Кармин, некако ми е поубаво а и мат и некако поубаво ми се исцртува устата, со сјајот ко бурек да сум јадела ми е устата
Или кармин или лабело.Сјаевите воопшто не ги сакам.. еднаш само ми се погоди еден убав сјај за усни од авон и нон стоп си го ставав ама веќе ни тој не го сакам незнам некако не ми се свиѓа како изгледа.
дефинитивно сијај за усни ем има убава боја ем убаво свети за разлика од кармините кој помалку светат
кармин ама некој со нежна боја сјајевите многу не ми се допаѓаат како што пишала anngeligue како бурек да сум јадела изгледам.... си користам лабело јас особено росал од вишна после устата ми е како розевка како карминче да имам ставено...
порано повеќе користев сјај сега повеќе кармин или лабелото на росал од вишна некогаш знам да измешам и кармин со безбоен сјај
Користам и кармини и сјаеви. Кармините обично ги ставам вечерно време, или преку ден само бледорозева боја. А сјаеви ставам само за школо, кога ме мрзи да се тинтирам многу па набрзина ставам овошно сјајче, вишна боја. И гледам времето да не биде ветровито кога ставам сјај.
Kармин. не трпам сјај на уста незнам зошто За денски комбинации користам месо боја и некои понежни нијанси ,а за вечерни излегувања црвено,темно лилаво,бордо.
И кармините и сјајевите за усни ги сакам и подеднакво ги користам.За преку ден повеќе ставам сјај за уста,или некоја понежна нијанса на кармин а за навечер некоја појака нијанса кармини ставам
Мене ме нервира сјајот што е леплив, и многу мразам кога некоја ќе ме залепи при поздравување Користам лабело и кармин
Најдобро ми е со лабело што пушта малку боја, а ставам кармин кога сакам малку повеќе да ги истакнам усните. Сјај во никој случај, не трае ич, пола го јадам, пола ми се лепи на косата.
Сјај за уста порано мнг често користев ама почна да ме нервира дека е мнг леплив а и братучетка ми пола ми ги дрпна Сега ретко користам сјај за искачање, најчесто кармин ставам или моливче што пушта боја, а за преку ден и за во школо ставам лабело малку што пушта боја зашто инаку мнг ја гризам устата, навика ми е
Сјај за уста одамна не користам, а признавам сум го користела, но во средно. Кармин е мојот избор за вечерни излегувања или пак посвечена прилика (исклучиво во темно црвена боја), некако розеви и светли бои не ми одговараат. Лабело е мојата секојдневна варијанта
Не сакам многу сјај бидејќи ќе дувне ветре и цела коса залепена или пак при поздравување па затоа кармин ми е подобра варијанта.