Jас многу сакам,кога ќе си ставам кармин,а над него сјајче,така многу ми се допаѓа,а и карминот повеќе трае. инаку не носам кармин често,туку многу ретко,имам 15 год поздрави и бакнежи до сите вас
Кармин имам само еден ,некоја појака розева боја е. Ептен ретко го употребувам. Некако сјајот полесно го комбинирам зошто кога се шминкам повеќе ги истакнувам очите, па гледам усните да ми бидат по неутрални. Сјаеви имам мал милион , ги сакам , одма го освежуваат изгледот. Секогаш си носам обавезно во ташна.
Како мала сакав многу сјаеви, но сега ги обожавам кармините , што се како кожата , еве подолу на сликите погледнете , ми се допаѓа и светло розева боичка
Повеке сум за кармин некоја понежна боја за почеста употреба отколку за сјај, зашто карминот подолго ми трае а сјајот мразам кога ми се лепи на уста а плус кога ке бациш некој ке го залепиш.
Пред година-две немав ниеден кармин, постојано ставав лабела и сјаеви. Но, како пораснав, почнав да си играм и со кармините. Вообичаено се шминкам едноставно, само со туш, па ставам некој впечатлив кармин. Омилени ми се темно црвените тонови, неонско розови, корални...
Повеке сакам кога ставам кармин, па врз него ставам сјајче проѕирно, но карминот не сакам да биде розев бидејки мразам такви бои, некој потемен може
http://www.beautezine.com/mac-fashion-s ... -swatches/ леллеееее ги сакаааам и дветеее боиии а посебно црвенатаа ја користам и кармин и сјај а овие на МАС ќе ми дојдат како добредојде
И двете.Имам 14 и да мала сум за кармин,ама имам еден кармин што е мн светол и нежен розев е,а одозгора ставам сјај што само свети.Инаку др кармини не користам.
И јас како емче имам еден многу светло розев кармин и само светкаво сјајче ке си ставам врз него и готова работа
Хаха,се сеќавам пред неколку години кога сите светеа во усните затоа што сјајчињата за усни тогаш беа ин,имав и јас едно проѕирно,на тоа се сеќавам најмногу,а сум имала повеќе но не сум ги користела многу,тоа проѕирното лепеше како лепак,имаше вкус на мастика,ама битно бев модерна. Сега користам само мат боја на кармини без некои светки,комбинации и слично,претежно во црвени и розеви нијанси,и еден прекрасен кармин месо боја ( )или сега популарно nude на кој едвај ја најдов посакуваната нијанса Така да,дефинитивно мојот глас оди за кармин.
Имам една тактика...Одоздола кармин ставам но многу малку а одозгора само безбоен сјај...Карминот не се познава а сјаеви "имате во секоја боја"
Јас повеке користам сјајциња имам месо боја, светло розево и потемно розево, а кога користам кармин ( ептен ретко) користам месо боја или еден мислам дека е од Авон, несто измеѓу кармин и сјај, бидејки од околу е кармин а во средина има сјај.
Не користам многу шминка, но кога би морала да изберам, сјајот е полесен за носење, би го одбрала сјајот!
Mинатава недела ми стигнаа карминот и сјајот од Nyx,тие познатите од јутјуб Mе интересираше што ги фалат толку и ги порачав од љубопитност Eден кармин земав во Pаmpkin Pie,би ја опишала бојата нешто измегу корална и праска или тоа е исто? Cега за карминов прво кога ке го отворите пакувањето карминот мириса на пластика ужасно и се чуствува водено и одвратно на усна,а исто така и ги суши Mи се допага бојата,но не стои многу на усни и до сега не сум имала толку ужасно искуство со кармин,ужасен е own: Bака изгледа на усна Cега за сјајот слична боја е на карминот,се вика Smokey Look,за разлика од карминот,овај е малку подобар,ама малку Mириса добро,нешто на цреша-вишна ама пак ги суши усните и не стои долго,се бриши веднаш Спојлер E морав некаде да прокоментирам за овие,толку сум разочарана. Bрска немам оти толку ги фалат,барем јас овие што ги пробав се ужасни,фала богу не потрошив многу пари