораѓај. Некако рано ми се гледа.
Оди еднаш, па ќе се договориш со докторот. Не знаев дека не си од ск. Во тој случај, торбицата нека биде спремна
Маки. Се видов со Ефремоски. Почетокот на август заминува 1 недела на одмор, после тоа планира да ме породи здравје ако издржам. Затоа не знам со ова цтг како оди работата зошто тој нема да биде тука...
Девојки закажав за прво ЦТГ на клиника на 14 август вторник, меѓутоа не наведов кај кој доктор сакам да се пораѓам кај матичниот, зборот ми е јас одам на закажаното и кој ми се паѓа на дежурство кај тој, или да си ја барам мојава докторка она да ме среди на веќе закажаниот термин
Леле и јас исто не наведов доктор затоа што не ги знам ми закажаа прво цтг кај Созовска сега на 10 август...
Да, ако има потреба. Првиот и вториот пат ми правеа, да видат нешто за бебето што го пратиме, а сега веќе не, само на цтг ме ставаат.