Повеке кармин ставам, ретко сјај.. Барам од орифлејм дали беше еден сјај кога ке ставиш малку пецка што е за волумен на усните дали ме разбирате? Не сум сигурна од каде ако знае некоја феминка да ми кажи?:/
Кармин не користам некако ми изгледа пресериозно затоа Инаку користам и обожавам сјај за усни и лабело
Преку ден најчесто сјајче, силиконско, или нежно розе нијанса. Вечерно излегување најчесто кармин, боја зависно од гардеробата.
Јас во последно време носам темни нијанси на устата, мислам дека изгледам по сериозно така. Сјај носам ама ретко бидејќи повеќе сум ориентирана кон мат нијанси.
Не ми се допаѓа карминот па него ни користам,повеќе си го сакам сјајот за усни.Користам од DKNY ептен се убави.
Презирам сјаеви за усни. Одвратно ми е чувството, одвратно ми изгледаат.. Многу попрефинето ми изгледа карминот. Поелегантен, пософистициран, а и дава убава боја на усните. Со сјајот само светат како излигавени. До вкус е сепак, но преферирам кармини.
Кармин дефинитивно, мислам дека е попрефинет и понежен инаку голема колекционерка сум на кармини ете и денес си купив светлорозевко карминче
Несакам сјаеви, некако премногу тешки и лепливи ми се. Некогаш може само врз карминче на средината на долната усна малку да ставам колку да ми изгледа уште поголема иначе вака кармин си преферирам
Во последно време лабело и кармин. Сјаеви не сакам многу,ма да вчера купив 2 на Голден Роуз,воедно и да ви ги пофалам,одлични се. Ги зедов 3ка и 4ка.Само 4ката не е баш ко на сликата,побледо розе е.Инаку се задржуваат долго и не мирисаат одвратно.3ката е ептен супер,не е толку јака нијанса,со дискретни светки,ептен дава освежителен изглед. Сабајле на работа дојдов само со руменило праска боја,сјајчето и маскара-и ептен супер изгледам Инаку 150ден,од Керфур (сигурно ги има и на Рекорд,во Голден Роуз).
До пред некое време користев само сјај за усни,но сега некако неможам.Ми се гади,при самото лепење на усните,ми е лошо.Кармин си е карин
Кога ставам кармин/сјај било што по некое време одприлика по 2 часа ке почне устата да ми се суши дури и ми се лупи кожичката на повеке места може ли да ми кажете што би бил проблемот , до мене е или до самиот кармин/сјај? инаку секогаш внимавам не купувам производи од пазари или со истечен рок