Кармини многу ретко употребувам, се случува да ставам малку кармин но одозгора и сјај. Лабело и сјај за уста секојдневно употребувам - истиот го имам само розе боја
Си користам сјајчинња најчесто Авон или Орифлејм.Поретко Нивеа Ги имам во разни бои Некогаш се случува да ставам малку кармин и одозгора сјајче
Користам и кармин и сјај.Најчесто за вечерни излегувања ставам кармин(понежна боја) па врз него иста таква боја и сјај или пак темен кармин и одозгора прозирен сјај
за преку ден , па и за излегување ставам сјајчиња безбојни или во боја. Сега си го користам сјајот од Gosh, малку мава на крем, ама доста е леплив и не мора да го обновувам на секои 20 мин. Ретко се случува за некој настан или излегување да си ставам кармин. Розев, портокалов или па темно црвен. Имам доста кармини ама кога ги ставам, ги ставам во мало количество за да не делувам нападно.
Јас го имам тој со вкус на карамела буквално се јаде многу убаво мириса сјајчето Кармини и не користам многу не сум сигурна која боја е идеална за мене имам само 2-3 кармнинчиња што многу ретко ги користам, а за сјај и лабело секој ден користам
Лабело за преку ден! Зависник од лабело. Се случува и сјај да ставам, ама некако поретко, лабелото ми е бест френд. А навечер и кармин и сјај! Усните мора да се забележителни
Категорично и одлучно: СЈАЈ ЗА УСНИ!!! Кармини воопшто не користам, во цел мој куфер со шминка нема ниту еден кармин (ама затоа имам мало богатство сјајчиња, во сите форми бои и брендови) И ај тие природните бои и ќе ги сварам, ама кога ќе видам некоја денски надвор излезена со црвен/бордо карми ми се бљуе! Единствено за на сцена ако баш е неопходно дозволувам да ми стават кармин, инаку приватно Јок .
користам кармин4иња металик и тоа од кога си ја најдов една нијанса едно розовко,само такво користам ина4е некој сјајни некој нападни кармини не сакам ич,сјај4иња мн ретко ставам...а за лабело ДА не можам да поднесам устата да ми биде сува,за по дома сум си цело време со лабело
Незнам дали само мојов е "алергичен" на се што женските ставаат на уста Инаку користам сјај + кармин од тие на авон , или пак едноставно сјај во боја. Не ставам јаки нијанси иако добро ми стојат , ги сакам понежните и попогодни за дневна ненападна шминка. Розевите тонови ми се омилени
порано користев само сјајчиња претежно на авон и посветли нијанси, сега пак ги користам сјајчињата но најчесто користам молив за усни најпрво ја исцртам устата а потоа ја обојам со моливот и одозгора ставам кармин соодветен со моливот прекрасно ми стои.
многу ме нервира кога имам ставено лабело на усните, некако ми лепе исто од сјајчињата за усти, секогаш користам молив за уста, а потоа ставам кармин и тоа најчесто црвен за излегување или некоја нијанса на потемно лилјаково,а за преку ден си ставам некоа месо боја карминче и тогаш може одозгора да ставам сјај. сепак јас сум за кармин
i obete gi koristam.Porano koristev isklucivo samo sjaj,nezen,nenametliv...sega kombiniram..a znam cestopati i samo karmince da stavam ili labelo vo boja.Sovet za tie sto ne praktikuvaat karmi,neka probat prvo karmin i sjaj komb.pa potoa ako si se bendisaat moze da eksp.i samo so karmin...
Па и не можам баш да се одлучам, за преку ден обично сјајчиња во некоја нежна нијанса, а за навечер поинтензивни кармини а може и комбинација од двата
Можеби не е најсоодветна темава но може ли да ми посочите некој сјај за усни кој не се лепи премногу. Сакам сјајеви но изгледа се на погешни наидувам....