1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кармин Vs. сјај за усни

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 30 август 2010.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.437
    Допаѓања:
    17.075

Ногу ми го фалат сјајчето. Го имате пробано, дали сте задоволни. И колку чини?

(незнев каде да го сместам прашањето, па га ставив овде :tmi: )

На Maeeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    4.206
    ^ го имам јас користено околу 90 денари е ,трае подолго,само не ми се допадна што е некако ептен леплив... можеби е таков затоа што е погуст за разлика од другите сјаеви.

3. ivance5

ivance5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    200
    Користам и сјај и кармин! Зависи од пригодата

4. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    дефинитивно сјај.Mоже и првин кармин а потоа сјај,но не практикувам само кармин,сјајот ги прави усните поубави.

5. QueenN

QueenN Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    342
    Не користам сјаеви, многу се лепливи и никако неможам да ги поднесам. Најчесто користам лабело, понекогаш и кармин во зависност од приликата.

6. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    Повеќе сакам и користам сјај :) Би сакала да користам кармин, но само црвен :inlove: засега не, бидејки сметам дека не стои на 14 годишно девојче :?:

7. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Сакам и кармин и сјај за усни..
    Обожавам црвен кармин во последно време,некако ја искажува сексипилноста на жената,ми се мена и вкусот за боите во козметиката..:)
    Порано сакав безбојни сјаеви и несакав кармини,но сега сакам се позабележливи бои..
    Ги користам овошните сјајчина за усни од Авон (но како што кажав црвената боја а може и темно розева )
    А пред некое време си купив и црвен кармин од Авон :)

8. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    320
    Сега за сега сјајот одлично си ја врши својата задача! Можеби some day кога ќе бидам bizness woman ќе морам да имам и по некое карминче ;)

9. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Најчесто користам сјај за усни, кармин многу ретко...
    Од сјајчињата сакам на црвена и розева нијанса. Не експериментирам на сина , виолетова и слични нијанси. Некако невкусно ми изгледа. А кармин исто така обожавам на црвена и розева нијанса :)

10. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
  11. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    6.712
    Го обожавам сјајов , ништо не го заменува.Секојдневен е , за на училиште е супер . Па зависи понекогаш и а излегување. Мириса на детски мастики и јоргован :)

Прикачени фајлови:

• 9.JPG
      9.JPG
      Големина на фајлот:
      288,7 KB
      Прегледи:
      383
  12. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.432
    Допаѓања:
    4.990
    Неможам да користам сјај за уста, па така да најчесто сум со кармин. Сјајот ми лепи, ме нервира, а често се случува ако е вкусен да го "изедам" после пет минути, и да испадне џабе сум ставила. :)
    Затоа кармин, имам повеќе нијанси на бои, од различни производители, но омилен ми еден што го имам од L'Oreal. (за жал не можам да си дозволам да имам повеќе од еден и тој го чувам за поспецијални прилики)
    Ефектот што се постигнува ми е неверојатен, и многу ми трае. (тоа си оди и со цената)
    А за секој ден Лабело! :)

13. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Користам исклучиво сјај за усни. Најважно и е да не пука устата (бидејќи денес се повеќе сјаеви се неквалитетни) и да има нежна боја и да не светка многу па устата да ми биде ко новогодишна елка :)

14. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Ова чудо! Ко сјај е ама има мат финиш, не лепи, ко кармин е ама не е кармин, не се осеќа ич на уста! мојата нова љубов официјално :inlove: :inlove: :inlove:

15. Angel-Wings

Angel-Wings Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Сјај.Дефинитивно.
    А каков..зависи од моето расположение..секогаш испробувам некој нов :D

16. Viktorija.bt

Viktorija.bt Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Па повеќе корстам сјај за усна ..го комбинирам со пудра. Прво нанесувам тенок слој на пудра на устата па потоа сјајот.Обично користам розевкасти светли сјајчина и излага прекрасно..Пробајте па кажете ми дали ќе сте задоволни..:)

17. bumbuleya

bumbuleya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    105
    Ги користам и двете, но почесто кармин. Сјај ретко за излегување ставам врз карминот да ми светка малку устата. Ми лепи ептен, а богамио јас го лепам на дечко ми и така на никој не ни се допаѓа сјајот. А карминот некако повеќе ми трае.

18. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Сјаеви иам од секоја боја, ама не ги користам ептен се лепливи тешки, така ги иам колку да ги гледам.Знам да ставам некогаш, на некоја посвечена прилика, ама ретко се случува. Обично користам лабело она што е на rosal hydro care, пошто ем ми ја омегнува устата ем и дава сјај.
    А кармини си користам почесто, највеќе месо боја и некои нежно розеви, а исто така си имам и црвен кармин, ама него поретко го користам . :) :makeup:

19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    И двете!
    Ама озбилно имам тон и од едните и од другите.
    Сјаевите ми се полесни, кога сакам набрзина да излезам ставам сјај.
    Сега гледам се комбинирале, па ај и јас ги комбинирам :lol:
    Кармините ме асоцираат за нешто маку поозбилно, од тоа што мајка ми секое утре ставаше кармин за на работа, па така мене кармин ми беше само за на работа, како дете.
    Сакам повеќе нежни бои на кармини па и на сјаеви, сите веријанти на розево, па и крем и кафено.
    Црвено многу ретко, имам само еден асален.
    Најчесто кармините ми се од Авон, дека ги земав на некои акции.
    А сјаеви имам од секаде.
    би сакала овој да го пробам

20. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Многу си ги сакам и двете ама некако сјај кога ќе ставам одма се брише ми се лепи по коса и :@ сакам кога ќе ставам да стои долгоооо или воошто не ставам одам само со лабело ,а па да го бакнам мачоров со сјај ајј ич несакам потоа сум како свиња валкана во устата и често ставам креон за усни барем стои суво и угледно .Проблем :) човек што да се праи