1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кармин Vs. сјај за усни

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 30 август 2010.

1. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    Jас многу сакам,кога ќе си ставам кармин,а над него сјајче,така многу ми се допаѓа,а и карминот повеќе трае.
    инаку не носам кармин често,туку многу ретко,имам 15 год :D
    поздрави и бакнежи до сите вас :* :* :*

2. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Кармин имам само еден ,некоја појака розева боја е. Ептен ретко го употребувам. Некако сјајот полесно го комбинирам зошто кога се шминкам повеќе ги истакнувам очите, па гледам усните да ми бидат по неутрални. Сјаеви имам мал милион , ги сакам , одма го освежуваат изгледот. Секогаш си носам обавезно во ташна.

3. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Како мала сакав многу сјаеви, но сега ги обожавам кармините , што се како кожата , еве подолу на сликите погледнете , ми се допаѓа и светло розева боичка :D

Прикачени фајлови:

4. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Повеке сум за кармин некоја понежна боја за почеста употреба отколку за сјај, зашто карминот подолго ми трае а сјајот мразам кога ми се лепи на уста а плус кога ке бациш некој ке го залепиш.

5. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Пред година-две немав ниеден кармин, постојано ставав лабела и сјаеви. Но, како пораснав, почнав да си играм и со кармините. Вообичаено се шминкам едноставно, само со туш, па ставам некој впечатлив кармин. Омилени ми се темно црвените тонови, неонско розови, корални...

6. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    311
    Не користам кармини,само сјајчиња од орифлејм или авон и лабела од росал и нивеа.:))

На Vesna26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.446
    Повеке сакам кога ставам кармин, па врз него ставам сјајче проѕирно, но карминот не сакам да биде розев бидејки мразам такви бои, некој потемен може

8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.273
    Допаѓања:
    17.712
    http://www.beautezine.com/mac-fashion-s ... -swatches/
    леллеееее :) ги сакаааам и дветеее боиии :inlove: :inlove: :inlove: а посебно црвенатаа :clap: ја користам и кармин и сјај а овие на МАС ќе ми дојдат како добредојде ;) :lol:

9. Emche-kremche

Emche-kremche Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    И двете.Имам 14 и да мала сум за кармин,ама имам еден кармин што е мн светол и нежен розев е,а одозгора ставам сјај што само свети.Инаку др кармини не користам. :)

10. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    И јас како емче :D имам еден многу светло розев кармин и само светкаво сјајче ке си ставам врз него и готова работа :D

11. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    Хаха,се сеќавам пред неколку години кога сите светеа во усните затоа што сјајчињата за усни тогаш беа ин,имав и јас едно проѕирно,на тоа се сеќавам најмногу,а сум имала повеќе но не сум ги користела многу,тоа проѕирното лепеше како лепак,имаше вкус на мастика,ама битно бев модерна. Сега користам само мат боја на кармини без некои светки,комбинации и слично,претежно во црвени и розеви нијанси,и еден прекрасен кармин месо боја ( :D )или сега популарно nude :) на кој едвај ја најдов посакуваната нијанса Така да,дефинитивно мојот глас оди за кармин.

12. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    2.472
    препорачајте ми некој кармин долготраен, до кај 350-400 денари

13. Berguzar

Berguzar Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    7.530
    Имам една тактика...Одоздола кармин ставам но многу малку а одозгора само безбоен сјај...Карминот не се познава а сјаеви "имате во секоја боја" :lol:

14. Saani

Saani Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    37
    Сјај за усни :)

15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.273
    Допаѓања:
    17.712
    користам и кармин и сјај, ама сепак повеќе сум за кармин :makeup:

16. Melory

Melory Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    2
    Јас повеке користам сјајциња имам месо боја, светло розево и потемно розево, а кога користам кармин ( ептен ретко) користам месо боја или еден мислам дека е од Авон, несто измеѓу кармин и сјај, бидејки од околу е кармин а во средина има сјај.

17. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    684
    сјај за усни....од авон овие ми се омилени

На Twetty.swetty му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Не користам многу шминка, но кога би морала да изберам, сјајот е полесен за носење, би го одбрала сјајот! :makeup:

19. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Зависи во кои пригоди и зависи во која возраст :!:

20. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mинатава недела ми стигнаа карминот и сјајот од Nyx,тие познатите од јутјуб |(
    Mе интересираше што ги фалат толку и ги порачав од љубопитност :^)

Eден кармин земав во Pаmpkin Pie,би ја опишала бојата нешто измегу корална и праска или тоа е исто? :wasntme:

Cега за карминов прво кога ке го отворите пакувањето карминот мириса на пластика ужасно и се чуствува водено и одвратно на усна,а исто така и ги суши :|
    Mи се допага бојата,но не стои многу на усни и до сега не сум имала толку ужасно искуство со кармин,ужасен е :Down:

Bака изгледа на усна

Cега за сјајот слична боја е на карминот,се вика Smokey Look,за разлика од карминот,овај е малку подобар,ама малку :tmi:
    Mириса добро,нешто на цреша-вишна ама пак ги суши усните и не стои долго,се бриши веднаш :doh:

E морав некаде да прокоментирам за овие,толку сум разочарана.
    Bрска немам оти толку ги фалат,барем јас овие што ги пробав се ужасни,фала богу не потрошив многу пари :whew: