Сјај, бидејќи ми е посимпатичен за помади девојки. Кармин само за вечерни излегувања. карминот е потежок од сјајот и повоочлив.
Сјај за усни ,ги имам сите на орифлејм,а кога бев во Грција на одмор,од таму си купив Мак 6 нијанси оти беа мнн ефтини (140 ден.) eве вакви сликата е од нет зш со дигиталниот има блиц ,ако сликам на светло,па боите не искачаат како што треба ,па затоа од нет
Многу ми се допаѓаат светло-кафеави бои на сјаеви бидејки ми иде на косата и на тенот на кожата. Користам и кармини (но само 1) онаа нежна нијанса на црвена ... бидејки не се шминкам многу значи ги имам само еден кармин и сјај
Зависи кога како и од ситуација и од облека и дали е ноќ или ден,за преку ден најчесто сјај,а за навечер кармин,некогаш и 2те Иначе највеќе ги сакам сјаевите на Макс Факор и Артдеко...
Сјај за усни користам почесто и имам околу 4-5 сјаеви..кармин ретко ставам бидејќи не ми одговара на годините.
Од јуни навака, заљубена сум во ова нешто, измеѓу лабело и карминче е, ама квалитетно богами. Дава една убава розевкаста нијанска, има светки, ама не е пренападен во никој случај. Многу е траен и што е најважно - не се лепи, ама ич. Топло ви го препорачувам, чини некаде околу 100ина денари, ама дури и некои да речеме поасални кармини не му се рамни! Спојлер
Kармин и тоа црвен ако не е црвен може розев,ама друга боја никако сјаеви не користам, т.е ептен ретко, ми лепат и никакви ми се A кармини си користам од пазарче, супер се,а и ефтини бре, до 100 денари максимум само два така кажано брендирани имам од Aура, баба ми ми го даде, розева боја е, многу е убав и од менхетен имам еден џишка црвен, ама течен е, го ставаш и амин после тоа вадење, цела ноќ стои, ама тој не го трошам штедња му правам, зашто беше доста скап
Порано т.е. кога почнав да се шминкам и дотерувам за излегување, користев само сјајчиња. Кармините ми беа ептен теткински Како изминува времето, се‘ повеќе и повеќе избегнувам сјајчиња и се префрлам на кармини и тоа ги сакам во некоја интензивна нијанса. Сјаеви скоро и да не користам, подобро само со лабело ќе излезам на мене, отколку со сјај. Многу ми лепат некако (како на Лудото) и ми ги сушат усните ненормално многу.
Воопшто не поднесувам сјај за уста, дури не ми се допаѓа и кај друг кога ќе видам.Се имам впечаток дека девојката само што станала од некој мрсен ручек и устата и се направени од зејтин. Кармин ретко користам,имав еден од Bourjois ваков Во последно време купувам моливи за уста од Флормар 201 и освен што ги оцртувам устата со него, го размачкувам по цела уста, бојата е ептен природна,трајна и мат
кармин користам ретко а имам светло розева боја.. имам сјајеви за уста во темно црвена боја , прозирна и темно розева... овој прозирниот ми е по секојдневен..
Порано повеќе користев сјај за уста, а сега повеќе сум по кармините највеќе ми се допаѓаат мат кармините
Најчесто користам сјај за уста , ги имам повеќе и во различни бои. Кармин користам поретко ,обично за вечерни излегувања.