Јас повеќе сакам сјај за уста..Кармините ме прават како тетка Инаку најважна ми е бојата, најмногу сакам розовииии
Па јас прво ставам кармин па врз него сјај за обем на усните , инаку сакам бои како кожата , праска или светло розев , не гледам многу марка , само да е убаво
Сјаеви кармини не користам т.е користам но многу ретко.Кога купувам најважен ми е квалитетот па сјаевите ги купуват од орифлем и од авон.Во мојата колекција ги имам во сите бои
Кармин си е кармин сјај немам ставено со години, незнам некако го исфрлив од употреба... Сакам темни кармини а за дневна шминка месо боја ми е некако најубаво.
Повеќе сакам кармин. Но врз карминот ставам многу малку прозирен сјај. Ама ептен, ептен малку. Сега преку лето актуелна ми е оваа боја, бидејќи се бендисувам како ми стои. http://makeupandbeauty.com/wp-content/u ... over-1.jpg
има и од оние што се како кармин сјај и лабело се во едно многу ми се убави и такви најчесто користам.
Kармин, дефинитивно. Како тинејџерка многу сакав да се шлакам со разноразни сјајчиња, но сега користам кармини, и тоа претежно во нежни nude или розевкасти нијанси кои ми одговараат со тенот и косата, иако некогаш знам да ставам и некоја појака нијанса. Некако карминот ми делува поженствено, префинето, додека сјајот ме потсетува на нешто тинејџерско, не знам зошто.
Сјај , не викам дека карминот не е добар, ама сјајот знае да ја направи устата поубава и мислам дека најдобари се со розово црвена боја како устата
Кармин не користам сметам дека не е соодветен за моја возраст. Сјај користам поретко од причина што е леплив и ме нервира. Сепак најмногу користам лабело.
Јас не користам кармин, имам 20 години и сметам дека понатака би го користела, сега не ми треба ама ич. Сјај ставам, не сум зависна ни од тоа, некогаш и без тоа излегувам. Лабело највеќе сакам.
Па повеќе сум за сјај за усни, од причина што имам природна многу црвена уста, па карминот не се забележува. Сјај за усни сега користам : Задоволна сум, ми се допаѓа. Овие многу убаво мирисаат.
Па зависи кога.Кога излегувам си ставам кармин , а кога сум на обично шетање низ градот тогаш сјајче.
Па ги сакам и двете, ги користам и двете. Зависи во која фаза сум. Еден момент сум цела спобудалена по сјаеви, друга по кармини. А што имам една огромна колекција на сјаеви и кармини уффф!
Дефинитивно сјај, бидејќи сметам дека кармин не е за моиве години а имам еден куп и така стојат дома .. најчесто користам боја измеѓу розева и кафеава .. моментално користам од авон светло кафеавкаста боја